Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

a mi zivimo u americi ili snorkilendu, kakva crna inspekcija to su cestitke zelje i pozdravi, ratel mi je 3 puta bez odgovora zatvorio prijavu , Drzavu tuzis drzava ti sudi

ako nemas papir trazi da oni potvrde koji ugovor sa tobom su nasledili i oni moraju imati primerak
Sigurno neću samo da ćutim i trpim. Ja sam svoje ovako isterao. Ako si čitao šta sam ranije pisao, nisu postupili po zakonu i nikako nemaju pravo na penale pri raskidu, podizanje cene bez veze i zaduživanje za neke cifre a da s njima nikad ništa nisi potpisao, molim lepo, za toliko je bar jasno.

Sigurno neću samo da ćutim i trpim. Ja sam svoje ovako isterao.
tako i treba fora je sto tu rade ljudi koji pojedinacno svako radi svoj posao i jedino sto moze da ti resi slucaj u tvoju korist je da ih smaras i da im ne dozvoljavas da uzivaju u svoom beposlicarenju i zaradi na racun naseg i posredno drzavnog novca, da iole bilo ko drzi do sebe ili nije prisijen jer nema boljeg ne bi ni radio u tako necemu sto zovemo MTS

Ako si čitao šta sam ranije pisao, nisu postupili po zakonu i nikako nemaju pravo na penale pri raskidu, podizanje cene bez veze i zaduživanje za neke cifre a da s njima nikad ništa nisi potpisao, molim lepo
Zakon i prava treba neko (pre sudova, osim sudova i advokata) ti priznaje i neko da kažnjava kršenje.

Eto ti mene su laganica sa prepaid usluge i prava da ja kontrolišeš kad ima ili nemam uslugu "migrirali" na postpaid režim + "ukrali mi" 1 mesec plaćenog prepaid-a i pored toga što se pozivam na sve te stavke 2 relevantna zakona opet me ne 6 dana posle podnetog zahteva za raskid niko nije kontaktirao.

I šta još možemo mi koji nemamo novac za advokate da radimo ako Ratel zatvara predmete ljudima i ako i inspekcija "uskulira" tvoju prijavu?
Da idem de se bijem sa obezbeđenjem u poslovici? Da se derem na ljude u Ratel pisarnici??
Dok pišeš prigovore i čekaš rešenje 8, 15, 30 dana uslugu ti i dalje "pruža".

Šta u državi u kojoj se ugovori krše vredi "prijemnica" pošte / kurira da si poslao opremu?

Ja jos uvek cekam odgovore na moja 3 zahteva (prvi od 16.3.), ali mislim da to sto su mi izbrisali podatke o migraciji iz mojmts aplikacije mozda znaci da su prihvatili raskid, oprema je kod njih od 24.3...

Ja nisam primetio u temi da je neko napisao da skroz raskinuo ugovor, dakle ne da je dobio sms poruku ili da je vratio uređaje poštom, već da je skroz završena papirologija.
Izgleda da si ti raskinuo do kraja, molim te podeli sa nama na šta trebamo da obratimo pažnju, naročito u delu gde se pominje raskid bez penala,
kako se neko od nas ne bi prešao i potpisao pogrešan raskid, hvala.
Jel sam pisao ako nekome treba pomoc oko raskida ako su prekrsili ugovor sa njihove strane, jel si se javio da ti treba pomoc? nisi. sta onda imas da potezes temu. Takodje niko nije duzan da ovde obavezno napise kad bude raskinuo ugovor vec eto cuvaju i za sebe, nije im ovaj forum zivot. Svako dobro i srecno sa raskidom (bez penala) !

Poštovani,

Dana 20.04.2026. godine u 14:06 časova primio sam Vaše obaveštenje u kojem navodite da će mi nastavak korišćenja usluga biti omogućen bez promene iznosa mesečne naknade do isteka obaveznog perioda važenja ugovora, kao i da će martovski račun biti ponovo obrađen i po potrebi korigovan.

S tim u vezi, molim za jasno i precizno izjašnjenje:

- Potvrdu da mesečna naknada ostaje u iznosu od 1.874,50 RSD (dosadašnja cena) do isteka ugovora

- Da li će martovski račun biti korigovan, i ukoliko hoće – u kom tačnom iznosu

- Rok u kojem će eventualna korekcija računa biti izvršena

Napominjem da formulacija „po potrebi korigovati“ nije dovoljno određena i ne pruža jasnu informaciju o ishodu mog prigovora.

Očekujem konkretan i nedvosmislen odgovor.

S poštovanjem,
Ko god da je dobio SMS poruku da mu je omogućen nastavcak ugovora po staroj cene napiše email mts-u i neka navede vreme i datum kada je dobio i neka pošalje ovako pitanje. I neka stavi iznos iz Oriona koji je bio. Mnogima su odbili korekciju računa nije im za verovati. Pokušavaju da dobiju na vremenu i tako na kvarno ostave astronomski uvećane cene.

Jel sam pisao ako nekome treba pomoc oko raskida ako su prekrsili ugovor sa njihove strane, jel si se javio da ti treba pomoc? nisi. sta onda imas da potezes temu. Takodje niko nije duzan da ovde obavezno napise kad bude raskinuo ugovor vec eto cuvaju i za sebe, nije im ovaj forum zivot. Svako dobro i srecno sa raskidom (bez penala) !
Ako su prekršili ugovor? Pa SVIMA je prekršen.
Došli smo do toga da ja širim dezinformacije, jer iako još niko u temi nije raskinuo ugovor, postoje ljudi za koje ti znaš da jesu, ali to kriju od nas.
Nisu dužni naravno, nije u duhu foruma, ali ja za to treba da znam kako?
Na kraju kažeš kako nudiš pomoć, ali osim uvrede nismo dobili nijednu korisnu informaciju, ni ko je raskinuo niti na koje delove raskida bez penala trebamo kod potpisivanja da obratimo pažnju.
Hvala na lepim željama i srećom sa raskidom na kraju.

Evo ja sam ponovo zvao call centar posto od 9.4. nikakav odgovor nisam dobio sem da je zaveden prigovor pod brojem T2026......
Rekla mi je da su mi poslali SMS 20.4. Nikakv SMS nisam dobio. Kaze mogu da vam procitam sta pise u poruci i sada ide ono da ostaje cena iz ugovorne obaveze i da ce poslati korigovani racun bla bla. Trazila mi je mail adresu koju ce proslediti kolegama da mi posalju tu sadrzinu poruke kao i korigovani racun za mart mesec.

Ako su prekršili ugovor? Pa SVIMA je prekršen.
Došli smo do toga da ja širim dezinformacije, jer iako još niko u temi nije raskinuo ugovor, postoje ljudi za koje ti znaš da jesu, ali to kriju od nas.
Nisu dužni naravno, nije u duhu foruma, ali ja za to treba da znam kako?
Na kraju kažeš kako nudiš pomoć, ali osim uvrede nismo dobili nijednu korisnu informaciju, ni ko je raskinuo niti na koje delove raskida bez penala trebamo kod potpisivanja da obratimo pažnju.
Hvala na lepim željama i srećom sa raskidom na kraju.
Jos jednom da napomenem da siris dezinformacije jer te nijednom nisam uvredio. Ne znam koja je tvoja poenta pisanja ovde sem da glumis zrtvu i ne podstices nikakvu produktivnost medju clanovima foruma

Update:

Sad u aplikaciji pise da mi je ugovorna obaveza istekla, I pojavio se poseban deo za televiziju, a posebno net, kao da su na 2 ugovora.
Da napomenem da sam u ponedeljak pisao Ratelu....
Racun za mart jos nije korigovan.

Moram da pitam ovako - jel neko moze da mi objasni pristup "moj mts" aplikaciji, kako su pravili user i password za pristup, posto ni oni sami ne znaju da mi kazu...
Takodje, pitao sam ranije, jel nekome umanjen paket, tipa meni smanjili sa 10/2 na 10/1 gbps i odgovorno tvrde iz mts-a da sam to i imao.
Danas sam im poslao ugovor koji sam potpisao 2025te kod oriona, i ukljucio ratel u razgovor, samo mi stigla genericka sms poruka da su "orion wifi korisnici presli na telekom, i da koriste po aktuelnim uslugama". Pukim slucajem da li neko video na telekom ili supernova sajtu koje su to aktuelne usluge tih "prevedenih" paketa sa oriona na telekom?

Po njihovoj prici ispada da ja njih stetim za uslugu koju placam, a ne oni mene 🙄

Update:

Sad u aplikaciji pise da mi je ugovorna obaveza istekla, I pojavio se poseban deo za televiziju, a posebno net, kao da su na 2 ugovora.
Da napomenem da sam u ponedeljak pisao Ratelu....
Racun za mart jos nije korigovan.
i koji ti je status tiketa na ratelu , moze se pratiti po broju, meni dan bude u pisarnici posle nestane, cak ne napisu ds mi je neosnovan zahtev.

Ko god da je dobio SMS poruku da mu je omogućen nastavcak ugovora po staroj cene napiše email mts-u i neka navede vreme i datum kada je dobio i neka pošalje ovako pitanje. I neka stavi iznos iz Oriona koji je bio. Mnogima su odbili korekciju računa nije im za verovati. Pokušavaju da dobiju na vremenu i tako na kvarno ostave astronomski uvećane cene.
Da.I u tom mejlu da traži da za tu cenu dobije istu uslugu.Brzinu,kanale,broj uređaja.Jer ako dobije lošije uslove to više nije ta cena.
Ja sam u mojim mejlovima kao prilog stavljao i ugovor koji sam imao sa Orionom iz koga se vide uslovi i cena.Kačio sam i to koji paket sam koristio i koliko je uređaja bilo.

neki ni ne znaju da imaju MojMTS nalog a kamo li da su se žalili na račune.
Bukvalno, moja situacija. Da li mi Orion korisnici već imamo MojMTS nalog, ili ih treba nazvati u vezi ovoga da bi se napravio?

Nisam korisnik kome si odgovorio, ali voleo bih da pitam kakva je procedura raskidanja ugovora?

Da li jednostavno samo odem u poslovnicu i podnesem zahtev za raskid ugovora zajedno sa opremom koju sam dobio, ili prvo podnesem zahtev, pa im posle nekoliko dana vraćam opremu?

Možda glupo pitanje, ali šta bih tačno trebao da im napišem kao razlog za raskid ugovora da se osiguram da ga ne odbiju (ako to mogu uopšte da urade) i da im ne plaćam ikakve penale u vezi ovoga (čak i ako nisam pod ugovornoj obavezi)?

Trenutno, ja čekam da mi dodje korigovan račun račun za mart, pa tek onda da podnesem zahtev za raskid. Ne pada mi na pamet da im plaćam ovu suludu cenu, a za april treba još videti da li će doći ista cena, ili će biti korigovana kao što je navedeno u SMS poruci što su poslali.

@SomiKnight lepo prati temu i učestvuj, bez svađe
@unrealDeer spusti loptu
@Zuel drži se teme, sledeći off-topic povlači za sobom udaljenje sa teme

svi, pogotovo skorašnji učesnici: ispratite temu, prelistajte prethodno napisano, ima previše ponavljanja i vrtimo se u krug bezveze

Obratite pažnju na Move, ide na 1 stb +1 smart tv sa kodom +2 app za mobilni/laptop. Ko je imao više kod Oriona, ovde nema. Ponovo sam podneo zahtev za raskid, šta da se radi, hoću sve isto kao što sam imao ili ništa. 🙂

To sa ograničavanjem app za mobilni i za TV je težak bezobrazluk
Ako imam slotove hoću da koristim na čemu mi odgovara kao što to radi A1

I ja sam dobio SMS da ce mi biti produzeno koriscenje usluga po istoj ceni do kraja ugovora, ali sam ipak podneo zahtev za raskid zbog promene programske seme.
U roku od par sati dobio sam novi SMS:
Poštovani,
Postupajući po Vašem prigovoru, koji se odnosi na dodatne kanala u okviru usluge mts TV, ovim putem Vas obaveštavamo da isti, trenutno, nismo u mogućnosti da uvažimo kao osnovan.
Na osnovu ugovora o korišćenju usluge mtsTV, Telekom Srbija zadržava pravo promene kanala koji sačinjavaju pakete televizijskih programa uz obavezu da Osnovni paket u svakom trenutku sadrži najmanje 60 TV kanala.
S obzirom da Telekom Srbija pruža uslugu u skladu sa ugovorenim uslovima obaveštavamo Vas da nismo u mogućnosti da prihvatimo Vaš prigovor.
Molimo Vas da ne odgovarate na ovu poruku. Za sve dodatne informacije o našim uslugama na raspolaganju Vam je Kontakt centar 0800/100-100, mreža poslovnica i internet strana www.mts.rs

Vaš mts

Po ovome sada ne moze ni da se raskine ugovor??? Kako im doskociti?

