Šta je novo?

EES, ETIAS i sve što se tiče ulaska u EU

izgleda da sve bas zavisi od situacije i trenutka. Moje iskustvo na tovarniku je bilo uslovljeno sto sam video da je na batrovcima aposulutna pogibija od preko 40 vozia u trenutku kad sam ja prelazio na tovarniku gde je bilo tri vozila...

Jer pogledaj sad na primer HRV strana Bajakova i Tovarnika: ovo će ti biti dva dijametralno suprotna iskustva.
onda preporuka da se ide na Tovarnik? Idem sledeci vikend pa bas gledam, da li tamo moze da se izadje iz vozila pa da peske predju non EU - posto smo zakljucili da na Batrovcima ne moze

Kolega jutros sleteo u Dizeldorf, evo sad mi pise da je prosao kontrolu za par minuta, nikakvih problema.

Dakle sve zavisi kako vam se posreci, ja sam pisao ovde da sam u Minhenu isto prosao za par minuta.

Moguce da su cesci problemi na ovim low cost aerodromima tipa Bergamo itd..

Kada slete par aviona u kratkom roku, npr iz Srbije, Britanije i Turske, ume da se stvori guzva.

Mislim da za aerodrome zavisi mnogo od toga da li nas avion slece/polece sa nekim prekookenskim, jer dovoljno je da jedan ili dva idu za afriku, aziju ili ameriku, i ti avioni voze po 250-300 ljudi, i takva dva leta zapuse aerodrom, to mi se desavalo na Malpensi i bez EES, a cim nas let nije zajedno sa tim velikima prodjes za 20 minuta.

Vikend, Srbija->Madjarska, Djala-Tisasiget. Na EES prelazu jedan naš auto, stoji, ovi ga obilaze, skeniraju....Utom Madjari otvaraju drugi prelaz, piše "registered passengers", upućuju automobile (5-6) sa madjarskim tablicama na njega, ja mašem sa HRV ličnim kartama, svi prolazimo a onaj naš mučeni i dalje stoji na EES prelazu. Biće gadno.

jos je rano za Grcku . . . videcemo kako ce da bude
Evzoni je i u noramlnim uslovima znao da bude haos, ne vidim kako ce biti bolje ili brze.
Ja se samo sebicno nadam da ce moci "peske" - pa EU red 😎 ali videcemo do Jula

Ja sam uplatio 2 puta Grcku ovoga leta u nadi (jer 2 puta - je 2 puta) da će grci udariti suspenziju ovim glupostima koje nam nameću. Aj kao gužva pa suspenzija... Tako su valjda nešto i najavljivali. Autom idemo noću, pa videćemo.

Ko Šurda sam bez Grčke... Nisam ja, deca vole... 🤣

Bice gore jel pre ili kasnije bice i ka cg i makedoniji 🙂

Ja sam uplatio 2 puta Grcku ovoga leta u nadi (jer 2 puta - je 2 puta) da će grci udariti suspenziju ovim glupostima koje nam nameću. Aj kao gužva pa suspenzija... Tako su valjda nešto i najavljivali. Autom idemo noću, pa videćemo.

Ko Šurda sam bez Grčke... Nisam ja, deca vole... 🤣
Mali off topic, ali zar većina ljudi ne ide noću kolima za Grčku? Svi žele da iskoriste taj prvi dan.

Ma vise to nije ni bitno. Svake godine sve vise ljudi ide na more kolima u Grcku. I svako ima svoj tajming ali sada nema pravila i guzva je 24h. Samo je pitanje trenutka i srece da naletis na max sat vremena cekanja. Doduse mora malo i da planiras unapred, mimo vikenda, praznika, preseka datuma itd.

Cist primer, devojka, brat i nase drustvo smo nekad isli sa jednim kolima npr. Kako kada je ko mogao a sada je to troje kola minimum svako za sebe.

ove godine ce jos vise, svi se boje avio aranzmana da uplate.,

Ми смо уплатили авио-карте пре овог циркуса са Ираном да избегнемо евентуалне гужве због ЕЕС иако смо и путовање колима разматрали као могућност. Не зна се шта је паметнија опција сад. Од 2020 и короне је ненормалност постало редовно стање…

Mali off topic, ali zar većina ljudi ne ide noću kolima za Grčku? Svi žele da iskoriste taj prvi dan.
Ja noću putujem jer mi klinac ne voli vožnju, pa nam svima bude lakše. Skoro smo putovali za Istru, ja nisam mogao da ostanem budan i na kraju krenemo u 10 ujutru. Preseo mi put, em gužva, em duže na granici, 10 pauza pravili.

Pre par nedelja sam 3 epizode Silicijumske doline pogledao na ulazu u SR iz HR. Skoro 1.5 sat milenja.
Zar ne može ništa drugačije da brzo idemo.

Može naravno, samo treba da doneseš odluku u kojem pravcu da ideš i šta je cilj a onda da radiš na uslovima da se to ostvari.
Ne postoji ni jedan razlog zašto ne bismo odlučili da se kandidujemo za članstvo u šengenskoj zoni odnosno zašto ne prihvatimo šengenski sporazum.

Do tada npr moze garantni fond i osiguranje i ko ostane duze odsteta se plati za njega. Da se ne plase da nas pustaju

На клизав терен вас навлачи Јакша. Реалност није тако једноставна, нажалост.

Do tada npr moze garantni fond i osiguranje i ko ostane duze odsteta se plati za njega. Da se ne plase da nas pustaju
Ahaaa, znači svi da plaćamo osiguranje i da punimo taj tvoj garantni fond da bismo plaćali bail-out za "drugare" koji krše uslove o trajanju boravka i ostale njihove piz...ije u šengenskom prostoru...
Mislim da je krajnje vreme da se napiše Manifest Srpskog Sveta, da ostatak planete zna kako da se prilagodi.

Da, ja na primer uvek krenem oko 22h i to radni dan, najbolje. Naravno ko može tako, supruga i ja smo privatnici pa možemo kad hoćemo na odmor.
Može, da nacija i društvo shvate da EU nema alternativu. Tako je jednostavno.
Mislim da Srbija treba da nema alternativu, valjda smo sami sebi najvažniji. Valjda je moguće da se sarađuje sa svima a da nekom ne staneš na žulj (teško ali je moguće). Ovo što se sada radi, mislim da gore ne može.

Nemaju svi ljudi da daju za kauciju za sebe toliku koliko se ovi boje. Zato sam rekao fond.. Mozda ce neko smisliti prihvatljivo olaksanje. Mi kao blizi a mere sve strozije

Jeste rodjaci, vrlo je jednostavno. Samo treba da integrišeš biometrijske baze podataka svojih državljana sa ostalim članicama.....oh wait...
Jeste, pa da se onda povežu neka lica sa nekim dogadjajima i neki skyecc nikovi sa nekim licima, pa da gomila tamo nekih ministara, "uglednih gradjana" i ostalih Članova završi na tamo nekim poternicama... 's lud? 😁
Ljudi, što pre da shvate da živimo u kleptokratskoj zemlji, pa neće postavljati ovako glupa pitanja.
Realno, uzevši sve u obzir, najmanji nam je problem dodatno cimanje na granici kad se pogleda sve ostalo.

Треба можда да се прилагоди и спољна и визна политика. Само то… можда још нешто…Ништа лакше…

Иначе, Бугарска је у ЕУ од 2007, и тек прошлог јануара су коначно постали пуноправни члан Шенген простора. А ми смо, само треба...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno