Šta je novo?

Huawei P60, P60 Pro

Da me neko ne shvati pogrešno..ali Huawei je puko načisto !
Zašto bi neko uzeo Huawei telefon i podešavao bilo šta, mučio se, patio se i za to dao priličnu sumu novca ??!
Masa drugih brendova telefona ima sve već podešeno i namešteno..šljakaju najnormalnije.
I pri tom za istu sumu novca, možda čak i manje...
Samo pitam, nemam ništa protiv..
Ima smisla, ali i nema. Kvalitet huawei telefona je na vrhu. Pocevsi od baterije do kamera. Zasto bi neko apdejtovao sistem ako je zadovoljan sadasnjim? Kao sto Iphone gruva apdejt gde opada baterija, gde ne mozes koristi app ako ne apdejtujes. U Samsung talogu se neki zale da update degradira kameru. Da sumiramo, bas i nema smisla to sto si rekao. Ako ti ne mozes da izdvojis 5 minuta da podesis telefon za gogle servise a izdvojis za ostale gluposti vise od 5 min, onda bas i nije za svakog pametan telefon

Nisam znao da sad i Android Auto radi na Huawei modelima.

Posle sankcija nije mi jasno kako ljudi koji su koristili Huawei nisu presli na Honor model.
Trenutno koristim Honor, iskreno meni je on kao i Huawei pre.

Honor nije razina Huaweija, a to znam jer koristim oba. Huawei dominira kvalitetom, ispoliranim softverom koji istina nema hrpu AI mogućnosti, ali zato sve ostalo radi kako treba. Baš sam promijenio svega i svačega zadnjih godina, ali primarna SIM kartica je u Huaweiju...

Da li to znači da svi koristite Huawei telefone ??

Ima smisla, ali i nema. Kvalitet huawei telefona je na vrhu. Pocevsi od baterije do kamera. Zasto bi neko apdejtovao sistem ako je zadovoljan sadasnjim? Kao sto Iphone gruva apdejt gde opada baterija, gde ne mozes koristi app ako ne apdejtujes. U Samsung talogu se neki zale da update degradira kameru. Da sumiramo, bas i nema smisla to sto si rekao. Ako ti ne mozes da izdvojis 5 minuta da podesis telefon za gogle servise a izdvojis za ostale gluposti vise od 5 min, onda bas i nije za svakog pametan telefon

Podesiš u roku od 2 minuta i imaš sve što imaju ostali osim Google Pay-a, čak i Android Auto radi. Kvalitet izrade i stabilnost ne mogu se meriti sa Samsungom.

O popularnosti, kvalitetu i želji korisnika da imaju Huawei telefone govore otvorene teme i količina postova na ovom forumu..tako da mislim da niste u pravu !
Ja bih prvi kupio neki Huawei telefon kada bi mu vratili 'Google' servise..ali ovako bez toga ne želim ništa da čačkam i podešavam po telefonu da bi on radio onako kako treba, a pri tome nema apsolutno nikakve korekcije cene, popustai sl.
Dakle, ne želim i neću da podešavam, što ne znači da ne znam i ne umem..

@SIMUKA
Da ja lično koristim Huawei još od 20 serije samo Huawei.
Misliš da je broj postova i tema o Huawei telefonima merilo za kvalitet ili je jednostavno to što sa njima nema problema u radu?
Pogledaš samo Samsung teme i vidiš diskusiju o bateriji.
Ako ti je mrsko da podešeavaš Google servise gde kada ukucaš YouTube, Gmail...da instaliraš i on te pita "za ovu aplikaciju potrebno mi je da skinem još dva dodatna servisa da li želiš" ti uradiš taj dodatni "klik" onda ne znam šta bi ti rekao.
O kvalitetu izrade fotografija gde on izlupa sve na automatik i i ona ispadne minimum duplo bolja nego na Samsungu o tome tek ne vredi diskutovati.

O popularnosti, kvalitetu i želji korisnika da imaju Huawei telefone govore otvorene teme i količina postova na ovom forumu..tako da mislim da niste u pravu !
Ja bih prvi kupio neki Huawei telefon kada bi mu vratili 'Google' servise..ali ovako bez toga ne želim ništa da čačkam i podešavam po telefonu da bi on radio onako kako treba, a pri tome nema apsolutno nikakve korekcije cene, popustai sl.
Koristim ga kao primarni telefon već neko vrijeme i baš ništa mi ne fali. Sve radi kao i na androidu izuzev nekih već sad dobro poznatih apk koje ne rade ali ja te ne koristim ili koristim njihove alternative. Ne znam koja su to podešavanja osim instalacije microg apk iz storea i ulogiravanje sa google accountom te isntalacija Aurora storea. Ono što me još više vuče Huaweiu su sve više AI gluposti u novim telefonima i zatvaranje androida od verzije 17. Uz to imam Huawei sat i Huawei ruter od operatra pa onda to radi još bolje jer huawei ima neke svoje tehnologlije kao wifi6+ a i kompatibilni su sa Honor telefonima po pitanju sharanja, punjača i slično pa mi se sve to uklapa uz ostale kućne uređaje. Tko hoće Huawei on će ga naći i dosta povoljnije kao novog i kao rabljenog. Da nema komocije da ćeš ga dobit na pladnju kao druge marke kod operatera i slično jer ih nema previše u ponudi pa onda ni nema nekih ekstra domaćih ponuda.

Pa moje mišljenje je da Huawei sa svakim novim modelom izbaci brutalne i inovativne kamere što mi je jako bitno, pritom izgleda lepo i ima visok kvalitet izrade, a kad prođe neki period, baš zbog neznanja ljudi u vezi 'mane' sa google-om, može da se uhvati za baš dobru cenu poredeci sa drugim brendovima koji nude slične specifikacije

U prevodu sačekaš par meseci i uzmeš ga za 50% manje od prve cene, a dobiješ brutalan telefon koji ima najbolje kamere,a i odlične ostale karakteristike

Priča o 'google' je smešna i za neznalice. Jedino za plaćanje telefonom ima malo zezancije

Ja koristim vec 4 godine P50 pro. Sestra presla sa P40 pro na S23 ultra. Koristio pre ovoga P20 i Mate 10 lite. Inace sam dosao iz tabora Sony Xperie. Otac i majka koriste samsmunge. Brat i prijatelji uglavnom Iphone. Kum pre par nedelja raskrstio ljubav sa jabukom i presao na Honor. Ukratko moja istorija i znam o cemu pricam. Nijednom mi nije zastekao, niti kad je bilo skoro 40C prestao sa radom i molio da ga ohladim. Ispao bar 20x onako momacki, i nije se ostetio niti raspao. Tako da znam sta pricam, a o popularnosti, necu da pricam. Polovina ljudi koji kupuju su kao ,,ovce", navuceni preko marketing trikova... Tako da je diskutabilno

Kvalitet je neupitan, stvarno je telefon ko tenk... Sada je 99 posto softverski ispeglano, nema nekih propusta, a iz 2023 je..ko ga je uzeo, nema potrebe da ga menja sve dok ne crkne... Bar tako ja razmišljam... A da ponovo treba da odvojim ogromne pare za nesto novo ne pada mi na pamet jer ne vidim nikakav skok kod drugih....a ako se ne promeni nista povodom gugla itd kada budem uzimao drugi ... Isao bih na honor.... Mada pitanje sta ce biti za koju godinu... Mozda vise telefone ne koristimo.... Evo ja sam se iskreno zasitio. P60 pro mi je legao... Ne nameravam jos neku godinu da ga menjam, ako izdrzi... 🙂

I meni je vrhunski i dalje, nit' ogrebotine nit' ikakvog drugog problema, kamere vrhunske i dalje

Mislio sam da ga menjam kad izadje sledeća Pura 100 ili kako će se već zvati, kontam tad već može biti neki unapređenja vrednih promene telefona, ali za sad uopšte nemam potrebe za novim

Inače jedino što me nervira i što je činjenica je da jako gubi cenu, i sad ja moj koji sam platio 750€ ne mogu da prodam ni za 350€ iako nema ni ogrebotinu niti ikakvu falinku, što kažu 'mint'

iPhone ko kupi za 900€ prodaće ga za 3 godine za 700€ i to je već nešto

Apsolutno kvalitet Huawei, od P20 Pro do sada, mada i P10 je bio inovacija. Drugar se zali na 16 Pro Max, od update-a katastrofa samo, kamera apsolutno u rangu sa P60 Pro, a koja je cena na oglasima P60 Pro i 16 Pro Max, nebo i zemlja bez ikakvog smisla.
Samsung nikako S serija, sa update takodje problem. Mada S mi je nekako pao u kvalitetu generalno. Nakon P60 Pro eventualno Pura 80 jer vidim da 90ka nema smisla nikakvog a i taj Pura 80 Pro mi se ne dopada bas izgled u pm.
Honor je ok ali slabiji kvalitet od Huawei-a.

Apsolutno kvalitet Huawei, od P20 Pro do sada, mada i P10 je bio inovacija. Drugar se zali na 16 Pro Max, od update-a katastrofa samo, kamera apsolutno u rangu sa P60 Pro, a koja je cena na oglasima P60 Pro i 16 Pro Max, nebo i zemlja bez ikakvog smisla.
Samsung nikako S serija, sa update takodje problem. Mada S mi je nekako pao u kvalitetu generalno. Nakon P60 Pro eventualno Pura 80 jer vidim da 90ka nema smisla nikakvog a i taj Pura 80 Pro mi se ne dopada bas izgled u pm.
Honor je ok ali slabiji kvalitet od Huawei-a.
Slažem se. O Huaweiju loše pričaju oni koji ga zapravo ne koriste. Čuli su za sankcije i probleme s Googleom i misle da sve znaju. Skroz pogrešno. Kod Huaweija je ostala ista kvaliteta hardvera i softvera. Koristim ih još od Mate 8 i imao sam valjda sve bitno od Huaweija. Ne mogu se sjetiti da su ikad pogriješili s nekim modelom, tu najviše mislim na visoku klasu...

Slažem se. O Huaweiju loše pričaju oni koji ga zapravo ne koriste. Čuli su za sankcije i probleme s Googleom i misle da sve znaju. Skroz pogrešno. Kod Huaweija je ostala ista kvaliteta hardvera i softvera. Koristim ih još od Mate 8 i imao sam valjda sve bitno od Huaweija. Ne mogu se sjetiti da su ikad pogriješili s nekim modelom, tu najviše mislim na visoku klasu...
P9, onaj regualrni flagship sa metalnim kucistem, ne lite i ne plus... Mi je takve padove izdrzao, na kraju ga izdala baterija.... P20pro je bio nesto posebno, p30 pro sam preskocio i otisao na jabuke.... Pogresio sam.... Sada p60 pro me sluzi od od 2023....ponavljam, steta sto kod nas nema vise mate u ponudi... Mozda bi se prevario ne znam.... Pura me iskreno i ne vuče nesto...... Ne znam...svidja mi se Honor na preklop i to je sve sto mi je malo drzalo pažnju u radnjama kada sam gledao.....uzeo sam huawei gt6pro sat, treniram trcakram povremeno.....ononsto mogu da kazem da se upario leponsa huawei p60 pro... Radi sve top... Baterija na satu je nerealna u odnosu na druge flagship pametne satove ( 21 dan!) mada ja gasim neke stvari, to sam objasnio u postovima za gt6pro....

Ali najjače mi je koliko nas se javilo da 'brani' Huawei mislim da je ovaj Simuka batalio temu i dalju raspravu 😂😂

Što je najjače od svega niko nije preterao ni malo i sve je objektivno napisano tako kako jeste, telefoni su stvarno bruka i sem plaćanja Google Pay-om nema ama baš nikakve mane

Ali najjače mi je koliko nas se javilo da 'brani' Huawei mislim da je ovaj Simuka batalio temu i dalju raspravu 😂😂

Što je najjače od svega niko nije preterao ni malo i sve je objektivno napisano tako kako jeste, telefoni su stvarno bruka i sem plaćanja Google Pay-om nema ama baš nikakve mane
Neke stvari treba staviti jasno do znanja. Malo nas je al smo gov*a 😁😁 Salim se, kad se neko u temi Huawei zalio na neki problem u poslednje 2 god? Jako jako tesko da je bilo

Nazad
Vrh Dno