Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Читао сам да другима ево сл може доста километара да прегура, како је код вас?
Прешао сам око 400км са њима, нисам неки тешкаш, није баш респонзивна, да не кажем баунси као што је била у почетку, али већи ми је проблем што су кренула колена да ме зезају дан након трчања у њима.

Таман у то неко време сам нашао на акцији бостон 13 за 80е, па ај што да не. За сада много боља, ако ништа друго, материјали неупоредиви.

Ostavi je za intervale, ako ti se bol javi posle dužeg trčanja iz komada. To ja baš mala km.

Duže traju pojedinačno patike ako rotiraš više i daš vremena peni da se oporavi.

Danas u Londonu, Sawe i Kejelcha ispod 2 sata, a Kiplimo, treće mesto, takođe brže od prethodnog svetskog rekorda 🤯
Screenshot_20260426_131833_TCSLondonMarathon.jpg

Što je sve ok, mi smo ovde svi gde smo zahvaljujući tehnologiji, počev od vatre. Nešto oprema, nešto trening, tehnologija oporavka, mic po mic ide to sve napred. Posebno te discipline gde ima desetine hiljada koraka, pa svaki neka je duži par milimetara.

WR (1:59:30 na 42.195 km):

• Pace ≈ 2:50 / km
  • Preciznije: 2:49.9 / km
  • Po milji: ≈ 4:34 / mile

To je konstantno ispod 2:50/km ceo maraton.

• ≈ 21.2 km/h

(tačno ~21.17 km/h)

A pazi sada, Kejelcha je jedini čovek na planeti koji može da kaže, da je sve zvanične maratone u svom životu istrčao za manje od dva sata! I nikada nije pobedio 😆

A Sylvain Guintoli je istrčao najbrži maraton u odelu za motor(03:47:46), trčao je humanitarno, skupljao za decu obolelu od raka, jer mu je sin umro od raka prošle godine.

Meni ga žao...
Napravi toliko puta nešto što retko ko može na ovom svetu i ne pobedi..

Nazad
Vrh Dno