Šta je novo?

Yettel podrška Google Pixel telefona

• Začetnik teme Začetnik teme tesa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tesa

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
Google Pixel 10 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Може ли се унапредити подршка Google Pixel телeфона?

1. Google Pixel телефони нису званично подржани код оператера у Србији. Због тога је опција VoLTE сакривена и не може се укључити. За позиве се користи 3G мрежа и интернет није доступан током трајања позива.

2. Google Pixel телефони већ неколико година имају могућност аутоматског преноса eSIM картице са старог телефона на нови, али ову предност још увек није могуће искористити на Yettel мрежи.

3. Na Pixel Watch сатовима није могуће инсталирати eSIM картице из два разлога - Yettel још увек не нуди услугу MultiSIM, и зато што Yettel није регистрован као званичан оператер мобилне телефније у Србији код компаније Google која је произвођач ових телефона и сатова.

4. Google Pixel телефони и сатови не могу се купити ни код једног оператера у Србији. То би била много боља опција од оне на коју су сви тренутно принуђени, а то је преко личних огласа.

Ландо и Пјастри користе Google Pixel телефоне, а овде их још увек ниједан оператер не подржава. Хоће ли се качити на 5G мрежу када проради у децембру?

Oscar.jpg

Zavisi kako ims hakuješ.
Videćemo za sve tri nedelje...

Ništa od 5G dok nas Google ne doda na listu podržanih zemalja

Da li je neko cimao Yettel za prtoblem sa Pixel telefonima i 5G? Imamo li neku povratnu informaciju?

Koliko znam nije ciman Yettel, ali @The PunisheR je skoro pisao Telekomu. Na temi za Pixel 9/9 Pro se diskutovalo o tome šta bi se moglo preduzeti, pošto su neki pisali na Google Support forumu i oduvali su nas.

Ukratko, ti guglaši tvrde da operateri moraju nekako da obezbede podršku za Pixel telefone, ali zdrav razum nam govori da je Google taj koji mora da otključa neki geo-lock ili upiše nešto negde pa da u Srbiji to proradi bez kerefeka.

Pisano je Telekomu u nadi da ako oni nekako dođu do Gugla, njih neće oduvati tek tako kao nas raju. Imalo bi mi smisla da se žalimo i drugim operaterima, samo je pitanje kako pronaći neki pouzdan kontakt koji bi naše upite zapravo prosledio negde gde će biti saslušani.

Објаснио је @akki прилично детаљно како функционише процес.

Сада је број проблема везаних за коришћење Google Pixel телефона код оператера у Србији повећан за један:

1. VoLTE
2. Аутоматски пренос eSIM картице са старог телефона на нови
3. eSIM на Pixel Watch сатовима
4. Google Pixel телефони и сатови не могу се купити ни код једног оператера у Србији.
5. 5G

Један од запослених у А1 рекао је да разматрају подршку и продају Google Pixel телефона почетком следеће године. Зна ли неко нешто о томе?

To bi bilo ekstra. Sa svakim novim Pixel-om prosiri se dostupnost na par novih zemalja.
Red bi bio i Srbija da se pojavi na listi. Mislim da bi bili dosta popularni telefoni, posto ko god ga vidi/proba uglavnom ima pozitivne utiske vezane za njega.
Zvanicna prodaja bi znacilo i zvanicno dostupan servis/garancija.

Ako pogledaš spisak zemalja gde je zvanično dostupan pixel videćeš da je mala šansa da Srbija bude uskoro na toj listi.

Pixel je dostupan preko A1 Slovenija, tako da po mom mišljenju nije baš toliko nerealno očekivati da ga A1 ponudi i na našem tržištu

Da li će se neko iz Yettela udostojiti da odgovori zašto pixel telefoni nemaju 5g signal....

Znači ja živim u Sloveniji i kupim Pixel u Sloveniji, i dođem turistički u Srbiju, kad ono ne radi VoLTE, ne radi 5G, jer je Google tako odlučio?
Čudna poslovna politika.

Pored Slovenije i Hrvatska je podrzana tako da nije toliko nerealno da bude i kod nas u neko skorije vreme. Mozemo da se slepamo na to da smo deo Evrope a to im je bitno trziste, pa cemo videti.

Bilo bi lepo da ste u pravu i da pixel zvanično dođe kod nas. Meni su to najlepši mobilni trenutno i sigurno bi bio vlasnik jednog (trenutno nisam jer nema 5G, VoLTE...).
Poprilično sam siguran da u narednom periodu nema ništa od dolaska ali da se nadamo da nisam u pravu.

Šta bi sa 5g mrežom na pixel telefonima? Jel možete bar nešto okvirno da napišete?

Ево пар цитата са Редита. Још ништа нисам проверио експериментално:
A1 mi je poslao mail da će Google od januara 2026. omogućiti 5G u Srbiji sa update-om.
Dobio sam info od operatera A1 da se očekuje da do januara Google završi testove i pusti update za korišćenje mreže kod nas
Radi VoLTE bez Šizukija, pustili sad sa decembarskim apdejtom.

Са ажурирањем система од 5. децембра 2025. године, Google Pixel телефони у Србији сада имају опцију VoLTE!

Ко зна, сада када је Google сазнао да постоји Србија, можда буде решен још неки проблем са списка:

1. VoLTE
4. Google Pixel телефони и сатови не могу се купити ни код једног оператера у Србији.
5. 5G

Са ажурирањем система од 5. децембра 2025. године, Google Pixel телефони у Србији сада имају опцију VoLTE!

Ко зна, сада када је Google сазнао да постоји Србија, можда буде решен још неки проблем са списка:

1. VoLTE
5. 5G
5G proradio u Srbiji uz Android 17 (trenutno je Beta testiranje u toku). Testirano na A1 mrezi, Pixel 10 Pro. 🙂

Jel iko probao Pixel watch LTE mozda sa multisim (A1, ne znam da li ostali uopste imaju tu uslugu) ili je i to u domenu naucne fantastike za sada?

Nazad
Vrh Dno