Šta je novo?

Disk C mi ne da nista kopirati ili preimenovati

Arres

Poznat
Učlanjen(a)
05.12.2021
Poena
44
Poštovani, na novom laptopu Acer Aspire 3 A315-59 mi na DISKU C (SSD M.2 NVMe) neće ništa (nijedne datoteke) da PREIMENUJE, KOPIRA i tako dalje... Samo kazuje da nemam ADMINISTRATORSKE dozvole a ja to ne znam naštimati da piše da imam Full Control kao administrator ili Users na tom računaru. Možete li mi pomoći na najlakši način? Može li se sa Command Promptom šta popraviti? Prilažem slike.

Prilozi

• SLIKA 1.jpg
    SLIKA 1.jpg
    56.8 KB · Pregleda: 29
  • SLIKA 2.jpg
    SLIKA 2.jpg
    55.3 KB · Pregleda: 21
  • SLIKA 3.jpg
    SLIKA 3.jpg
    56.6 KB · Pregleda: 18
  • SLIKA 4.jpg
    SLIKA 4.jpg
    56.3 KB · Pregleda: 28
Probaj ovo:

Use netplwiz to Change Account Type:
Press Windows Key + R, type netplwiz, and hit Enter.
Select your username, click Properties, then go to the Group Membership tab.
Select Administrator and click Apply.

Method 2: Via Command Prompt (Advanced)
  1. Search for cmd in the search box, right-click Command Prompt, and select Run as administrator.
  2. Type: net user administrator /active:yes and press Enter to enable the hidden built-in admin account.
  3. Sign out and log in to the new "Administrator" account to manage other users.

Kad hoću promjeniti u Advanced Security Settings dozvole,mi NEĆE DA DOPUSTI EDIT (Change Permissions) ,da mogu dati kao Admin Administrators ili Users na FULL CONTROL (Read,Write,Modify...)
Prilažem sliku.
MegaSkot, probaću ovo što si napisao.

Prilozi

• Advanced Security Settings DOZVOLE 2.jpg
    Advanced Security Settings DOZVOLE 2.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 14
MegaSkot, probao sam oboje što si napisao pa ne ide. Možeš li mi ti ili neko drugi PREKO DALJINSKE VEZE sa povezivanjem na moj laptop POPRAVITI TO sa programom TEAM VIEWER ili ANYDESK štopre? Danas mi isteče mobilni internet,pa poslje dugo dana neću biti na internetu,dok ponovo ne dopunim sim kartice na telefonu i povežem ga s računarom za dijeljenje internet veze. Unapred hvala.

Nazad
Vrh Dno