Šta je novo?

Pizza (pica) peć

• Začetnik teme Začetnik teme s5p
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pitanje, gde drzite brasno? Napolju na sobnoj temperaturi ili u frizideru. Ja mislim da sam gresio kada sam pravio testo za pizzu,lepinju i fokacu jer sam koristio brasno koje je bilo u frizideru. Jeste kvasac radio posao ali mislim da je greska sto nisam koristio brasno koje je na sobnoj temperaturi.

Pa ja sam se plasio da se ne pojave crvi. Posto je meni ranije kilo brasna trajalo mesecima dok se ne potrosi.

Pitanje, gde drzite brasno?
Stavi brasno u veliku teglu i drzi ga na mracnom mestu npr. spajz ili kredenac - secam se i dalje ovog naziva za kuhinjski orman iz proslog veka 🙂
Ja brasno drzim u velikoj tegli od susenog paradajza koju sam kupio u Metro-u.
5-jpg.528823

Mogu da drzim u u vise manjih tegli koje imam ili da kupim neku veliku gde staje kilo. U stvari ja imam jednu veliku ali je ne koristim za skladistenje.
E da i nisam mislio na crve vec na zizak. Pa bih morao da ga prvo prosejem pre stavljanja u teglu.

Nije ovo lose samo ne znam kada cu to potrositi a meni je hitno da kupim teglu. Jedino da prebacim u 2 manje tegle a ovu operem.
A sto se vegeterijanstva tice tu bih pristao da budem vegan. 😆

1. Nece brasnu biti nista ako ga budes drzao u kesi.
2. Zamisli koliko dugo brasno stoji zapakovano u kesi po magacinima supermarketa.
3. Dobre tegle za cuvanje brasna su od Nutelle 1kg a tu teglu ces verovatno brze isprazniti od one sa susenim paradajzom 🙂
4. U Tempu i velikim Idea objektima je mogla da se kupi visoka Luminarc tegla za spagete koju bi mogao da koristis za brasno ali ne znam da ih te prodavnice i dalje imaju u ponudi. https://www.shoppster.rs/p/3053472
5. Suseni paradajz mozes mesecima da koristis mesecima ako teglu posle otvaranja drzis u fizideru.
6. Velike tegle sa maslinama i ostalom zimnicom su jeftinije od susenog paradajza.
7. Uvek mozes da prespes suseni paradajz ili masline u manje tegle ili da podelis sa nekim sadrzaj velike tegle kako bi imao teglu za brasno.
8. Cesto kupujem Lidlovo brasno od 2kg u ljubicastoj kesi i bar dve trecine stane u teglu od susenog paradajza.

Poslednja izmena:
Nije ovo lose samo ne znam kada cu to potrositi a meni je hitno da kupim teglu. Jedino da prebacim u 2 manje tegle a ovu operem.
A sto se vegeterijanstva tice tu bih pristao da budem vegan. 😆

Zavisi gde si i koliko ti tegli treba.
Na netu, lepa ponuda od jeftinih 200njak dinara

Do fensi u IKEI (https://www.ikea.com/rs/sr/p/korken-tegla-s-poklopcem-bistro-staklo-90213549/) ili drugim prodavnicama (npr. https://www.okov.rs/sr/proizvodi/tegla-za-zimnicu-fido-2000ml-sa-plavim-hermetic-poklop-bormioli).

Hvala na ovim predlozima, pogledacu ih.
@Ga100n Tesko za Nutelu jer sam alergican na orahe i ostale orasaste plodove. 🙁
Pogledacu vec sta ste mi dali kao predloge. Ima ovde kod mene radnja za sve i svasta kao i Jumbo u Ruzveltovoj pa cu videti.

Poslednja izmena:
Veruj mi druze navikao sam decenijama da sve citam. Jednom sam Grkinji na plazi rekao na engleskom Ice Cream without Kikiriki (umesto Peanut) smejala se samo tako jer joj je bilo smesno kako se izgovara kikiriki na srpskom. 🤣 Ono kada pise u tragovima to nije problem. Kada smo vec kod Barila sosa hteo sam da pravim domacu verziju ali cvrc, Pinjole koje su takodje orasast plod.
Inace kupih u Jumbo teglu od 1.5L za 300 dinara za brasno a u Lidlu kupih kombinovanu cetku za sicenje rostilja. Pod uglom je i na jednoj strani su zice a na drugoj je neki bas hrapav i tvrdji sundjer. Valjda mogu sa tim da cistim kamen. Inace u Despota stefana je ostalo jos nekoliko cetvrtastih pizza kamenova. Cisto koga interesuje.

Hteo takvu slicnu ali po nekim komentarima se taj deo oko vrha iskrivi pa ne drzi kako treba.

Taj deo oko vrha je napravljen od čelične žice. Da, može da se iskrivi, ako neki sivonja krene da vežba bicepse na njemu. Za nas rekreativce nema preterane bojazni... Isto tako i staklo može da se polomi.
Imam nekoliko sličnih iz Ikee, možda i 10 godina. Neke se baš često (skoro svakodnevno) koriste i još se nije "desilo" da se nešto iskrivilo.
Pozdrav

Ima i u Jumbo takva od litar za 250 dinara.

Nazad
Vrh Dno