Šta je novo?

Ne znam kog operatera da uzmem?

millanche

Poštovan
Učlanjen(a)
02.08.2018
Poena
55
Ćao. Bio sam na Supernovoj pod nekom promocijom za povoljniju tarifu. Sad nemam takvu promociju i raskinuo sam ugovor jer su ludačke cene.

Do skoro smo u ulici imali samo koaksijalni kabl, sada imamo i optiku. Međutim, niko od provajdera ne može da mi ponudi svoju uslugu zato što Telekom drži trenutno pod svoje. Neki info koji sam iskopao je da posle nekog vremena oni oslobode infrastrukturu i za druge operatere.

Međutim to se još uvek ne dešava. Da li znate koliko se to čeka?

Ако се води као суперновина оптика од тога нема ништа.

Treba da vidiš da li je mts ili supernova optika. Ako je supernova onda ništa, ako je mts trebalo bi da dozvole i yettel i A1. Neko je pisao da drže 6 meseci ekskluzivu, mada znam iz ličnog primera da negde puštaju yettel odmah

Zar to nisu iste kompanije: Supernova i MTS??

Jesu ista kompanija ali nisu iste mreže i infrastruktura. Da li je to samo izgovor ili ne ali situacija je takva.
Preko supernova infrastrukrure ne mogu drugi oprateri, dok preko mts mogu

Supernova je krovni brend pod kojim su oni silni provajderi koje je kupio Telekom. mts je takođe brend u okviru Telekoma

Treba da vidiš da li je mts ili supernova optika. Ako je supernova onda ništa, ako je mts trebalo bi da dozvole i yettel i A1. Neko je pisao da drže 6 meseci ekskluzivu, mada znam iz ličnog primera da negde puštaju yettel odmah
Ako ne gresim u zakonima je pisalo da ako neko zeli da predje kod drugog operatora, trenutni operator ne moze uslovljavati ni naterati korisnika da ostane, vec je u obavezi da na zahtev obezbedi prelazak kod drugog operatora. Ako ne gresim to bi trebalo da pise u zakonu o elektronskim komunikacijama i ne bi bilo lose da se procita u slucaju da uslovljavaju.

@silver11
To što piše u zakonu ne znači da se primenjuje u praksi. Mnoge stvari pišu u zakonu ali kakva korist od toga, da je samo ovo problem gde bi nam kraj bio.
A što se tiče ovih 6 meseci ja ne mogu ništa da tvrdim, prenosim što sam pročitao na ovom forumu. Takođe, sam rekao da kod mene nije bio takav slučaj. Kad je svojevremeno prošla mts optika na jednoj mojoj lokaciji u startu je mogao da se uzme yettel

Meni je rekao agent A1 tu pricu da ko ima supernova u zgradi taj ne moze nista drugo sto se tice optike a MTS kao moze sto mi zvuci totalno apsurdno jer je sve to Telekom na kraju dana, svi operateri koriste njihovu infrastrukturu bar za fizicka lica. Trenutno cekam mail od Yunet da vidim dal oni mogu da mi provuku njihovu optiku jer su oni koliko vidim direktno pod Telekomom nisu deo MTS ili Supernova brenda, bas me zanima koji izgovor ce da nadju ukoliko ne postoji "tehnickih uslova".

Apsurdno jeste ali lepo i tačno ti je rekao: na Supernova optičkoj infrastrukturi možeš da dobiješ samo Supernova pakete i ništa više.
A YuNet nema svoju mrežu nego rentira "pravu" MTS optiku što po Telekomu Supernovina KAO nije.

Ne znam koliko vam je od značaja informacija: bio sam korisnik Oriona, u zgradi u kojoj A1 rentira MTS instalaciju. Agent A1 ne može da me unese u sistem, jer sistem ne prepoznaje moj stan, i ne samo moj, nego ni jedan u ulazu. Kao greška, bug neki kod MTS. Kako mi je rekao agent, A1 je tražio od MTS da reši problem,ali ništa do sad. I taj problem imaju i oni koji su hteli Yettel. Napominjem da u zgradi kod mene postoji i (preuzeta) Orionova, i originalna MTS instalacija.

Ne znam koliko vam je od značaja informacija: bio sam korisnik Oriona, u zgradi u kojoj A1 rentira MTS instalaciju. Agent A1 ne može da me unese u sistem, jer sistem ne prepoznaje moj stan, i ne samo moj, nego ni jedan u ulazu. Kao greška, bug neki kod MTS. Kako mi je rekao agent, A1 je tražio od MTS da reši problem,ali ništa do sad. I taj problem imaju i oni koji su hteli Yettel. Napominjem da u zgradi kod mene postoji i (preuzeta) Orionova, i originalna MTS instalacija.
Isti problem i kod yunet-a.

Dešavaće se neke konkretne stvari povodom dostupnosti Supernova optike za zakupce narednih meseci. Ne može Telekom doveka da se "pravi blesav".

Jeste probali da se zalite RATELU?

Jeste probali da se zalite RATELU?
Sa Ratelom sam u komunikaciji zbog x stvari koje se tiču načina kako je preuzet ugovor, računa, neodgovaranja MTS na pritužbe... Ovo je nešto šta mora da reši zakupac optuike (u ovom sl. A1, ali i Yettel), a ne znam kako če - jer mogu samo da otkažu ugovor (ili po tužbi) i da izgube postojeće korisnike koji su na MTS/Orion optici. Za očekivati je, međutim, da MTS reši "bug" čim prođu zakonski rokovi za odlazak bez naknade.

Ja sam danas bio u Yettelu pitao sam ih za opticki internet rekli su da moze kod mene na adresi.
Ja zelim samo internet ne gledam tv ne treba mi nista drugo i jedina najpovoljnija ponuda koju imaju je oko 3000 dinara 300/150 prvih 6 meseci placam 50%
S obzirom da placam SBB 3600 sa TV meni to nije nesto mnogo povoljnije.
Drugar mi kaze da on Yettel placa 2000 dinara....pa ne znam sada ko tu koga hebe

Imaš YUnet 500/250, optika, 24 meseca UO, 1.990,00 RSD mesečno, akcija do kraja maja.
Ako nakon potpisivanja ugovora platiš 12 meseci unapred, dobiješ popust 10%.

Nazad
Vrh Dno