Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Da li je vama koji ste prebačeni sa Oriona na MOVE na Lakiju, prvi put bilo traženo da se prijavite? Meni je i dalje Orion na Lakiju, ali mi traži da ažuriram sistem, sigurno ako budem ažurirao, Orion aplikacija će mi se izbrisati, a dobiću MOVE. Pitam jer kad pokušam na telefonu da otvorim MOVE pomoću Orion username i lozinke, neće.
Nije. Automatski je uradio sve preko noći sam.

U aplikaciji mi piše da mi je zatvoren zahtev a ja nisam dobio nikakvo obaveštenje ili SMS o nekom "rešavanju" prigovora osim onog od 07.04. kada sam podneo prigovor. Još uvek piše da dugujem 3.547,92 dinara (za Orion je bilo 1219,13).

1776877311863.png
1776877423380.png
1776877456941.png

pa nije samo programska šema, nego opšta promena uslova ugovora pre svega povećana cena, promenjen je provajder, promenjeni paketi i brzine, ni sa čim od toga nisi saglasan...pre svega se ne slažeš sa povećanjem cene...
Zalio sam se ja za sve u prvom prigovoru koga su prihvatili sto se tice cene i obavestili me prvim SMSom da mogu korisiti usluge po istoj ceni do isteka ugovora- zato nisam mogao da trazim raskid zbog toga nego sam u zahtevu napisao zbog promene programske seme, ( brzina je ostala ista,bar tako pise na racunu)..
Ne znam da li mogu opet da trazim raskid ali sad sa navodjenjem clana iz zakona koji to sve regulise... I verovatno to opet mora preko poslovnice, ne verujem da prihvataju e-mail jer sam im to vec sve napisao u prvom prigovoru e-mailom i pozvao se na sve clanove zakona , kako pise na sajtu efektive..
Izgleda da je frka za svaki dinar...

ја сам донекле у сличној ситуацији, већ сам писао и одобрили су ми стару цену међутим ја сада хоћу да раскинем. Данас сам отишао у пословницу и само потписао захтев за раскид уговора без плаћања пенала, нису тражили никакав разлог нити човек мора да се позива на било који члан - ваљда сами знају које су све чланове којих закона прекршили 🤣

Сада ћемо да видимо колико ћемо се ћерати......

brzina je ostala ista,bar tako pise na racunu
To mozes da vidis kada budes merio i pre i posle podne i nocu. Kod mene su drasticne razlike, nekada i toliko padne da ne mogu da pokrenem aplikacije od ip kamera. Kakva je to optika, nemam pojma, kod Oriona mi je brzina padala max. 2-3%.

ја сам донекле у сличној ситуацији, већ сам писао и одобрили су ми стару цену међутим ја сада хоћу да раскинем. Данас сам отишао у пословницу и само потписао захтев за раскид уговора без плаћања пенала, нису тражили никакав разлог нити човек мора да се позива на било који члан - ваљда сами знају које су све чланове којих закона прекршили 🤣

Сада ћемо да видимо колико ћемо се ћерати......
Bas me interesuje kako ce to da se zavrsi - i ja bih raskid po svaku cenu

Da.I u tom mejlu da traži da za tu cenu dobije istu uslugu.Brzinu,kanale,broj uređaja.Jer ako dobije lošije uslove to više nije ta cena.
Ja sam u mojim mejlovima kao prilog stavljao i ugovor koji sam imao sa Orionom iz koga se vide uslovi i cena.Kačio sam i to koji paket sam koristio i koliko je uređaja bilo.
Provalio sam još jednu stvar koju bi mogli da urade na kvarno a to je da nateraju korisnike da potpišu nove anekse ugovora sa Supernovom.

Prošlo je više od 10 dana, ja nisam kontaktiran u bilo kom obliku. Vaš savet mi je potreban, da l' još čekam na odgovor ili da cimam isto tako Ratel od koga trenutno nema vajda? Problem je što drže celu infrastrukturu kod mene a verovatno i kod sigurno polovine vas. Trenutno sam na istom paketu i ip adresi nisu me tehnički mirgrirali još uvek ali znaju da naplate. Kao da su iz Oriona naplatu prepustili MTS za određeni postotak klijenata pogotovo ko ima samo net.
na koj mail si pisao? to treba da se pripazi

I nama su odgovorili da ostaje stara cena do kraja UO ali mi zelimo raskid i to bez penala. Da li treba nesto da im se napomene prilikom zahteva? Ne bih da nam naknadno nesto napakuju na kvarno

Evo ja sam bio u poslovnici u NS sa jos nas dvoje troje zadovoljnih korisnika.Iz price vidim da svi raskidamo.
Elem 2500 din zaduzenje za mart koliko sam skapirao je sa 50% popusta.Paket se vodi kao Duo wifi + tv.
Ljubazna devojka je rekla da mozemo da izboksujemo neki popust da me to izadje oko 4000 al kao da pokusamo pa APP.
Kad sam joj rekao da sam to placao do sad 2900 rekla je da te uslove ne mogu da mi ponude.
Potpisao zahtev za raskid ugovora,opremu vracam za mesec dana i cao.
Ne mislim da cu naci nesto bolje al ako nista drugo Bice A1 Kucni 5Gej net i dosta.

Listam temu, ne mogu da nađem, a nešto mi ostalo da je nko napisao. Koje su novi user i pass za Huawei EN8145X6 nakon što nam je MTS resetovao Orion rutere?

Sad nas je koliko vidim dosta koji smo podneli zahteve za raskid, dosta i kojima je "odobren" putem SMS-a.
Sada cemo da vidimo da li ce kriminalci to i da sprovedu, u smislu vracanja opreme, nama koji ne zelimo da platimo uvecane racune.
Ja nemam nameru da "izmirim sva dugovanja" koja su mi pripisali, vec samo ona na koja sam pristao.
Veceras idem probno da se raspitam o tome, jer ne zelim da skidam opremu pa da me odj**** u poslovnici, a pretpostavljam da ce bas to da se desi.
U tom slucaju pisem ponovo prigovor na racun pa dok se ne resi vreme i usluga ce nazalost nastaviti da tece.

Listam temu, ne mogu da nađem, a nešto mi ostalo da je nko napisao. Koje su novi user i pass za Huawei EN8145X6 nakon što nam je MTS resetovao Orion rutere?
Probaj superadmin
Pass: adminsuper sve malim slovima.

• Like
Reagovanja: PJ
Slažem se sa konstatacijom, ni meni nije jasno. Ovaj broj ne mogu nigde da nađem, ne znam da li se odnosi na mailove koje sam slao još početkom aprila u kojima tražim raskid, ili na zahtev koji sam lično u poslovnici 3 dana pre ove poruke podneo. Definitivno treba da odem da proverim. Ali, da ne zatrpavam temu, svi smo pojedinačni, drugačiji slučajevi za njih, tako nas i tretiraju, sa ciljem da što veći broj ljudi prevare.

Slažem se sa konstatacijom, ni meni nije jasno. Ovaj broj ne mogu nigde da nađem, ne znam da li se odnosi na mailove koje sam slao još početkom aprila u kojima tražim raskid, ili na zahtev koji sam lično u poslovnici 3 dana pre ove poruke podneo. Definitivno treba da odem da proverim. Ali, da ne zatrpavam temu, svi smo pojedinačni, drugačiji slučajevi za njih, tako nas i tretiraju, sa ciljem da što veći broj ljudi prevare.
Ocigledno je greska u ovom delu "licno da podnesete odgovarajuci zahtev u najblizoj poslovnici" zbog copy-paste poruka koje salju - menjaju samo broj zahteva 😀
Sve u svemu, od danas 8 dana da vratis opremu i platis racun za mart (jer je zvanicno prosao rok za placanje 15.04.) ako ga nisi platio vec i tjt

Pre neki dan su me zvali da me pitaju da li zelim da nastavim ugovor (koji istice sad 23.5) po cenovniku sa sajta, nisam prihvatio nego sam im rekao da podnosim zahtev za raskid taman mesec dana ranije, rekla je da ce proslediti nadleznoj sluzbi. E sad u mojmts aplikaciji se pojavilo u Moji zahtevi>Prijavljene smetnje: ADSL GPON SN Prosleđen / Podnet - 21.04.2026.

