Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Pozdrav,

Da vam napišem moj slučaj.

Poslao 2 mail-a, početkom aprila i četvrtog aprila otišao u poslovnicu i potpisao zahtev za raskid ugovora. Danas stiže SMS gde kažu:

Poštovani, povodom Vašeg prigovora, obaveštavamo Vas da je realizovana korekcija računa za mart 2026. godine, kao i da će Vam nastavak korišćenja usluga biti omogućen bez promene u pogledu iznosa mesečne naknade za usluge koji koristite, do isteka obaveznog perioda važenja ugovora. Korigovani račun za mart, biće Vam naknadno poslat na adresu za dostavu računa sa definisanim novim rokom za plaćanje. Zahvaljujemo se na poverenju koje nam ukazujete korišćenjem naših usluga i nastavku uspešne poslovne saradnje.

Zovem call centar, posle 15 minuta se javi prijatna devojka kojoj kažem da sam u poslovnici tražio raskid ugovora i da mi danas stiže ovaj SMS koji me je sada zbunio, ona odgovara da to šalju u slučaju da se predomislim, a da će mi se svakako javiti neko da informacijom kada i šta od opreme treba da vratim ukoliko i dalje želim da raskinem ugovor.
Reko želim svakako da raskinem, hvala puno na informacijama.
ne budi naivan vec nosi cim mozes opremu i pozovi se da su ti potvrdili raskid bez penala. Potpises to na papir koji ti daju i predas opremu

Podneo sam i ja danas zahtev za raskid. Pošto mi ugovor ističe 15 maja, pitao sam u poslovnici čemu da se nadam za produženje ugovora, kaže maksimum par meseci popust, nikako ne daju na ceo period. Pa rekoh onda nemam šta više da tražim, podneo zahtev za raskid, kaže da ću moći da donesem opremu tek 24. Maja jer mora 30 dana unapred, zvaće me neko telefonom pre toga. Pretpostavljam da će mi tih 9 dana preko isteka ugovorne obaveza naplatiti po maksimalnoj ceni od 7.500 din, ali ja sam kriv, nadao sam se nekoj normalnoj ponudi.
Podnesi prigovor na racun sutra ujutru nisi u obavezi da platis 7500 din.

Podnesi prigovor na racun sutra ujutru nisi u obavezi da platis 7500 din.
nisu mu oni ni rekli da ce platiti toliko nego covek misli, nece ti @zojape naplatiti tih 30 dana toliko, isto ne smeju vise nego sto si do sada placao znaci ko i mart i april trazi istu cenu i za tih 30 dana (i tih 30 dana je pravno neispravno sto traze posto su oni narusili ugovor i on vise ne vazi od tog momenta, ali to za sada moras preko suda ili da im pretis sudom)

Podneo sam i ja danas zahtev za raskid. Pošto mi ugovor ističe 15 maja, pitao sam u poslovnici čemu da se nadam za produženje ugovora, kaže maksimum par meseci popust, nikako ne daju na ceo period. Pa rekoh onda nemam šta više da tražim, podneo zahtev za raskid, kaže da ću moći da donesem opremu tek 24. Maja jer mora 30 dana unapred, zvaće me neko telefonom pre toga. Pretpostavljam da će mi tih 9 dana preko isteka ugovorne obaveza naplatiti po maksimalnoj ceni od 7.500 din, ali ja sam kriv, nadao sam se nekoj normalnoj p
Tebi to nije jasno. O nameri da raskines ugovor ih mozes obavestiti i mesec dana pre isteka ugovorne obaveze od 24 meseca. To si mogao i mejlom pocev od 15. aprila. Bitno je da imas bilo kakav dokaz da si ih obavestio.

Sto se tice vracanja opreme, mnogi misle da je tim postupkom sve zavrseno i jedva cekaju da je vrate, kao vruc krompir. Ali nije. Bitan je administrativni deo raskida. A za opremu oni nece zaboraviti, to uopste nije hitno, skida se kada prestane usluga.

