Šta je novo?

EON browser/mobilna/tablet aplikacija (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

upravo mi se desilo sledeće:
usred gledanja u browser-u (Chrome 146.0.7680.177 na Ubuntu 24.04) unazad nekog TV kanala prekinulo se sve, pojavila se strana na kojoj kaže da se uradi refresh jer je dođšlo do nekog problema, ja uradim refresh kad ono mora opet logovanje, ja se ulogujem i nešto se vuče od tada

ovo nimalo nije u redu, šta god da je posredi

upravo mi se desilo sledeće:
usred gledanja u browser-u (Chrome 146.0.7680.177 na Ubuntu 24.04) unazad nekog TV kanala prekinulo se sve, pojavila se strana na kojoj kaže da se uradi refresh jer je dođšlo do nekog problema, ja uradim refresh kad ono mora opet logovanje, ja se ulogujem i nešto se vuče od tada

ovo nimalo nije u redu, šta god da je posredi
Meni uopšte neće da učita eon.tv stranicu. Dobijem samo beli ekran.
Isto je Chrome u pitanju, a internet MTS optika.

Isto i kod mene,morao sam da obrisem smart slot pa ponovo prijava i sada radi.

Da li u EON browser aplikaciji postoji mogućnost da se na kanalima, konkretno na Eurosportu, prebaci audio na originalni engleski, odnosno da slušam engleske, a ne naše komentatore? Otkrio sam danas, kao pao s Marsa, da preko D3 uređaja to mogu da uradim kad gledam TV i svanulo mi je što ne moram da slušam lupetanja naših komentatora kad gledam snuker. Da li to može da se uradi i u EON aplikaciji i kako?

Јел има неко проблем да има геоблок кад хоће преко А1 мреже да гледа ЕОН? Јел то Јетел/СББ поново увео геоблок?

Nije nego a1 koristi neke worldwide(USA) ip adrese u nedostatku svojih, imaju svijih svega 20ak hiljada. Moraš vpn

Nije nego a1 koristi neke worldwide(USA) ip adrese u nedostatku svojih, imaju svijih svega 20ak hiljada. Moraš vpn
Нисам знао за то, користио сам последњих годину дана преко А1 мреже, до данас нисам имао проблема.

Ја сам на А1 мрежи и код мене ЕОН ради нормално, вероватно како се коме заломи...

Možete to da rešite, ako A1 ne reši, sa nekim vpn-om koji ima naš server.
Meni je drug dao surfshark vpn, pa koristim srpski server kad hoću da gledam eon ili yettel tv a nisam u zemlji. Može i preko mts roming-a, ali njega imam samo 4gb, pa onda upalim vpn, srpski server i gledam sa esim-a iz te zemlje ili wifija.

Naravno, ali čekati njih...

Pa ne blokira A1 nego SBB / United Cloud. Oni treba i da promene IP opsege koje blokiraju.
A1 može eventualno da ih obavesti da problem postoji.

Pa problem je sto A1 koristi te neke strane ip adrese jer nemaju dovoljno svojih srpskih, pa zato ne radi, jer EON iz mreze radi samo za ip adrese iz Srbije.

Ako ih koriste to znači da su ih kupili od nekoga i ta kupovina i promena kome je dodeljen opseg je negde registrovana.
Kao što je Orion beše u decembru 2025 prodao gomilu opsega američkom AT&T provajderu.

Ako su ti opsezi dodeljeni A1 Srbija onda UC treba da izmeni svoja geoblok pravila.

Ne razume se u materiju ko šta nije dovršio pa da se te IP adrese ako su ih kupili za Srbiju da se vide kao da su u Srbiji.Ali opet je to pre bi rekao problem do a1 a ne do drugih provajdera. Pošto kad ode na proveru ip adrese meni bar pokazuje da sam najviše u severnoj Makedoniji pa onda u Bugarskoj. Izgleda da je a1 to više kupio na nivou grupacije pa onda preusmeri gde nedostaje iz onih zemalja gde imaju viška.

Pa naravno da je do A1, ako sam u Srbiji treba da imam srpsku ip adresu. Nije onda samo eon problem već svi servisi koji gledaju lokaciju. Npr. na Nerflixu nećeš imati srpski katalog već američki,
Nisam siguran da se može pristupati i eupravi spolja, znam da ranije neki servisi euprave nisu radili iz inostranstva, ne znam sad

Nazad
Vrh Dno