Jel mu to dodje to ili da opet saljem mail, zovem? Jel i kod vas ovako izgleda vi koji ste podneli zahtev?

p.s. Da dodam cisto da ova sto me zvala nema veze stase desava sa prigovorom na racun koji sam podneo 5.4 i da ce se javiti neko, klasican odgovor.

Prilozi

• Screenshot 2026-04-23 122850.JPG
    Screenshot 2026-04-23 122850.JPG
    46.5 KB · Pregleda: 40
Ocigledno je greska u ovom delu "licno da podnesete odgovarajuci zahtev u najblizoj poslovnici" zbog copy-paste poruka koje salju - menjaju samo broj zahteva 😀
Sve u svemu, od danas 8 dana da vratis opremu i platis racun za mart (jer je zvanicno prosao rok za placanje 15.04.) ako ga nisi platio vec i tjt
mozda bude i dodatni racun od oko 300din naprimer kod raskida, ali verovatno zavisi od slucaja do slucaja

Pre neki dan su me zvali da me pitaju da li zelim da nastavim ugovor (koji istice sad 23.5) po cenovniku sa sajta, nisam prihvatio nego sam im rekao da podnosim zahtev za raskid taman mesec dana ranije, rekla je da ce proslediti nadleznoj sluzbi. E sad u mojmts aplikaciji se pojavilo u Moji zahtevi>Prijavljene smetnje: ADSL GPON SN Prosleđen / Podnet - 21.04.2026.

Jel mu to dodje to ili da opet saljem mail, zovem? Jel i kod vas ovako izgleda vi koji ste podneli zahtev?

p.s. Da dodam cisto da ova sto me zvala nema veze stase desava sa prigovorom na racun koji sam podneo 5.4 i da ce se javiti neko, klasican odgovor.
Pogledaj rešene smetnje. Ako je taj datum i rešeno, onda je kao kod mene, prebacivanje sa Orion na MTS opseg IP adresa.

Upravo sam dobio Orion opremu, tako da sad mogu i ja da se upustim u brobu sa MTS za raskid ugovora.

Ima nekoliko u rešene smetnje. Nemam pojma ni za sta je to. Poslednja je 18.4 zatvoren. Ali nema nikakvo objašnjenje.

Prilozi

• IMG_0647.png
    IMG_0647.png
    131.6 KB · Pregleda: 33
Novi update. Dobio sam datum raskida posle dosta peripetija, 3 maj, ali nisam htwo da im placam punu cenu i na to sam dao prigovor, zahtevao sam da mi naplate samo 1620. Sada sam dobio poziv od lokalne poslovnice i radnica jw rekla da ce to biti ispostovano. Znaci sto se mene tice to je to, dobicu novi korigovani racun za mart i april, potvrdila mi je da ce tako biti i u aprilu putem e maila. Evo teksta poruke:
Poštovani, obaveštavamo Vas po prigovoru 1-******* da je Vaš račun za mart 2026.godine korigovan na cenu paketa koju ste plaćali u Orionu. U narednom periodu ćemo Vam dostaviti korigovani račun za navedeni period sa novim naznačenim rokom za plaćanje.Cena paketa će biti zadržana u računima za april i maj 2026.godine.
U vezi sa otkaznim rokom ostajemo pri svim prethodnim stavovima.
Baš MTS"

Tako da nwcu se zezati sa ratel-om, platicu im ova dva meseca, ispostovacu i taj otkazni rok, koristio sam svakako internet. Ja sam bio maksimalno agresivan prema njima, svadjao sam ae i u poslovnici i slao pretece e mailove ,na kraju sam mozda i mogao da se ganjam preko ratela sto su me protivno moj volji zadrzali mwsec dana, ali obzirom da nece pokusati da naplate te njihove ogromne racune istrpecu ih jos 10 dana.

Nazad
Vrh Dno