Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Kakav elegantan prelazak sa Globaltela na Mts. U nedelju podneo zahtev,malo pre samo otao bez signala. Ucitao mts esim i voila. Daleko vam lepa kuca,sprdnjo od operatera. Svaka cast na zivcima ,vama koji ih koristite. Nemate problema pa ne znate ali ja sam ,od pocetka,imao problema i njihova podrska je na nivou vrtica.momogo zivaca potrosio. Ima razloga zato je nesto jeftino.

Pozdravljam drustvo.

mts namerno održava Globaltel u polu životu. Inače bi sami sebi smanjili prihode.

Kome je potreban voice operator, neka bira Yettel ili eventualno mts, dok su Globaltel i A1 više profilisani kao data operatori, pogotovo A1 isključivo sa 5G.

Koje su prednosti Yettel i MTS u odnosu na GlobalTel i A1 vezano za voice?
Globaltel često ispada iz VoLTE, a veza se volšebno prebacuje na 2G čak i kada ga oba sagovornika imaju. A1 takođe ničim izazvano deaktivira VoLTE na brojevima, a zbog aktivacije režima uštede na baznim stanicama, domet se drastično pokvario pa postoje rupe na određenim područjima, da ne kažem vratili su se na početak kao 2008.-2010. dok je Vip bio u romingu sa mts-om pa je korisnik više nedostupan, nego li što je dostupan. U tom smislu, ko traži stabilnost i sigurnost bez pratećih ispada i peripetija, Globaltel i A1 nisu opcija.

Globaltel često ispada iz VoLTE, a veza se volšebno prebacuje na 2G čak i kada ga oba sagovornika imaju. A1 takođe ničim izazvano deaktivira VoLTE na brojevima, a zbog aktivacije režima uštede na baznim stanicama, domet se drastično pokvario pa postoje rupe na određenim područjima, da ne kažem vratili su se na početak kao 2008.-2010. dok je Vip bio u romingu sa mts-om pa je korisnik više nedostupan, nego li što je dostupan. U tom smislu, ko traži stabilnost i sigurnost bez pratećih ispada i peripetija, Globaltel i A1 nisu opcija.
Iz licnog iskustva, dostupnost signala je bolja kod A1 u planinskim krajevima Srbije, u odnosu na MTS (i GlobalTel). Yettel nisam testirao.

• Like
Reagovanja: uji
Pa dobro poznata stvar i često pominjana ovde je da Globaltel nije dobro rešenje za primarni broj. Može da posluži kao dodatni-sekundarni

Pa zato mi je i sluzio ali da nije,pa neko bi stradao tamo. Nije vredno zivaca ni da bude sekundarni. Za 165 din sam sebi kidao zivce,tolika razlika izmedju onog njihovog 335 i mts 100 za 500din. U sustini ne treba mi ni to sto nude ,max 60minuta/poruka. Ma dobro,resio sam se bede.

Iz licnog iskustva, dostupnost signala je bolja kod A1 u planinskim krajevima Srbije, u odnosu na MTS (i GlobalTel). Yettel nisam testirao.
To se slažem, mts ima loš prijem u planinskim predelima i tu apsolutno pobeđuje Yettel. Još dok sam bio u tadašnjem Mobtelu je bilo tako i verujem da se situacija nije bitno menjala vremenom. Meni su u glavi sub-urbani delovi (polu-urbana sela nadomak gradova sa infrastrukturom prigradskih naselja) i to još uvek obiluje žutim markerima kod A1. Primera radi, kada je jug u pitanju 5G je pokriven još u Vlasotincu i Bujanovcu kod Yettel-a, dok mts sem Niša nema nikakvu pokrivenost, a A1 ima pokriven Leskovac i Vranje. Tu se već jasno vidi kakvu ko ima politiku poslovanja i šta je cilj svakog operatora.

Ne znam ali 2G na A1 radi skroz pristojno. Nisam jos naleteo da pomeranje 50-100 metara ti nadje signal za poziv. U suštini dosta dobra pokrivenost za basic razgovor.

Pa dobro poznata stvar i često pominjana ovde je da Globaltel nije dobro rešenje za primarni broj. Može da posluži kao dodatni-sekundarni

Šta je dobro poznata stvar? Meni je Globaltel glavni broj od 2017. godine, od kada sam batalio buđavi Telenor, i zadovoljan sam. I još da dodam da je Globaltel jedina mreža (a koristi sam sve) koja je poklonila GB interenta kao izvinjenje kada su imali one ispade u A1. Od ostalih kada se dešavalo slično nisam dobio nikada ništa.

Čitao sam ovde da su svojevremeno dolazni pozivi u inostranstvu bili besplatni na Globaltelu usled nekog bug-a sa njihove strane, da li je to i dalje slučaj?

Ljudi jel ima neka caka u ovom globaltelu, vidim da je freepaid 5gb i beskonacno min i por samo 999din.

A istekao mi ugovor kod mtsa, tamo ima 1400din za par gb i 100-150min i to uz ugovor.

U cemu je fazon

citaj malo, 60% na s i m u mts sa zahtevom za prenos a globaltel prepaid samo

Imaš u MTS preepaid 15Gb + 300min i SMS za 600 dinara ili 15Gb + 800min i SMS za 950 dinara.

Kako se zove ovaj prvi paket?

To sam dobio danas ali kratkog daha.😉

Jeste. Jednokratno je, jedino su mesečni planovi višekratni.

Ljudi jel ima neka caka u ovom globaltelu, vidim da je freepaid 5gb i beskonacno min i por samo 999din.

A istekao mi ugovor kod mtsa, tamo ima 1400din za par gb i 100-150min i to uz ugovor.

U cemu je fazon
Imas besplatan mega plan 10gb 500min 6 meseci. Sto bi placao nesto kad ima besplatno. 😀

Jel ima neka caka u ovom globaltelu, u cemu je fazon?
Osim pomenutih problema sa 4G pozivima, mnogima ne stižu sms verifikacioni kodovi, ali ako ti ni to naročito ne smeta, onda uz prenos broja, a nakon uplaćenog Freepaid dodatka možeš preko call centra možeš da tražiš da ti dodele 200GB koje možeš da produžavaš bilo kojim internet dodatkom kao 5GB za 340 dinara ili kombinaciju sa jedinicama (minut ili poruka). Druga mogućnost je prenos u A1 prepaid i 6 meseci besplatnog Mega plana (tu je caka da se posle 3 meseca dopuni broj sa 300 dinara da promocija ne bi bila obrisana, ali posle narednih 3 meseca možeš da uplatiš još barem 400, aktiviraš Top plan i posle opet odradiš prenos).
Apropo diskusije za mts prepaid, nakon prenosa dobija se 300 jedinica, 10GB za sve i 10GB za društvene mreže, na 15 dana.

Ne 300 jedinica nego 300 minuta,300 poruka ,neograniceni minuti u mts mrezi.

Moze pomoc... Presao na globaltel i ukljucili su volte. Medjutim, kod mene u telefonu volte ne postoji. Nema oznake. Kada ubacim A1 karticu, volte se pojavi. Vratim globaltel... nema ga. Dva puta sam zvao kor. servis i kazu da je kod njih sve u redu. Kada okrenem *801# dobijem da je volte ukljucen, probao i sa avio modom, i restartom... nista. Ima li nade? Ili i dalje njih da zovem...

To se slažem, mts ima loš prijem u planinskim predelima i tu apsolutno pobeđuje Yettel. Još dok sam bio u tadašnjem Mobtelu je bilo tako i verujem da se situacija nije bitno menjala vremenom. Meni su u glavi sub-urbani delovi (polu-urbana sela nadomak gradova sa infrastrukturom prigradskih naselja) i to još uvek obiluje žutim markerima kod A1. Primera radi, kada je jug u pitanju 5G je pokriven još u Vlasotincu i Bujanovcu kod Yettel-a, dok mts sem Niša nema nikakvu pokrivenost, a A1 ima pokriven Leskovac i Vranje. Tu se već jasno vidi kakvu ko ima politiku poslovanja i šta je cilj svakog operatora.
A1 u Vranje nema ni 4g pokriven , a kamo li 5g, mozda pojedine ulice u centru. Samo da se otkacim od A1 ,placam dzabe visoku cenu mesecno a ne mogu ni telefonski poziv da obavim zbog mreze.

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno