1:10 je američka priča, zapadna evropa i druga mesta gde se objektivno pije brlja. Italija - ne.
Po meni bacanje para,njihovi basketi nisu bas ni jeftini ako su original.Davno sam gledao.Ja sam uz predhodni aparat (Dedica) kupio portafilter sa Alija i dobio takodje basket uz njega i to je davalo dobre rezultate,imas dobar mlin i to ti je to,samo jos dobra kafa.Pozdrav društvo, imam dilemu oko basketa.
Naime, uz ručku koju sam kupio sa Alija dobio sam i basket:
Već dugo vremena me svrbi da kupim IMS basket, pa me zanima da li je neko imao iskustvo da uporedi IMS sa nečim drugim, npr kinezom kao ja?![]()
51 mm 2 Ohren Naked Coffee Siebträger für Delonghi EC200/EC221/ECP33.21/ECO310 Bodenloser Siebträger aus Edelstahl mit Korb - AliExpress 15
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
Aparat je Delonghi ECP 33.21 sa botomless ručkom, Timemore ESP pro mlin, vagica se podrazumeva, kao i ostali asesoar.
Моје искуство је да кинези не могу ни у истој реченици као ИМС. Небо и земља разлика. Само обавезно провери пре куповине која ти корпа одговара.Pozdrav društvo, imam dilemu oko basketa.
Već dugo vremena me svrbi da kupim IMS basket, pa me zanima da li je neko imao iskustvo da uporedi IMS sa nečim drugim, npr kinezom kao ja?![]()
51 mm 2 Ohren Naked Coffee Siebträger für Delonghi EC200/EC221/ECP33.21/ECO310 Bodenloser Siebträger aus Edelstahl mit Korb - AliExpress 15
Aparat je Delonghi ECP 33.21 sa botomless ručkom, Timemore ESP pro mlin, vagica se podrazumeva, kao i ostali asesoar.
Ja sam uzeo IMS za Bambino Plus, meni je bilo neverovatno kakva razlika u odnosu na stock basket. Iz iste kafe sam počeo da izvlačim neke potpuno nove ukuse. Pisao sam da mi je to bio ubedljivo najbolji upgrade za aparat koji sam uradio. Tako da od mene preporuka da se uzme IMS, na silne pare koje se daju za kafu ovo nije nikakav trošak. Samo gledaj da ne uzmeš preveliki basket, ja sad sipam 19-19.5g po dozi što mi je možda malo previše, da kupujem ponovo uzeo bih "za broj" manji basket, da stavljam 17-18g.Pozdrav društvo, imam dilemu oko basketa.
Ja imam isti portafilter za isti aparat, a od neki dan muvna mobius high precision basket, kafa je sad mnogo bolja. Mora sitnije da se melje, a kafe su predtale da budu gorke. Trenutno pijem el salvador iz gradske pržionice koji je svetlije pržen...Pozdrav društvo, imam dilemu oko basketa.
Sigurno jednim delom i zbog toga, ali i drugačijeg mlevenja. Sa većom količinom kafe, očekivao bi da mora da se melje malo krupnije, da bi i dalje dobio isti yield, ali sam zapravo krenuo da meljem dosta sitnije. Nije ni u fabrički basket stajalo malo, 18-18.5g.Da nisu ti ukusi upravo posledica većeg basketa?
Zavisi od kafe, stane i 20.Sigurno jednim delom i zbog toga, ali i drugačijeg mlevenja. Sa većom količinom kafe, očekivao bi da mora da se melje malo krupnije, da bi i dalje dobio isti yield, ali sam zapravo krenuo da meljem dosta sitnije. Nije ni u fabrički basket stajalo malo, 18-18.5g.
ikapestore.com
ikapestore.com
Ja sam uzeo ove dve i prezadovoljan sam.
![]()
IKAPE V3 Espresso Precision High Extraction 18g 20g 22g Basket
Why choose the V3 Beehive High-Precision Extraction Basket? It is precision laser cut to maintain the uniformity of the shape and size of the sieve holes. This facilitates the even distribution of water during coffee extraction, making uniform contact with the ground coffee and maintaining...ikapestore.com
![]()
IKAPE Variable Diameter Convex Portafilter Basket 58mm to 32mm
Why Choose an Step-Down Portafilter Basket ? Traditional 58mm baskets, used with 58mm espresso machine brew heads, require a finer grind for the same 18g of coffee grounds to achieve a stable 9 bar extraction pressure. This can increase extraction yield and provide a more balanced flavor, but it...ikapestore.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari