Šta je novo?

Hardver Preporuka za eksterni hdd 3.5"

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

milance1

Poznat
Učlanjen(a)
17.02.2025
Poena
45
Imam dva eksterna WD od 1TB koji su stari oko 10-12.godina i rade savrseno, ali su mi nedovoljni. E, sada sam u nedoumici uzeti

Intenso Memory Center 4 TB 3.5 Zoll USB 3.0 Micro-B (5Gb/s) Schwarz externe Festplatte HDD za 136€​

ili

WD Elements Desktop 6 TB 3.5 Zoll USB 3.0 Micro-B (5Gb/s) Schwarz externe Festplatte HDD za 180€.​

3.5" traže zasebnu struju, po pravilu. nisu baš prenosivi

između ta 2 ja bih izabrao WD. em veći kapacitet em dodatna godina garancije od strane WD-a (pretpostavljam da važi i za Evropu)

Imam dva eksterna WD od 1TB koji su stari oko 10-12.godina i rade savrseno, ali su mi nedovoljni. E, sada sam u nedoumici uzeti

Intenso Memory Center 4 TB 3.5 Zoll USB 3.0 Micro-B (5Gb/s) Schwarz externe Festplatte HDD za 136€​

ili

WD Elements Desktop 6 TB 3.5 Zoll USB 3.0 Micro-B (5Gb/s) Schwarz externe Festplatte HDD za 180€.​

Препоручујем ти да ултра битне ствари нарежеш на DVD (породичне фотографије и сл).
Препорука да узмеш екстерно кућиште. У њега можеш ставити интерни диск као на пример WD red plus.
Дакле не бих узео било шта екстерно јер ће ти прво масно наплатити, можда добијеш и SSD успут, а сигурно добијаш електронику на поклон која је везана за екстерни уређај.
Кад цркне спољашња електроника све можеш бацити јер не можеш одвојити свој уређај (хард који
вероватно ради) од прикључака који су трајно залемљени и који онемогућују да се хард користи преко planned obsolence варијанте

I ja sam razmisljao o tome. Imam eksternu kutiju od Lacie neki hadd. Crko hdd i zadrzao kutiju. Moram da proverim da li odgovara za WD red plus. Sve bitne svari cuvam narezane i jos na po tri kvalitetne fleske. Svake dve godine menjam fleske sa novim. ***, imam oko 20.000 porodicnih slika plus video zapisa. To mi je neprocenjivo blago. Hdd mi treba za serije, filmove i muziku.

Prilozi

• 20260421_175744.jpg
    20260421_175744.jpg
    210.8 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno