Šta je novo?

Pizza (pica) peć

• Začetnik teme Začetnik teme s5p
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, to sam mislio. Buliranje-pravljenje loptica. 😃

Ne bude testo previse hladno pa da se vraca kao guma i ne moze da se napravi loptica?

Bude hladno, ali meni lično je čak lakše raditi sa hladnim testom. Al sad, možda ima razlike u zavisnosti od recepta tj sastava testa. 65-70% hidratacije koristim i nemam ama bas nikakvih problema sa pravljenjem loptica od hladnog testa😅

Testo bi trebalo da se ostavi barem trideset minuta na sobnoj temperaturi. Kod "toplijeg" testa gluten je opusten i testo se lakse ravlaci, ne vraca se kao hladno testo koje deluje zilavo.

Odvalih se od mesanja testa rucno (nemam stoni mikser sa posudom). Mislim da sam oko 10 minuta mesio.

Poslednja izmena:
Bude hladno, ali meni lično je čak lakše raditi sa hladnim testom. Al sad, možda ima razlike u zavisnosti od recepta tj sastava testa. 65-70% hidratacije koristim i nemam ama bas nikakvih problema sa pravljenjem loptica od hladnog testa😅
Takodje radim 65-70% hidratacije, plasio sam se da se nece vracati testo kao guma ako direktno iz frizidera krenem sa pravljenjem loptica. Probam i tako sledeci put.

@delboy tako sam danas i odradio. Ostavio ga 20-30 minuta na sobnoj temperaturi i napravio loptice. Super je islo.

Sendvici sa slika bi odlicno isli uz pomfrit i neki gazirani sok ili hladnu pivU.
Na youtube-u mozete naci recept za sendvic Croque Monsieur ciji bi prevedeni naziv bio gospodin hrskavi ali i da sendvic prilagodite svom ukusu.
Sendvic sam napravio od malo skupljeg tosta, ~200g dimljene sunke, 150-200g kackavalja, 500ml mleka i malo senfa.
1. prvo se napravi besamel sos
2. na svako parce hleba namazete besamel sos a na samo jedno parce stavite senf
3. u sredinu sendvica stavite kackavalj i dimljenu sunku ali mozete i na vrh sendvica da narendate malo kackavalja
4. u zagrejanoj rerni na 220 stepeni drzati sendvic 15ak minuta ali mozete rernu da iskljucite posle 10 minuta

Sa kasikom sam presekao sendvic pre slikanja sto znaci da se u rerni nije previse isušio.
Mozete da tostirate hleb pre nego sto ga namazete sa besamelom ako zelite da posle rerne bude hrskav.
U Lidlu mozete da kupite malo veci tost od standardnog ili da koristite obican hleb za pravljenje ovih sendvica.

Poslednja izmena:
Ponovo sam pravio sendvice ali drugi put sam koristio obicnu sunku ~200g, stavio manje kackavalja i verovatno preterao sa besamel sosom.
Mislim da je za pravljenje ova dva velika sendvica dovoljno po 150g sunke i kackavalja a umesto sunke moze da se stavi mortadela.
Da li je neko pravio stuffed crust picu?

a.jpgb.jpg

Poslednja izmena:
Pravio sam picu cak sam povecao hidrataciju. Ivice si mi bile mekane i vazdusaste ali nikako da napravim one vece "rupe" od vazduha.

Od juce u Lidl-u moze da se kupi kamen za picu 30x38 cm za 800 dinara.
U novom katalogu mozete pogledati sliku.

Kojih je dimenzija okrugli, videh na katalogu pre par dana ali mislim da za njega nisu napisali dimenzije.

^
Verovatno je precnik okruglog kamena 38 cm.
Javljam ti dimenzije ako budem isao u Lidl.
Na njihovom sajtu mozete da proverite dostupnost u prodavnicama.

@Ga100n

Da, verovatno je precnik 38cm jer je u tom slucaju povrsina obe ploce ista, sto bi obzirom na istu cenu trebalo da bude tako.

Mislim da je manji prečnik, verujem da ne bi mogao okrugli kamen da uđe u normalnu rernu. Imam taj 30x38 (već više godina), i on je praktično istih dimenzija kao pleh koji je došao uz rernu, recimo da je po cm kraći od pleha (odnosno dela na koji se ređa hrana, ne znam kako da objasnim bolje), što će reći da je "korisna površina pleha" do 40x32. Pa onda okrugli od 38cm ne bi mogao da stane u rernu.

Po ovome sto pise trebalo bi da je 38cm, a ako je tacno onda je ovo odlicna cena. Inace, Grillmeister je LIDL-ova robna marka za rostilj.
9468886dcg7f1.jpeg

Ma ovo je vrh cena, prakticno dzabe za kamen.
Mozda bude uskoro i Grill meister pec za pizzu, ko zna...

Evo kupio sam. Veličina je 30 x 38 cm. Probao sam i knap stane na metalnu resetku od rerne. Da ima uzeo bih i taj okrugli koji je 38cm u precniku mada ga nisam video u Lidlu.

IMG_1843.jpeg

Poslednja izmena:
Ma ovo je vrh cena, prakticno dzabe za kamen.
Mozda bude uskoro i Grill meister pec za pizzu, ko zna...

Bila je na proslom katalogu, odnosno pre par dana, 7999 je kostala. Ali mislim da je ovo bio bolji izbor, u Stokomaku pre mesec dva, cena ispod 5000 a prakticno potpuno ista kao ove od 100+ evra. Sa gornje strane ima stakleni deo da se vidi kako napreduje pica 🙂 U ponudi imaju i pec na gas, u MKD je kostala oko 100 evra kod nas je jos nisam video na katalogu.Screenshot from 2026-04-24 12-40-19.png558659988_122147510888679354_3138825336725211136_n.jpg

Ova je bila u LIDL-u

Screenshot from 2026-04-24 13-21-50.png

Valjda ce se ponovo pojaviti ponuda.

Ova u Lidlu sigurno hoce, bila je vec u ponudi pre mesec dva. Za ovu u Stokomaku nadam se da hoce, pratim svaki katalog od kada je bila na akciji 🙂

Bila je na proslom katalogu, odnosno pre par dana, 7999 je kostala. Ali mislim da je ovo bio bolji izbor, u Stokomaku pre mesec dva, cena ispod 5000 a prakticno potpuno ista kao ove od 100+ evra. Sa gornje strane ima stakleni deo da se vidi kako napreduje pica 🙂 U ponudi imaju i pec na gas, u MKD je kostala oko 100 evra kod nas je jos nisam video na katalogu.Pogledajte prilog 537006Pogledajte prilog 537007
E na ovu drugu sam ja mislio, na taj fazon na plin ima i Lidl.

Ima, ali do sada u Srbiji nije bila u ponudi u Srbiji, barem ono sto sam ja ispratio.
Screenshot from 2026-04-24 16-04-30.png

Evo konkretan model koji je cini mi se bio i kod nas. Bio je i neki pametnjakovic sto je prodavao za 200-250e na KP istu ovakvu 🤣

Danas sam bio u Niškom Lidlu na bulevaru (znaju oni iz Niša gde je), rekle su mi prodavačice da su se juče dosta prodavali kameni za picu. Danas je ostala samo jedan pravougaoni. Mada, po prostoru za izlaganje, ne bih rekao da ih je bilo više od 10 ukupno, ako i toliko.

Nazad
Vrh Dno