Zašto mora od 15 aprila može do kraja jer ako gledamo nisu obavestili nikoga o podizanju cene prave se ludi. Prvi put sam 6 aprila podneo zahtev za raskid ugovora zbog povećanja cena. 7 aprila uložio drugi prigovor u poslovnici na povećanje računa i to su zatvorili bez obaveštenja ikakvog. 23.4 sam sam tražio da vidim šta se dešava sa raskidom ugovora meni su dali papir da sa zahtevom raskid i to sam potpisao. Pokušali su novi otkazni rok da mi naprave od 30 dana. Bilo je problema sa vraćanjem opreme u poslovnici jer imaju takvu direktivnu od nadređenih da lažu korisnike i da odbijaju opremu. Opremu sam uredno vratio u drugoj poslovnici sa papirom gde piše da je vraćena. Kod god ima problem sa mts-om nemojte da prihvate nastavak saranje pod izgovorom da vam je omogućena stara cena jer nije. Ubediće vas da prihvatite staru cenu ali će da vam stigne račun da je "ispravno" fakturisan po njihovoj ceni. To nikako nemojte prihvatiti pokušaće da vam šalju zvaničan dopis na email gde će vam ponavljaju kao papagaji ovu

"Postovani, povodom Vaseg obracanja, obavestavamo Vas da ce Vam nastavak koriscenja usluga biti omogucen bez promene iznosa mesecne naknade, do isteka obaveznog perioda vazenja ugovora. Istovremeno Vas obavestavamo, da cemo martovski racun ponovo obraditi i po potrebi korigovati u skladu sa utvrdjenim stanjem. Zahvaljujemo se na poverenju koje nam ukazujete koriscenjem nasih usluga i nastavku uspesne poslovne saradnje.Vas Telekom Srbija"

poruku da se nastavlja saradnja. Neće nikome uvažiti staru cenu. Od toga nema ništa jer to pokušaj da vas nasilno zadrže, pokušaj opstruiranja raskida ugovora i njihovog dobijanja vremena. Ovoga se ni sam đavo ne bi setio šta oni rade.

Ne znam da li sam razumeo, i onima koji su dobili sms da ostaje ista cena - neće dobiti istu cenu kao što su imali? Jel to poenta?

Jesu li na kraju nekome ispravili martovski racun?
Ispravili. Isti iznos kao kod Oriona što sam plaćao.

Nemam UO, tražio migraciju na 400/400 za sad, 50% popusta važi do kraja maja pa ću videti gde, šta kako...

Ne znam da li sam razumeo, i onima koji su dobili sms da ostaje ista cena - neće dobiti istu cenu kao što su imali? Jel to poenta?
ma lupa gluposti, mani ga se
svaki put kad mi je stigla poruka slicne sadrzine kako za postpejd, za box, za supernovu uvek je ispostovano kako je i receno jer imas dokaz crno na belo

Pošto mi još uvek stoji na aplikaciji da nisam platio račun po ovoj uvećanoj ceni iako sam podneo prigovor 07. aprila a prekjuče i zahtev za raskid, danas me zovu i ja kažem zašto mi nije poslat korigovan račun kako bih ga platio, kaže pa vi ste podneli prigovor na cenu ali niste tražili da vam se vrati stara cena iz ugovora sa Orionom! Šok naravno i ponovo podnošenje prigovora, kaže čeka se do dve nedelje za korigovan račun.

Ja i dalje nisam dobio ni SMS ni mail da cu nastaviti da placam po ugovorenoj ceni koju sam imao sa Orionom kako mi je rekla iz call centra kada sam zvao (ugovor mi vazi do septembra 2027). Takodje nisam dobio ni korigovan racun za mart kako su mi rekli. Sta bi trebao da uradim da znam da ce biti kako mi je rečeno iz call centra?

Njihov odgovor će biti "poslali smo vam SMS". Pošalji im mejl na [email protected] sa pitanjem zašto su zatvoreni prigovori a ti nisi obavešten.
Pisao sam im, odgovorili su mi da imam otvorena dva tiketa jedan za prigovor na račun i drugi za raskid ugovora zbog isteka ugovorene obaveze i da će me već neko obavestiti.

Molim vas za info kako da saznam sifur naloga za MOVE app. Kod matoraca vidim da je izvrsrna migracija, ubacena im MOVE aplikacija umesto Orion al nemaju pojma koja je sifra, vidi se samo novo korisnicko ime. Kazu nista nisu dobili osim uvecanog racuna 🤣

I da li postoji negde na mts sajtu dowloan sekcija kao na orionu da se skine apk file za instalaciju na drugom boxu

Poslednja izmena:
Jedino pozivom call centra. App skidaj sa Google prodavnice a ako ti baš treba apk, onda preko apkcombo.com npr.

