Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

1000009907.jpg

Burazeru odbili prigovor na račun, kažu dobro su EMITOVALI.

Ja nisam još dobio odgovor na prigovor, a on nije dobio potvrdu o raskidu iako je isti dan podneo u poslovnici i vratio opremu kad i ja bukvalno u isto vreme

Nemas potrebe da zuris sa raskidom i vracanjem opreme.
Ugovor je i dalje vazeci, nije istekao. Istekla je samo ugovorna obaveza da ostanes kod njih 24 meseca.
Ugovor je pisani dogovor dve strane o obostranim obavezama.
Znaci, oni su duzni da ti pruze usluge navedene u ugovoru, a ti si duzan da postujes ugovorenu cenu i redovno placanje.

Dakle, ako vazi za tebe otkazni rok od mesec dana, vazi i za drugu stranu iz ugovora. Imaju i oni pravo na raskid ako nisu zadovoljni, ali moraju da ti najave 30 dana unapred.
A dok ne dodje do toga, placas po staroj ceni, naravno ako si dobio ugovorene usluge.

Oni mogu da nude svasta, nude i mobilne telefone i rutere na rate, ali nista nisi obavezan da kupis. Tvoje je da im podneses prigovor ako se ne pridrzavaju ugovora i da sacuvas kopiju za slucaj da dodje do spora.

Ja sam Orionu uplatio mesec dana unapred za Laki-Tv u prepaid. Oni mi ne prekidaju uslugu 2 meseca. Nisam ni morao, nego su oni iz Oriona uvek trazili taj nalog u spisku naplacenih usluga, pa da bi mi lakse nalog nasli po novijim datumima, uplatio sam.
Ocekujem da ce mi mts sada traziti i da mi naplate nenarucen produzetak te usluge. To im jednostavno necu platiti.

Evo skoro 2 meseca kako su kupili firmu, jos nisam dobio nikakvo obavestenje od njih. Sta oni racunaju i zasto se tako ponasaju, nije jasno. Ali sve to nije moj/nas problem. Dostupan im je i ugovor i zakon pa neka citaju.
Da u pravu si al sam zaboravio da kazem da sam dobio sms gde kazu da mi cena ostaje nepromenjena sledeca 3 meseca a ovo su povoljniji uslovi koje mi nude,🤣

sad ostaje da vidim koliko će to da me košta i novca i živaca i koji vremenski period ću da imam "preklopljeno" usluge 2 provajdera i duple račune
Moze sve ako ti pristanes da im ispunjavas zelje i placas ono sto nisi narucio.

Ovde su se javljali neki koji su skoro ugovorili vece pakete na ugovor od 2 godine. I sada im umesto 2650 din. traze 7600 din.
To je razlika 5000 din. mesecno !
Pa racunaj 5000 x 20 meseci.
To je za naivne koji budu naseli na njihove trikove. Mislim da nikome ne odgovara da baci 900€. Ali to je licna racunica, moze i tako.

Pogledajte prilog 536541
prigovor poslat 06.04 sad vidim da je juce "resen".

Nisam dobio sms uopste

Epilog (mozda):

Ponovo sam zvao MTS i kaze da su juce poslali poruku (nisu ili nisam je dobio) da je uvazen prigovor i da ce ostati stara orion cena do kraja ugovorne obaveze (1024 dinara do septembra 2027) i da sacekam ispravljeni racun.

Ostaje da se vidi da li ce stici racun...

stigao i meni sms, i šta sad? mislite li da je to dovoljno za dalje u slučaju da ponovo nešto fantaziraju ili pokušavaju da izvrdaju tu obavezu?

najbolje da ti je da raskines sto ranije, jer nije vredno nerviranja

bolje i 200-300din vise da platis konkurenciji nego eto da te psihicki muce, posebno da te muce osobe koje su veoma nestrucne (ceo supernova-mts tim)...i takodje oduzimaju ti dosta vremena. Ali naravno svako ima pravo izbora.Nekome je i to cak zanimljivo haha

daleko je ovo od zanimljivog, ali cimanje je ovde način života, tako da se od toga ne može pobeći gde god da si...

sad je pitanje kako doći do parametara za logovanje u mts aplikaciji?

Pozdrav drustvo,

Da nisu nekome magicno umanjili potok sa 10/2 na 10/1 i da odgovorno tvrde iz kukulelekoma da nikad nije ni postojao 10/2?

Pa najbolje je raskinuti najranije, ali koliko vidim za sada niko nije uspeo da raskine ugovor.
Ja sam ih pozvao danas da se raspitam šta je sa mojim zahtevom za raskid,
kaže evo juče vam je odobren nastavak po staroj ceni,
u redu rekoh nego ja sam podneo zahtev za raskid, šta je sa tim, ma samo odnesete opremu i to je to,
aha, a ako je bez penala taj raskid, sačekajte,
sačekao, evo poslali smo urgenciju, kontaktiraće vas neko, za sad nije niko.

Eto, čekamo ko će prvi od nas da probije led i uspe da raskine ugovor.

update:
Stigla mi je SMS poruka: nastavak koriscenja usluga biti omogucen bez promene mesecne naknade i da ce korigovati martovski racun. Samo ne pise koliko ce da iznosi racun ali u mojoj zalbi pise da je do sad bio 2100. Zalio sam se uzivo, na mejl mi nista nije stiglo (samo SMS i poziv sa skrivenog broja).

Pa najbolje je raskinuti najranije, ali koliko vidim za sada niko nije uspeo da raskine ugovor.
u redu rekoh nego ja sam podneo zahtev za raskid, šta je sa tim, ma samo odnesete opremu i to je to,

Ja sam dobio SMS da je zahtev usvojen i da se ugovor raskida bez dodatnih troškova. Da je porebno da podnesem isti zahtev u poslovnici i vratim opremu u roku od 8 dana (odradio sam to pre toga).

Screenshot_20260421_165910_Phone.png

Nazvala me neka i priča mi priču kako u aprilu koristim paket bez UO, cena 4.949. Mart nisu naplatili bla bla.
Rekoh ja sam i april platio u napred tj do 20.04.

Kao ne ne koristim sad paket bez UO cena je ona a taj višak 1800 će da odbiju od te cene 😡😡
Druge informacije nema i kao ako sam se već žalio da čekam da reše te prigovore, neće ona sad da "duplira". O zahtevu za raskid naravno ništa ne zna. Koji me zoveš onda, napiši cenu u mailu da imam pisani trag...

@taranezy @dzonihsv 😅
@m.p.94

Još neko da mu je na laki boxu Orion app prebačen na Move? Ovo je blago rečeno žalosno... Aplikacija se pokrene iz 2-3 x, grafika se učitava linija po linija, stoji crna slika ide zvuk, onda čupaš box iz struje pa opet, pa onda se učita kanal krene da secka svakih 10 sekundi.. Odoh da bacim ovo u smeće.

1) u utorak stigne uvecan racun, nisam imao vremena zbog obaveza da odem do poslovnice pre 20:00 i zatekoh red od 30 ljudi, pitanje da li bih stigao na red, odustanem. I retroaktivno objasnjenje "e, vi ste sad kod nas od marta"
2) u sredu odem u drugu poslovnicu da vidim o cemu je rec (4 coveka ispred), devojka sa pulta kaze vama je istekao ugovor 3.3., mozete vratiti opremu i otkazati uslugu BEZ otkaznog roka.
3) u cetvrtak uvedem drugog ISP, ali se nesto komplilovalo oko instalacija, pa je opet kasno zavrseno, ne stizem u poslovnixu
4) u petak ujutru odrm da razduzim opremu, radnik odbija da je primi, kaze otkazni rok 30 dana. Gde to pise, data je informacija pre 2 dana receno moze odmah? Pokazuje mi neki mejl na njegovom telefonu od cetvrtka da se menja otkazni rok. Kazem to vam je interni dokument, nemate ga nigde javno objavljeno niti sam obavesten o tome, nije validno. Krene on da stampa taj dopis da ga okaci, jer vec 2-3 ljudi iza mene ceka za Orion problematiku, ja trazim formular za prigovor. Podnosim prigovor da je ugovor istekao, da trazim raskid ali odbijaju pozivajuci se na interni dokument koji nije javno publikovan. Zavodi prigovor i odmah po tome podnosim raskid, sa prigovorom kao prilogom i insistiram na vracanju opreme. Odbija, ali uz dugotrajno insisiltiranje u zapisnik ulazi i vracena oprema.
Menadzerka sve vreme sedi u kaficu pored i toboz na sastanku, ne moze da se bavi time.

