Šta je novo?

Samsung Galaxy s27

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Iskreno nije da treba biti vidovit da bi skontali da je samsung primoran da to odradi pre ili kasnije obzirom da je edge propao, a svi ostali ozbiljni igrači imaju odlične telefone u tom segmenut (apple 17 pro, google 10 pro, xiaomi 17 etc).

Sačekajte, ima još dosta vremena do izlaska 27-mice. Ja cenim da neće biti mali telefon sa istim karakteristikama kao ultra. Uštinuće nešto sigurno, kameru, procesor...

Ne znam zašto skoro svi proizvođači izbegavaju dijagonalu oko 6.5" (6.4" -6.6"). Možda sam pristrasan ali meni je to ubedljivo nabolji kompromis nosivosti i upotrebljivosti. Ili je igračkica od 6.2" (probao sa s25 meni ono ispada iz ruku koliko je malo, dao devojci) ili su poslužavnici od 6.9" pa sa dve ruke kucam običnu poruku. Ne znam...možda sam ja polupan.

Zavisi ko i za kakve potrebe koristi. Meni lično 6,9 odgovara zbog posla, a100% si u pravu za 6,2. Da nije ovog većeg ekrana definitvno bi morala kombinacija tel+tablet/lsptop.

Ja bi bio presrećan da se vrate 16:9 ekrani ( neće naravno , manji yield kod proizvodnje). 6 inča 16:9 - poljana od displeja koja staje normalno u džep.

Na sve se na kraju naviknemo, do nedavno smo imali 5.2' mobitele 😁

5,2 je bilo ogromno. Moj prvi android je bio HTC magic sa 3,2" ekranom.
A da ne pominjem prethodne smart telefone pre toga koji su mi bilo čudo neviđeno kada sam ih kupovao. Kao symbian i windows mobile koji su imali još manje ekrane...

Ne znam zašto skoro svi proizvođači izbegavaju dijagonalu oko 6.5" (6.4" -6.6"). Možda sam pristrasan ali meni je to ubedljivo nabolji kompromis nosivosti i upotrebljivosti. Ili je igračkica od 6.2" (probao sa s25 meni ono ispada iz ruku koliko je malo, dao devojci) ili su poslužavnici od 6.9" pa sa dve ruke kucam običnu poruku. Ne znam...možda sam ja polupan.

6.5 je Iphone Air. Meni najviše odgovara ta veličina 6.2-6.3 zbog upotrebe jednom rukom. Da postoji 6.3 verzija ultre, bila bi mi prvi izbor.

Near 1-inch 200MP sensor to match Xiaomi and Oppo flagships with wide dynamic range
The heart of the S27 Ultra’s camera array is expected to be a 1/1.2-inch 200MP sensor (likely the ISOCELL HP6).
The Galaxy S9 was Samsung's first phone with a variable aperture camera; the S10 was the last one.

Sto se tice toga da je na modelu s25 mali ekran - ne bih se saglasio sa time jer posedujem isti i negde mi je taman, ili cak malo glomazniji, nego sto bi meni licno odgovaralo. Ali zato apsolutno postujem to sto na pr tebi pase nesto veci uredjaj i to i jeste poenta - da za svakog postoji priblizno odgovarajuci model a ne da sad imamo situaciju da smo negde prinudjeni ako zelimo nesto iz Android sveta a da je negde high end uredjaj (ili bar blizu tome) se ide na kupovinu modela od 6,7" - 6,9". Da, znam, imamo nesto i u Android svetu priblizno tome (Xiaomi 17 Pro, Vivo X300), ali bi zaista bilo lepo kada bi i Samsung napravio nesto priblizno Ultra modelu (podrazumeva se bez olovke za koju msm da ce nestati uskoro i kod Ultra modela). Iskreno ne verujem da cemo nesto tako dobiti, mada prelazak na nesto veci ekran ove godine moze ici u prilog tome, ali zelim da verujem da je tako nesto moguce u bliskoj buducnosti.

Nazad
Vrh Dno