Šta je novo?

Vivo X300 Series

Mislim da ova poredjenja sa ip i samsungom nemaju smisla uopste ,tu se zna ko je bolji i to za klasu jos mozda cak i od 100u. Jedino poredjenje koje je mozda relaevatno za kameru je xiaomi 17u , oppo pa cak i proslogodisnji vivo.
Po meni je cisto gubljenje vremena gledati poredjenje sa ip i samsungom

Mislim da ova poredjenja sa ip i samsungom nemaju smisla uopste ,tu se zna ko je bolji i to za klasu jos mozda cak i od 100u. Jedino poredjenje koje je mozda relaevatno za kameru je xiaomi 17u , oppo pa cak i proslogodisnji vivo.
Po meni je cisto gubljenje vremena gledati poredjenje sa ip i samsungom
Kapiram da će već danas da izađu neka poređenja sa Oppom, kad se digne zabrana. Interesantno će biti

Da završim sa poslom, pa ću večeras da sednem da odgledam. Nadam se da forum neće da se usija do tada previše.. 😆

Sad odgledah,po meni vivo mada sto neko rece nema tu vise nekog pomaka . Sad videh i cene za oppo na kp,bolesno.
Uzevsi sve u obzir po prvi put mislim da ko ima 200u ili 300 pro apsolutno nema nikakve potrebe prelaziti ni na vivo 300u ni na oppo 9u,to je moje misljenje naravno.

Poslednja izmena:
Sad odgledah,po meni vivo mada sto neko rece nema tu vise nekog pomaka . Sad videh i cene za oppo na kp,bolesno.
Uzevsi sve u obzir po prvi put mislim da ko ima 200u ili 300 pro apsolutno nema nikakve potrebe prelaziti ni na vivo 300u no na oppo 9u,to je moje misljenje naravno.

X9 pro je jako dobra cena na Kp tako da nema neke preke potrebe za ultra modelom 😀

Odgledah sas ,bezveze je uradjeno,sano njega gledamo kao i na scakom klipu ali hajde,po meni vivo ozbiljno masi boju neba i trave na ovim prvim semplovima

Bilo bi dobro videti ovo poredjenje u natural zeiss modu. Ja se odlucih za x300u, porucujem pa kako bude 😀 Da su isto para odluka bi bila teza, ovako vec nemam preveliku dilemu. 10x je kontam dobra stvar al drzi se i x300u dobro na x10. Svakako prednost dajem 35mm glavnom senzoru.

Bilo bi dobro videti ovo poredjenje u natural zeiss modu. Ja se odlucih za x300u, porucujem pa kako bude 😀 Da su isto para odluka bi bila teza, ovako vec nemam preveliku dilemu. 10x je kontam dobra stvar al drzi se i x300u dobro na x10. Svakako prednost dajem 35mm glavnom senzoru.
Juris kinesku ili global verziju?
Ako je kineska, kada dobijes telefon, zamolio bih te da testiras Android Auto, da li radi bez problema.
Gledam cene global i kineskih modela, razlika je ogromna u ceni.

Ima vec test na gsmarena za Oppo Find X9 Ultra. Mogu se pogledati slike u punoj rezoluciji. Iskreno, nisam odusevljen. Verovatno ce popeglati dosta toga uz prve updatee. Taj 10x zoom je nesto kao 6x zoom na FX7U. OK da se ima, ali ne preterano upotrebljiv.

Kineza naravno, i on je jak sa cenom, da ne pričamo o global. Probacu Android auto, tj bilo jako loše ako ne radi, ali po svemu sto sam gledao treba da radi.

A gde žurite sa kupovinom?
Bolje sačekati da malo padnu cene i da softverski upeglaju oba telefona... Očigledno je iz testova da ovaj hardver koji je u telefonima može mnogo više od trenutne situacije...

Meni je Oppo kad se sve sagleda nekako kompletniji i lepši (softver i leđa telefona) 🙂

Mislim da ni sa jednom od Ultri ove godine nema greške, Vivo, Oppo, ali i Xiaomi ( Samsung ne pominjem samo iz te njihove sramotne politike da drže isti hardver godinama ). Sve je to zaista veoma kvalitetno.

Slazem se ,ali cena trenutno ne opravdava uopste razliku u kvalitetu,cak stavise. Po meni na dosta ovih poredjenja i 200u i 300 pro bolji. To sto ce mozda da isprave softverski je samo mozda. Sta cemo ako je do hardvera???

Xiaomi 17 ultra, 512gb, CN, 890e na Tradingsh. Mislim, realno, ovo je odlična ponuda za Ultra telefon.
EDIT:
- 300 PRO, 512, 790 e

Izgleda da je Oppo gurnuo cene svih ostalih na dole. 😅

Poslednja izmena:
zamolio bih te da testiras Android Auto, da li radi bez problema.
Android Auto na ColorOSu i OriginOSu (Oppo i Vivo) bi trebalo da radi bez problema (na HyperOS-Xiaomi ne radi, za MagicOS-Honor nisam siguran, nisam ispratio).
Naravno, ne tvrdim npr. da radi na X300 Ultra jer nemam taj telefon licno, u rukama, da sam isprobao pa da tvrdim.

