Šta je novo?

Arkadni kabineti II

• Začetnik teme Začetnik teme joc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima 2 godine kako sam kupio palice i tastere, kao i interface za njih. Tu je i mini D class pojacalo i napajanje. To je kao osnovno 🙂 Ovo ostalo monitor, zvucnici, hardwere to moze lako i kao nabavicu kad krenem da pravim.
A najveci je problem napraviti, ko bi rekao 🙂
@ArcadeFun svaka cast kako ti to radis.
Hvala! Kažem, uživam u izradi i sreći ljudi kojima radim, kad stanu za komande. To mi je nekako najveći gušt. Da, cimanje je "izrada kutije" i tu nema šta. Jede vreme, prostor, alat...

Od softvera RetroPie ili nesto drugo ?
Da, Retropie se pokazao kao jednostavan i baš "user friendly" pre svega za komande. Batocera i ostalo pravi probleme. Više su za džojpede, ako se ne varam. Ima prelepih paketa, nema tu šta. Retropie se lako modifikuje, dodajem i brišem pre svega ROM-ove, muziku, screenhotove itd. Da, malo je zastareo, vizuelno nema puno paketa sa WOW efektima. Ali ima prednosti. Skinuo sam nekoliko paketa koje uvek modifikujem. Praktikujem u poslednje vreme, ako je tematski dizajn nalepnica i prigodan intro klip.
Subjektivno je sve to, jasno, može biti da grešim.

Kod mene je emulation station ali ako se dobro sećam on je zapravo isto retropie. Od pre neki dan klinka probala pacmana a ja odmah na resident evil 😁

Prilozi

• 20260330_163933.jpg
    20260330_163933.jpg
    371.2 KB · Pregleda: 108
@ArcadeFun Ja cekam RPI5 😀

Prezadovoljan proizvodom. Toliko je covek pedantan u svemu! Od prve komunikacije i same realizacije. Ja jos nisam upoznao osobu da je ovako posvecen necemu kao @ArcadeFun
Ja licno obozavam da igram ove starije naslove pocesto, ali bih voleo da probam i taj RPI5 ili da vidim sa nekim mini PC. Ne interesuju me noviji naslovi. RPI4 je neuporedivo bolji od RPI3B ali bi mogao jos malo bolje sto se kaze. Cekam RPI5 pa se cujemo opet. 🙂

Prilozi

• 804e927f-2bdb-439c-b5a4-8ed4f8041ece.jpg
    804e927f-2bdb-439c-b5a4-8ed4f8041ece.jpg
    80.7 KB · Pregleda: 65
  • d18fb766-018a-4644-88c7-52693b607cf6.jpg
    d18fb766-018a-4644-88c7-52693b607cf6.jpg
    87 KB · Pregleda: 67
Kod mene u planu dva nova arcade sticka od medijapana. Mozda neka sanwa. Pikalinklinci Hyper SF2 aniversary sa svim verzijama SF2. Uzeo i stavi kod kkinca na laptop Ultra SF4 i evo danima se lemamo.

@ArcadeFun koji set predlažeš da uzmem? Da idem na BT bežični neki ili žica? Jel medijapan ok po tebi za kutiju. Išao bih na isti raspored dugmića sa time što bih imao po 4 u nizu umesto 3 kao što je sada. Doduše imam neki sa usb dobgle bt ploču (za arcade stick bez dugmića)ali ne znam baš koliko je to "resposnive" za poteze na SF.

Ukratko koji stick oredlažeš, koje dugmiće i da li smatraš da je medijapan ok za kutiju. Hvala unapred.

Prilozi

• 20260502_215558.jpg
    20260502_215558.jpg
    424.1 KB · Pregleda: 70
@ArcadeFun Ja cekam RPI5 😀

Prezadovoljan proizvodom. Toliko je covek pedantan u svemu! Od prve komunikacije i same realizacije. Ja jos nisam upoznao osobu da je ovako posvecen necemu kao @ArcadeFun
Ja licno obozavam da igram ove starije naslove pocesto, ali bih voleo da probam i taj RPI5 ili da vidim sa nekim mini PC. Ne interesuju me noviji naslovi. RPI4 je neuporedivo bolji od RPI3B ali bi mogao jos malo bolje sto se kaze. Cekam RPI5 pa se cujemo opet. 🙂

Ne razumem, šta se čeka oko rpi5?

koji stick oredlažeš, koje dugmiće i da li smatraš da je medijapan ok za kutiju. Hvala unapred.
-Par puta sam imao delay sa nekim bežičnim modelima. Možda je to bilo samo slučajno.
Ne želim da razmišljam pa se držim žičnih.
-Vidim da ovde imaš Sanwa džojstike i tastere. Ja uglavnom idem na HAPP dugmiće-konkavni, udubljeni. sa navojem, 28mm je prečnik navoja. Robusni, izdržljivi. Da, kruti, neko će reći dugačak hod. Ali su to baš pravi "arkadni" tasteri za urnisanje. Postoje malo bolji mikro-prekidači, malo duži onaj jezičak, precizniji. I time se postiže mnogo bolja reakcija. Sanwa jesu genijalština, ako su original. Ali su mnogo nežni. Brate, za tabačine i pucačine gde mlatiš po tasteru onako muški...
Takođe ovi džojstici što ih sada forsiram su baš jaki. Jeste Kina. AIi su vrlo precizni, bez obzira što su robusni. Kratak hod, nema greške u pravcima. Tako da takav set iskreno preporučujem. I sam ga imam na jednom "ručnom" sistemu. Ponavljam se ali imam i Industrias Lorenzo magnetne. Kao španski, original. Jesu skuplji 3x Jesu ludilo. Ali iskreno-ovi Kinezi stvarno rade ODLIČNO!
Medijapan je sasvim ok. 10mm debljine dovoljan, ako se pravi ta "ručna" kutija. Ima i gotovih, kineskih kutija od pleksija ili kao drveta na Aliexp
Kod tih gotovih kutija je mana (ako se može tako nazvati) što u njih ne mogu Happ džojstici ili tasteri nego Sanwa (ili kopije)
Tako da iskreno-stvar je ukusa/kompromisa. Za HAPP set ti je potrebna dubina kutije bar 7-8cm. Za Sanwa (i kopije) 4 je dovoljno. Ove kutije su 4-5 cm dubine
Okačiću fotku sa tom kineskom gotovom kutijom. Tu imam Sanwa i par HAPP koji nisu u f-ji (preduboki pa su samo šminka) Primetićete i potenciometar s prekidačem za auto-fire. Navika od Amige, kad sam slično imao da ne mlatim kao blentav za Blood Money, Project X i slične beskonačne pucačke ekskurzije

Molim vas da mi ne zamerite na ličnim afinitetima

Set sa kineskom kutijom

Prilozi

• 20260506_222357.jpg
    20260506_222357.jpg
    350.9 KB · Pregleda: 33
Ne verujem da su ovi moji original ali teško iživljavanje izdrzavaju. Odlučio sam.se za leverless i naručio Haute42 C16. Opaka firma proizvodi prezentacija cena sve top. Kinez pridtao da mi iskaže cenu ispod 50usd zbog carine. Imaju officijelnu prodavnicu na aliju ali sa stickom imaju slab izbor.

Ono što sam skontao je da mora ploča ce2040 da bi mogla na PS5 posle sa Brook adapterom ili nekim drugim. Tako da će sledeći da malo sačeka koji ću da pravim da se odlučim za pravac. Pre svega mislim na to kada tigne leverless koliko će na sve nas da utiče. Ali ipak palica je palica tako da verujem da ću da pravim sa palicom. Ima solidna drvena kutija na aliju za baš male pare a izgleda sasvim pristojno tako da ka tome naginjem. Elem moram da istražim HAPP nisam nailazio na njih.

P.S. može za PS5 i da se.prelemi ploča Dual Sensa ima tutirijala Indijaca i Brazilaca ali nisam vičan sa lemilicom tako da to preskačem.

@ArcadeFun koje palice koristiš?

Poslednja izmena:
Samo da kažem da je novi kabinet koji je kolega izradio a koji ima dizajn pac man, donkey, invaders... pravo remek djelo. Pravi arkadni izgled kao što su nekad bili.

Nazad
Vrh Dno