Šta je novo?

Stigla direktiva da svi telefoni prodati u Evropskoj Uniji od 2027. imaju zamenljive baterije i koriste USB-C punjače

Tel nista ne sprecava da kaze da je BH 80% a on ti se gasi cim pokaze 30% baterije.
Ništa ni krajnjeg korisnika ne sprečava da obriše batterystats fajl i kalibriše bateriju, samo je pitanje ko će u sve to da se upušta. Baš imam situaciju sa J7 2016 na izdisaju, koji je tako imao volšebna skakanja procenata baterije i iznenadna gašenja, ali ajde da ga regulišem dok može da tera pošto ima duhove. Napunim preko univerzalnog punjača (+ i - štipaljka), *#9900# pa obrišem batterystats, dođe do 5%, okrenem *#0228# i quick start pa se spusti na 2%. Još jednom napunim preko univerzalnog i po paljenju ponovo obrišem batterystats. Sad čekam da se isprazni pa ću ga napuniti regularno i eventualno obrisati fajl još jednom.

Lepo je @NShappy objasnio, ovo je samo kozmetika i ništa više.
Evo ja imam iPhone 14 Pro, realno ne treba mi bolji, ali da bih mu produžio život moraću do kraja godine da zamenim bateriju i s obzirom na situaciju, zameniću za originalnu koja jeste preskupa, ali to je jedino sveobuhvatno rešenje, ako mislim da i dalje koristim telefon normalno kao i do sada, jer sa 3rd party baterijom ne znam na čemu sam.
Ja jos ne znam sta cu da radim sa mojim iPhone 13 Minijem i baterijom, razmisljam i da probam sa iFixit-ovom baterijom (Nemacka naravno, nema kod nas a i ne znam jel moze porucivanje), ironija, baterija za 14 Pro jeftinija od baterija za 13 Mini (35 vs 40 eur, pricam za ifixit naravno).

@uji nisam ni znao da moze da se obrise batterystats bez root accessa.
Kodovi koje si ostavio kod mene ne rade nista, al izguglacu kako ide.

• Like
Reagovanja: uji
Uglavnom svaki proizvođač ima svoje.
Postoje univerzalni kodovi, ali kod većine uređaja ne funkcionišu uvek ni ti ni namenski.

Nazad
Vrh Dno