P.S.: Proveri kanal Casual Reviews na Youtube-u, on lepo prikaze te kineske ROM-ove (sta moze, sta ne moze).

Nego hajmo sad iskreno misljenje o odgledanim poredjenjima. Ima li ko da je odusevljen onim sto je video?

Poslednja izmena:
Nego hajmo sad iskreno misljenje o odgledanim poredjenjima. Ima li ko da je odusevljen onim sto je video?
Oppo definitivno ima potencijal, jer realno gledano, sve što je moglo da se ugura, ugurano je. Procesor, velika baterija, možda i najraznovrsniji sistem kamera, ram, memorija, jednostavno sve što je na tržištu najbolje. je tu Da li će to u praksi napraviti razliku, videće se narednih 3-5 meseci,

Trenutno sve šta sam odgledao, X300 PRO, daje često ili iste ili bolje slike i video i od X9 Ultra i od X300 Ultra ( osim tamo gde je ogromna prednost hardvera na Ultrama, kao npr na ultra wide kod 300 Ultre ). Kako i zašto, moje viđenje jer je ispeglan telefon do maksimuma poslednjih 6 meseci, gde ako pogledamo kineske komparacije, ide rame u rame sa ajfonom čak i u videu, a negde ga i prevazilazi, dok to nažalost nije slučaj sa ovo Ultrama ( u ovom trenutku ). Best buy sada, zaista mislim da je PRO varijanta ( Oppo ili Vivo ), jer za relativno malo keša, ima se strašan spoj softvera i hardvera, koji će da služi dosta dugo. Dok na duže staze i uz malo vere, i za malo više keša, ide se na Ultre, Oppo, Vivo, Xiaomi.

Tako da, mislim da će Ultre dostići svoj maksimum tek na leto, ali potencijal kamere je ogroman, samo softver mora da isprati, a mislim da hoće, jer ne verujem da bi kreirali ovakav globalni hajp, sa faličnim kamerama. Kina ide strpljivo i kalkulisano, nekad i zastrašujuće tiho, ali definitivno sigurno, osvaja sve sfere svega..

Ali x300 pro kada je izasao nije patio od ovakvih boljki , kao ni 200 ultra. Bio je dobar cim se pojavio. Jeste peglan malo ali ne puno a po onome sto sam video do sad ovo mora puno da se pegla i plasim se da je pre pitanje hardvera nego sto je problem u softveru. U pravu si sto se tice svega ,na 90% semplova i 300 pro i 200u izgleda bolje,pogotovo video koji su toliko hajpovali. Jedino gde je bolji u odnosu na 300pro je uw sto je i logicno jer je daleko bolji senzor.
Ostaje da vidimo sta ce uraditi,svakako mi je drago sto se nisam zaleteo i mislim da je ovo prva godina u proteklih 20god da nisam odmah uzeo tel cim se pojavio,bilo da je to ovaj ili samsung ili bilo koji drugi.
Ja se cak nosim mislju da se vratim na 200u jer mi fali zakrivljen ekran i 35mm ali videcemo, baterija je ozbiljna prednost na 300 pro

Poslednja izmena:
Ali x300 pro kada je izasao nije patio od ovakvih boljki , kao ni 200 ultra. Bio je dobar cim se pojavio. Jeste peglan malo ali ne puno a po onome sto sam video do sad ovo mora puno da se pegla i plasim se da je pre pitanje hardvera nego sto je problem u softveru. U pravu si sto se tice svega ,na 90% semplova i 300 pro i 200u izgleda bolje,pogotovo video koji su toliko hajpovali. Jefino gde je bolji u odnosu na 300pro je uw sto je i logicno jer je daleko bolji senzor.
Ostaje da vidimo sta ce uraditi,svakako mi je drago sto se nisam zaleteo i mislim da je ovo prva godina u proteklih 20god da nisam odmah uzeo tel cim se pojavio,bilo da je to ovaj ili samsung ili bilo koji drugi.
Ja se cak nosim mislju da se vratim na 200u jer mi fali zakrivljen ekran i 35mm ali videcemo, baterija je ozbiljna prednost na 300 pro
Da, kod Pro nije bilo toliko strašno, bio je dobar out of box. Sada su stvari malo drugačije, Xiaomi 17 ultra je bio užasan na početku, pa se sredio višestruko. E sad, kapiram da će se i Oppo i Vivo srediti, ali da li do tog nivoa da bude značajno bolje od Pro varijanti, ostaj da se vidi, ali da potencijal postoji, on postoji. Oppo ultra, ozbiljna mašinerija.

Ja mislim da je @fkloznica lepo rekao da je sve to doslo do kraja i da nema tu vise nekog znacajnog pomaka i tu se slazemo . Apsolutno vise nema potrebe menjati tel svake godine za neki minoran pomak.
Sto se tice soca i onaj od pre 4 god zavrsava posao isto kao i ovaj danas,displeji isto. Kamere pocevsi od 100u pa na ovamo su sjajne sve i razlike su minorne. Jedino gde po meni moze da se oseti jos neki boljitak je baterija koja je neuporedivo jaca i bolja nego na modelina od pre 4god.

Nazad
Vrh Dno