Sad cekamo sta ce biti. Racun platio, ako sam i preplatio, prelicu ga na pretplatu decijeg telefona. A i taj telefon skidam sa mts cim istekne ugovor.

Sad su me podsetili zasto sam pre 6 godina batalio sve sto ima veze sa mts, a za deciji telefon sam bio prisiljen od gospodje posto ima minute sa njom i ako spuca pretplatu. I gospodju cu da skinem sa mts cim pre.

Edit:
Da izvinete na greskama u kucanju - pisem sa telefona, a poceo sam malo da coravim...

Danas stigla poruka:

"Postovani,obavestavamo Vas da je Vas zahtev za raskid usluge televizije i interneta realizovan.

Vas mts."

ponasaju se kao da se podrazumeva da nam ugovori ne vaze. Videcemo dokle ce da traju ti njihovi pokusaji obmane klijenata.

kod mene laki box radi po starom, nepromenjeno. Kupio sam ga nov neraspakovan i nista nisam menjao/instalirao, pa nisam ni imao nikakvih problema sa njim. Kao nov je. Mislim da ce ga mts sada "srediti".

dosta je vec raskinulo ugovor, nemoj da siris dezinformacije

Još neko da mu je na laki boxu Orion app prebačen na Move? Ovo je blago rečeno žalosno... Aplikacija se pokrene iz 2-3 x, grafika se učitava linija po linija, stoji crna slika ide zvuk, onda čupaš box iz struje pa opet, pa onda se učita kanal krene da secka svakih 10 sekundi.. Odoh da bacim ovo u smeće.
Da li si dobio korigovan racun za mart?

Elem - da li mogu na neki nacin doci do paketa koji sam imao sa Orionom. Na webmail-u vise nemam njednog racuna sem ovog telekom-ovog, ugovor sam odavno bacio. Bukvalno nemam jedan trag koji ugovor sam imao sa Orionom. Moja greska. Ako neko ima ideju kako da dodjem do ovog bio bih zahvalan.

dosta je vec raskinulo ugovor, nemoj da siris dezinformacije
Ja nisam primetio u temi da je neko napisao da skroz raskinuo ugovor, dakle ne da je dobio sms poruku ili da je vratio uređaje poštom, već da je skroz završena papirologija.
Izgleda da si ti raskinuo do kraja, molim te podeli sa nama na šta trebamo da obratimo pažnju, naročito u delu gde se pominje raskid bez penala,
kako se neko od nas ne bi prešao i potpisao pogrešan raskid, hvala.

Evo i ovde korisnih stvari, zlu ne trebalo:

Orion - prigovori i prijave t. inspekciji
a mi zivimo u americi ili snorkilendu, kakva crna inspekcija to su cestitke zelje i pozdravi, ratel mi je 3 puta bez odgovora zatvorio prijavu , Drzavu tuzis drzava ti sudi

Elem - da li mogu na neki nacin doci do paketa koji sam imao sa Orionom. Na webmail-u vise nemam njednog racuna sem ovog telekom-ovog, ugovor sam odavno bacio. Bukvalno nemam jedan trag koji ugovor sam imao sa Orionom. Moja greska. Ako neko ima ideju kako da dodjem do ovog bio bih zahvalan.
ako nemas papir trazi da oni potvrde koji ugovor sa tobom su nasledili i oni moraju imati primerak

Ja nisam primetio u temi da je neko napisao da skroz raskinuo ugovor, dakle ne da je dobio sms poruku ili da je vratio uređaje poštom, već da je skroz završena papirologija.
Izgleda da si ti raskinuo do kraja, molim te podeli sa nama na šta trebamo da obratimo pažnju, naročito u delu gde se pominje raskid bez penala,
kako se neko od nas ne bi prešao i potpisao pogrešan raskid, hvala.
tako je ima par ljudi ovde kojima je prekinut paket te da dodju i vrate opremu sto je krajnji korak, a to sto su vam napisali da su vam odobrili raskkid da dodjete i pismeno podnesete u poslovnici i vratite opremu je tek prvi korak , odobrice ali za 30 dana sto znaci naplata jos jednog meseca, tek kada iskljuce uslugu smatrajte taj datum kao prekid naplate to jeste kriminal ali tako oni gledaju.

Nazad
Vrh Dno