Šta je novo?

Motorola postprodajno iskustvo (ProMobi)

Zile1991

Poštovan
Učlanjen(a)
03.05.2019
Poena
52
Danas sam imao jedno veoma neprijatno iskustvo koje želim javno da podelim. Pre nekoliko dana sam odneo na reklamaciju Motorolu Edge 50 ultra. To je po pitanju performansi do skoro bio najbolji monoblok telefon iz Motoroline kuhinje spremljen za naše tržište. Ali...

ProMobi, koji je do skoro važio za veoma profesionalni servis nije mogao više da me razočara. Danas su pokušali da me kontaktiraju ali im se nisam javio, jer sam u tom momentu bio na poslu sa klijentom, pa su mi poslali poruku koja nije sadržala dovoljno informacija. Prilikom razgovora sa kontakt centrom, nisam dobio dodatne informacije a kada sam posetio njihovu filijalu u Endija Vorhola 9, dočekao me je zaposleni koji je vidno nezainteresovan za taj posao.
Postavio sam mu pitanje vezano za popravku, na šta je rekao da sve završavam sa Mts -om. Nakon što sam mu rekao da Promobi nije obavestio MTS o ishodu reklamacije, čovek mi je bez ustručavanja ponovio isti odgovor. Nije mi dozvolio ni da platim popravku uz obrazloženje da i to rešavam sa MTS-om.
S obzirom da i ja radim sa ljudima i da nikada u interakciji sa njima nemam takav stav, odreagovao sam po prilično burno. Osetio sam se bespomoćno zaglavljen u moru glupih procedura i nezainteresovanosti sprovodioca iste.

Lakše je dobiti američko državljanstvo nego njihove operatere, a i u poslovnici se ponašaju bahato i neprofesionalno. A pre samo par godina sam imao totalno drugačije iskustvo.
Ovoga puta su iz MTS-a uradili sve što su mogli ali su i oni nemoćni pred neodgovornim majstorima koji se ponašaju kao da su vlasnici brenda.

Ja se nakon ovog neprijatnog iskustva više nikada neću opredeliti za kupovinu Motorolinih uređaja niti ću ih predlagati bilo kome. Edge 50 Ultra je jedan od najboljih a i najskupljih uređaja koje je Motorola Srbija lansirala na naše tržište i verujem da kompanija koja želi da sve više bude zastupljena na tržištu, shvata bitnost postprodajnog iskustva, ali u ovom slučaju itekako se svaki korisnik mora zapitati želi li da kupi brend koji će u slučaju kvara da mu nanese tolike glavobolje?!

Onda se dobro raspitaj koje brendove još promobi drži, pa i njih zaobiđi pri sledećem izboru mobilnog telefona.

a i u poslovnici se ponašaju bahato i neprofesionalno. A pre samo par godina sam imao totalno drugačije iskustvo
Ja se nakon ovog neprijatnog iskustva više nikada neću opredeliti za kupovinu Motorolinih uređaja niti ću ih predlagati bilo kome
Kazes radis sa ljudima...
Sta bi pomislio kada bi ti klijent/poslovni sagovornik izjavio ovakvo nesto?
Obojica cemo se sloziti da je ovo glup stav, bez uvrede.
Da je Motorola kancelarija ovako nastupila, tvoj stav bi bio potpuno validan ali ovako, zbog nekog nezainteresovanog sluzbenika/majstora iz ovlascenog servisa...

Kontaktiraj direkt Motorolu i izneses problem. U njihovom je interesu da se ovo sto brze resi u tvoju korist.
Ako i oni ovako nastupe, imas puno pravo na potpuno nezadovoljstvo i novu temu na forumu, gde cemo se svi sloziti da im to nikako nije u interesu.

Slažem se skroz, taj isti službenik je i za sve druge brendove telefona koje oni servisiraju, a mislim da servisiraju sve sem Huawei brenda.
Moj ti je savet da pošalješ zvaničan mail Pro Mobi servisu sa brojem reklamacije, izložio problem, nezainteresovanost zaposlenog.......verujem da će brzo da odgovore.

Možda je si kupio telefon koji je na ugovornu obavezu a ne znaš vlasnika, pa te zato šalju u MTS. Ako je na tvoje ime onda si predao telefon u MTS i nemaš ništa sa njima, moraš preko MTS. Nema baš mnogo info da bi ti pomogli, radnik ko radnik, ostavi im komebtar na Google maps, ljudi to čitaju.

Cekaj, ti si uzeo telefon u MTS? I on je u garanciji? Kakve onda ti imas veze sa tom drugom firmom? Tvoja komunikacija je sa MTS-om. Njih zoves i sa njima resavas sve. Postoji zakonski rok za popravku ili zamenu uredjaja.
Pritom pljujes brend Motorola zbog nekog malog servisa, jos gore, ne ni zbog servisa nego jednog oladjenog lika? To stvarno nema smisla. Zamisli da neko prica lose stvari o tebi jer imas loseg kolegu na poslu koji je negde ostavio los utisak?

Mene su iz A1 slali u Promobi , nisam imao nista sa A1, nego sam direktno poslao telefon u Promobi. Tako da nisi u pravu kad kazes da je komunikacija sa Mts-om. Mozda i zavisi na koga naletis.

Ljudi najčešće nose direktno u Pro Mobi / servis jer to najčešće ubrzava proceduru ali ti možeš da insistiraš da sve ide preko operatera/prodavca.

Da prenesem i ja jedno iskustvo sa navedenim servisom, doduše pre desetak godina. Pazario sam neki Huawei Mate, mislim seriju 9 koja se u to vreme reklamirala sa 1 godinom no matter what garancije. Elem, telefon sam kupio od osobe koja je radila u Telenoru u to vreme i koja je telefon dobila na promociji posto je određeni br tel stigao tako kod operatera. Posle 10 dana korišćenja izgubim mrežu i nikako da dobijem signal. Nemam fiskalni račun, pošto je tel poklon od Huawei-a, i odem pravo u ProMobi koji je tada bio ovlašćeni servis. Bez problema su primili tel na servis ali kad su dijagnostifikovali da je potrebna zamena cele ploče obzirom da je crkao SIM modul, ohladili su me za servisiranje pošto nemam fiskalni račun, uz mogućnost plaća tada u iznosu od oko 500e. Obzirom da nisam znao šta da radim, kontaktiram Huawei Srbija preko FB, skrenem pažnju na problem, na reputaciju brenda koji imaju itd itd. Sutradan su me samo pozvali iz ProMobi da donesem tel na servis i zamenili sve. Ni cent nisam platio. Čuo sam da često pokušavaju da primoraju kupca da bilo šta plati ili da ga od.ebu za servisiranje u garantnom roku sa raznim izgovorima. Tako da mislim da se u slučaju nekih skupljih telefona vredi obratiti operateru ili čak proizvođaču.

Nazad
Vrh Dno