Rekoh sad da proverim koja mi je ip adresa nisam proveravao par dana. Gledam sad i imam šta da vidim da su me migrirali na
ISP: Telekom BB Net
ASN: Telekom Srbija
CG-Nat: Symmetric NAT (Da)
IPv6: Da (Test 10/10)
Brzine na Desktop-u: 932/921mbps

Koliko shvatam ovo je MTS? Njihove ip adrese za fiksni net... Jel postoje šanse da se prebacim kod drugih...ili i ovde MTS ne dozvoljava prelazak kod drugih?!

Poslednja izmena:
Pisano je vec XY puta da se ex-Orion korisnici vode kao SN sistemski, tako da nazalost (jos uvek) nema prelaska kod drugih (A1, Yettel...) - jedina alternativa na istom kablu ti je Orion biznis paket 🙂

Znam nego, nego pitam jer nije ip adresa u range Supernove pa me buni već me baca već par puta random na telekom bb net range adresa iz Niša. Kolega je dobio Supernova range ip adresa...

Meni su nakon zalbe vratili moju fixnu IP adresu koju sam imao kod Oriona. Takodje prebacili i ruter u bridge mode.

Нема више разлике између суперновиних и телекомових адреса. Шифру за мув сам правиш кад имаш корисничко име иста је као на мој мтс.

Pisano je vec XY puta da se ex-Orion korisnici vode kao SN sistemski, tako da nazalost (jos uvek) nema prelaska kod drugih (A1, Yettel...) - jedina alternativa na istom kablu ti je Orion biznis paket 🙂

Pošto se prvi put srećem sa ovakvim stvarima, je'l bi mogao malo da pojasniš ovo?

Inicijalno sam razumeo da Yettel i A1 imaju ugovor sa MTS-om da koriste njihovu optičku infrastrukturu i da bih zbog toga u slučaju prelaska kod njih samo dobio nove uređaje, bez ponovnog bušenja i razvlačenja kablova (to bih da izbegnem jer je ceo proces prethodni put trajao predugo), ali iz tvog posta vidim da to nije slučaj.

Mislim, imam i A1 5G kao bezbolnu opciju (signal je navodno dobar u mom kraju), ali sad me baš ovo interesuje...

^ sve to stoji ali u telekomu jos uvek supernovina optika nije integrisana uz mts nego se vode kao dve odvojene - ako imas SN kabl ne mozes da uzmes box nego moras sp jer “ne postoje tehnicke mogucnosti”.
Radijus vektor, exe net, avkom, sad orion i svi koji su kupljeni idu pod brend SN.
Po pravilu, mora telekom da dozvoli i preko njih ali se pred ratelom pravdaju da nije integrisano i tjt 😀
Trenutno je jedina alternitava, sto se konkretno orion kablova tice njihov biznis paket - to je dopusteno, ostalo nije, a kad ce ne znamo🤣 i da ne idemo previse mimo teme

Da li je iko dobio korigovan račun za mart mesec? To jest na iznos koji smo plaćali u Orionu? Evo 27.april mi još se mlatimo sa martovskim računom.

Da li je iko dobio korigovan račun za mart mesec? To jest na iznos koji smo plaćali u Orionu? Evo 27.april mi još se mlatimo sa martovskim računom.
Ne jos uvek, kao ni potvrdu da ce ostati ista cena iz ugovorne obaveze kao sto mi je receno preko call centra, a navodno su mi poslali SMS 20.4. koji naravno nisam dobio. Ponovo upisali broj telefona i mail adresu da mi posalju medjutim nista.

Meni nisu ni odgovorili na prigovor 20 dana ima već

Dobro ljudi, nije mi jasno zasto toliko brinete, dobićete sigurno korigovane račune, to je tako u velikim firmama, tebi prodavac kaze biće zadržana cena, i onda to ide ka sledećem nadređenom, pa sledećem, pa u drugi sektor, itd itd.
Rekli su mi lepo u poslovnici da ne plaćam račun, da usluga neće biti uskraćena i da će stići novi

Nazad
Vrh Dno