Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Placanje preko SBB aplikacije radi odlicno.
Sad gledam nesto na SBB/Y sajtu i neugodno iznenadjenje:

1777476823529.png
Trenutni paket mi nudi dva smart TV-a i do 5 mobilnih uredjaja. HBO isto kao "poklon" par meseci, dok je sad deo paketa. Katastrofa.

Poslednja izmena:
Tako je na novim paketima, a na starim je po starom (i dalje).

Pa nije, ne moras da predjes na nove, nastavis sa starim bez produzenja. Uslov za besplatne mesece je da predjes na novi paket, ali ne moras.

Jel uspevaju kad placate QR kodom da vam skeniraju sa .pdf racuna? Meni uglavnom ne, a i kad se zumira vidi se da je ceo qr kod nekako blurovan tj u veoma losoj rezuluciju (Za razliku od ostatka sa .pdf racuna).Jel moguce da ne umeju to da urade kako treba? 🙂

Sve šljaka uredno, samo tako i plaćam mesecima unazad.

Треба да вратим опрему. По овоме да ли се враћају и даљинци?

Prilozi

• 20260430_161721.jpg
    20260430_161721.jpg
    173.8 KB · Pregleda: 100
Ја сам у понедељак враћао опрему, ЕОН даљинац сам задржао јер ми треба за Xiaomi box и очекивао сам да ће ми то наплатити 1.099 динара у складу са ценовником. Међутим у пословници су ми тражили само боксеве и рутер, ништа друго их није занимало. Када сам питао а шта са даљинским и кабловима, рекли су да све то бацају и да узмем из кесе ако ми нешто треба. Ништа од опреме нисам посебно куповао.
То је моје искуство од пре три дана у пословници у Панчеву

Ја сам у понедељак враћао опрему, ЕОН даљинац сам задржао јер ми треба за Xiaomi box и очекивао сам да ће ми то наплатити 1.099 динара у складу са ценовником. Међутим у пословници су ми тражили само боксеве и рутер, ништа друго их није занимало. Када сам питао а шта са даљинским и кабловима, рекли су да све то бацају и да узмем из кесе ако ми нешто треба. Ништа од опреме нисам посебно куповао.
Хвала за информацију(имам 2 даљинца).

Imam problem sa sbb aplikacijom pa me zanima vaše mišljenje. Do juče sbb apliakcija je radila sasvim normalno, pokazivala je sve potrebne podatke, paket koji trenutno imam. Od jutros dobijam ovu poruku. U pitanju je eon van mreze paket i bukvalno ne mogu da pristupim svom nalogu.... Da li je ovo neki tehnički problem?

Prilozi

• Screenshot_2026-04-30-22-10-06-155_rs.mojsbb.jpg
    Screenshot_2026-04-30-22-10-06-155_rs.mojsbb.jpg
    34.1 KB · Pregleda: 60
Kacis se na biznis portal inace?

Eon aplikacija radi normalno, hteo sam da otkažem pretplatu i dobijem ovo. Ne znam zašto prikazuje biznis profil...

Uvek prikazuje biznis stranicu kad je neka greška, prosto tako aplikacija funkcioniše. Trenutno ni meni ne radi, a imam optiku, tako da očigledno imaju neku smetnju.

Ne radi ni meni. Nešto čačkaju i "unapređuju" za 1.maj.

Isto,rekli su da je to potrosni materijal.

Ниси имао посебне понуде,нису те звали у отказном року ?

@Diamond

Јесу, звали су ме, нудили су 10 месеци по динар, остало по регуларној цени. Међутим имао сам много бољу понуду од А1, 15 месеци по динар, HBO MAX Premium 24 месеца, Netflix Basic 6 месеци, бржи интернет (600/300), 500 динара јефтинији пакет од СББ-а у преосталих 9 месеци које ћу плаћати.

Избор је био лак...

@Diamond

Јесу, звали су ме, нудили су 10 месеци по динар, остало по регуларној цени. Међутим имао сам много бољу понуду од А1, 15 месеци по динар, HBO MAX Premium 24 месеца, Netflix Basic 6 месеци, бржи интернет (600/300), 500 динара јефтинији пакет од СББ-а у преосталих 9 месеци које ћу плаћати.

Избор је био лак...
Ovo je već ozbiljna ponuda.

@boki78
Pošto razmišljam da odem sa SBB-a, da li možeš da mi kažeš da li ti je radio internet stabilno? Kako je kod A1? Kakva je infrastruktura kod tebe? Ja nemam uslova sa optiku. Ne znam šta bih mogao da dobijem od A1 ili drugih provajdera. SBB mi je coax do kuće.

@component

Мало идем у offtopic.

8 дана користим А1, за сада сам врло задовољан, ништа ми СББ није био бољи. ТВ апликација ради добро, слика је у реду, нет је скоро пуна брзина, тренутно не могу да издвојим нешто боље на СББ-у. Можда је мало бољи ЕОН али у оваквој понуди то је било небитно.

@boki78
Pošto razmišljam da odem sa SBB-a, da li možeš da mi kažeš da li ti je radio internet stabilno? Kako je kod A1? Kakva je infrastruktura kod tebe? Ja nemam uslova sa optiku. Ne znam šta bih mogao da dobijem od A1 ili drugih provajdera. SBB mi je coax do kuće.

Ne može A1 bez optike, imaš svakako na A1 sajtu da proveriš dostupnost na svojoj adresi

Hteo sam da podelim sa vama moje iskustvo sa novim ugovorom za SBB, možda nekoga bude i zanimalo.
Ugovor mi je isticao 15. maja i niko me nije zvao u vezi produženje.
Podneo sam zahtev u poslovnici za raskid ugovora i razlog raskida je bio zato što su mi iz A1 ponudili 12 meseci po dinar za prvu godinu ugovora.
Odmah sutradan, zvali su me iz SBB-a i ponudili mi 10 meseci po dinar. Odmah sam odbio i tražio sam 12 meseci po dinar.
Rekli su da će da me pozovu za 5 minuta, da vide da li mogu da mi daju 12 m. po 1 dinara. Pozvali posle 5 minuta i prihvatili su da mi daju 12 meseci po dinar.
Tražio sam da mi ostane 5 slotova za EON. I to su prihvatili. Nisam znao šta bih još mogao da im tražim.🙂
Zaboravio sam da kažem da je u pitanju paket NET TV Premium +.

Podneo si zahtev za raskid ugovora pre nego što ti je isticala ugovorna obaveza?
I prihvatili su prijem zahteva?

Pa da, tako to funkcioniše kod njih, primenjuju otkazni rok od 30 dana i smatraju da teče čak i ako se podnese unapred. Skorije smo baš diskutovali o (ne)regularnosti toga, ali tako je kako je. Ko hoće da raskine baš na dan isteka ugovorne obaveze (iliti minimalnog perioda važenja ugovora, ili kako god drugačije da to nazovemo), najsigurnije mu je da podnese zahtev mesec ranije. Nekima je prošlo i bez toga, ali za većinu korisnika je to dobar savet. Takođe, ako istekne UO, otkazni rok ne gine, tj. tad je sigurno regularan, mada je bilo slučajeva da je i to izbegnuto, tipa odnese im se oprema, a radnik prihvati, budući doveden pred svršen čini, u neku ruku. Ali procedura im ipak nalaže 30 dana, a to je i deo ugovora.

Poslednja izmena:
Mene su npr iz Yettela zvali 3 meseca pred istek ugovora i to ne znam ni sam koliko puta, bukvalno 5-6 i ja sam odbijao jer mi se nije sviđala promena cene i sve to.
Na kraju sam rekao da neću da produžim, imam akciju kod A1 itd, oni mi izjednačili tu akciju (12m po dinar) i sve ukupno me prosečno 2500 za 24m ugovora ispadne onaj jači paket i ja ostanem, a takođe i skratim sebi dva ipo meseca pretplate po punoj ceni jer sam potpisao ugovor novi ranije. Sama mi je rekla kao, ako sad potpišeš odmah kreće po dinar nećeš plaćati punu cenu ostatak ugovora.
Sad uplaćujem 2500 svaki mesec da idem u pretplatu da bi mi posle kad krene puna isto bilo 2500 kad se raspodeli i tjt.

@rovello To znam, pitanje je bilo u vezi nečeg drugog, sad ću da pojasnim.
U okviru ugovora koji sam potpisao, jedan od članova propisuje način kako se raskida ugovor, a ono što je bio predmet mog pitanja je član koji definiše da se zahtev za raskid ne može podneti dogod traje ugovorna obaveza, tek po isteku se podnosi zahtev, a onda teče 30 dana otkaznog roka, čime te praktično nateraju da im platiš još jedan mesec. Ovoga nije bilo u ugovoru sa MTS-om sa kojim sam imao ugovor pre SBB-a, pa sam uradio kao što si napisao i sa datumom prestanka ugovorne obaveze prestao je da važi i ugovor.
Da li neko može da mi potvrdi da je uspeo da u poslovnici podnese zahtev 30 dana pre isteka UO i praktično se razduži sa danom isticanja UO?

Nazad
Vrh Dno