Šta je novo?

Ranac ili torba

#Ivan

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poena
330
Moja oprema  
Laptop
Asus proart
Mobilni telefon
Samsung Fold 7
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam eos 6d mark II, 28-70 canon objektiv, el-5 blic i dodatnu godox rasvetu, stativ. Rasveta i stativ imaju svoje torbe. Pitanje je da li uzeti ranac ili torbu za ovaj ostatak? Vise ce ga nositi supruga, nego ja. Ako imate predlog torbe/ranca ( iz prve ruke ) dajte. Nemojte samo one torbe i ranceve od 200 eura, jer mi se ne daje toliko para, ma kakvi oni bili.

Ranac, uvek. Šta je od te ostale rasvete realno potrebno? Moja supruga je krenula malo po malo, i sada ima ovaj kofer za stative i manje softbox-ove

Ranac da može da joj stane 2 tela sa objektivima, laptop, miš i slične stvari, kutija sa rezervnim baterijama i karticama (i to je prilično kompaktan ranac), na njega može da se priveže spolja stativ. I ja sam joj prvo kupio neki jeftiniji, na kraju kad vidiš da je važna ergonomija i da se ne raspadne jer se stavlja i skida po 100x na dan kada radi, uzela lowerpro, oko 100e je bio. Ovaj je model

Ne kažem da odmah treba kupiti skupo, nego da uzmete nešto jeftinije dok ne skontate šta joj tačno treba, koja veličina, šta nosi sa sobom, šta joj odgovara, i onda kupite skupo. Lowepro, peak design su stvarno dobri, imajući u vidu cenu opreme koju tegli u njima, rekao bih da nije strašno.

Kao sto rece covek iznad, ranac, uvek. nekako je lakse nositi isti nego torbu. O dimenzijama ranca, moras sam odluciti u zavisnosti od kolicine i dimenzija opreme.

Nazad
Vrh Dno