I ja sam dobio SMS da ce mi biti produzeno koriscenje usluga po istoj ceni do kraja ugovora, ali sam ipak podneo zahtev za raskid zbog promene programske seme.
Poštovani,
Postupajući po Vašem prigovoru, koji se odnosi na dodatne kanala u okviru usluge mts TV, ovim putem Vas obaveštavamo da isti, trenutno, nismo u mogućnosti da uvažimo kao osnovan.
Na osnovu ugovora o korišćenju usluge mtsTV, Telekom Srbija zadržava pravo promene kanala koji sačinjavaju pakete televizijskih programa uz obavezu da Osnovni paket u svakom trenutku sadrži najmanje 60 TV kanala.
S obzirom da Telekom Srbija pruža uslugu u skladu sa ugovorenim uslovima obaveštavamo Vas da nismo u mogućnosti da prihvatimo Vaš prigovor.
Molimo Vas da ne odgovarate na ovu poruku. Za sve dodatne informacije o našim uslugama na raspolaganju Vam je Kontakt centar 0800/100-100, mreža poslovnica i internet strana www.mts.rs

Vaš mts

pa nije samo programska šema, nego opšta promena uslova ugovora pre svega povećana cena, promenjen je provajder, promenjeni paketi i brzine, ni sa čim od toga nisi saglasan...pre svega se ne slažeš sa povećanjem cene...

i koji ti je status tiketa na ratelu , moze se pratiti po broju, meni dan bude u pisarnici posle nestane, cak ne napisu ds mi je neosnovan zahtev.
Samo pise pisarnica, pretplatio sam se da mi stizu obavestenja na mejl, a nista mi nije stiglo kao apdejt.

Sad mi stigao mejl:

Poštovani,
Povodom Vašeg zahteva ********* za raskid obaveštavamo Vas da je isti realizovan.
Vaš Telekom Srbija

Vaš mts

EDIT: zahtev za raskid (njihov papir, na kom sam ja izjavio raskid zbog ukidanja kanala...) u poslovnici sam podneo 24.3. i vratio opremu - bukvalno ga resavaju 30 dana kasnije iako je u tom trenutku vracena oprema.

Poslednja izmena:
Kod mene ta stranica izgleda ovako
Screenshot_20260422_165039_Moj mts.jpg
I istog datuma je i zatvoreno. Pretpostavljam da su me tog dana prebacili na MTS.

Zvali su me 2x telefonom, tako da je mail prigovor negde zaveden, ali ovde nemam nikakav zahtev sa moje strane.

Kada mi se jave iz Orion i puste njihov signal, onda ću da se ganjam sa MTS i otkazujem ugovor.

Poštovani,

Vaš mts

ako si se pozvao na to da su izbacili makar i jedan samo kanal bez unapred 30 dana obavestenja o tome - imas pravo na raskid bez penala. Taj njihov mail svakako lici na automatski koji salju svima tako da ili im opet odgovori, samo preciznije da znaju tacno o cemu se radi 🙂

Da li je vama koji ste prebačeni sa Oriona na MOVE na Lakiju, prvi put bilo traženo da se prijavite? Meni je i dalje Orion na Lakiju, ali mi traži da ažuriram sistem, sigurno ako budem ažurirao, Orion aplikacija će mi se izbrisati, a dobiću MOVE. Pitam jer kad pokušam na telefonu da otvorim MOVE pomoću Orion username i lozinke, neće.

Prošlo je više od 10 dana, ja nisam kontaktiran u bilo kom obliku. Vaš savet mi je potreban, da l' još čekam na odgovor ili da cimam isto tako Ratel od koga trenutno nema vajda? Problem je što drže celu infrastrukturu kod mene a verovatno i kod sigurno polovine vas. Trenutno sam na istom paketu i ip adresi nisu me tehnički mirgrirali još uvek ali znaju da naplate. Kao da su iz Oriona naplatu prepustili MTS za određeni postotak klijenata pogotovo ko ima samo net.

Ja sam ažurirao, nije mi tražila lozinku.

Nazad
Vrh Dno