Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

I samnom je ovako, čekam korigovan račun i da me po zahtevu (preko telefona) skinu sa CG NAT.
Da poštuju zakon, po preuzimanju Oriona je trebalo da nam pošalju lepo ponudu sa opcijama, npr, ostajem pod ISTIM uslovima do kraja UO, ili menjam paket na nešto njihovo ili raskid ugovora. PA se potpiše lepo aneks ugovora, a ne ova svinjarija.

Zna li neko koliko dugo ću čekati na dodelu statičkog IP?

Da li i dalje moze da se raskine iako odluce da ostave i brzinu interneta i cenu? Razmisljam da li sam pozurio sa prelaskom u a1...

Trebalo bi 30 dana od dobijanja računa - tad si saznao za promenu uslova. Bila je i promena programske šeme ali ranije, to je isteklo... Iako ostane ista cena svakako imaš pravo jer je to usledilo kasnije nakon računa.

Mislio sam iz ugla da ako mi ovi sad ne daju da raskinem ugovor onda moram da placam i njih i a1 😂

Recimo oko 1 aprila. I necu ih zvati, ne zelim da provedem 45 minuta slusajuci "cekanje je duze od 5 minuta"... Tada su mi rekli da ce oni mene zvati, za sada nema poziva.
Zvao sam ih ja. "samo" 20 minuta sam čekao da se neko iz MTS javi (nije automat nudio opciju da me pozovu kad dođem na red) i razgovor sa čekanjem da odradi zahteve i "urgencije" je trajao još nekih 7 minuta.

Kao taj batica ne vidi moje prethodne Orion "račune" a KAO vidi da ja imam neki "višak" uplaćen 😡 Navodno sve što on može je da podnese "urgenciju" i zahtev da me pozovu te kolege koje kao "rade baš sa Orion korisnicima."

A za raskid kao rok da pozovu tj odgovore je 8 dana to još nije pošlo (prošlo 5 dana) , poslaće urgenciju. On ni ne zna da li će mi i kako fakturisati uslugu za april mesec, kao to te druge kolege kad pozovu bla bla. Vidi da sam se obratio Ratel-u.
I na tome smo završili razgovor.

Dobio i ja SMS, ostaje Orion cena do kraja ugovora.

I samnom je ovako, čekam korigovan račun i da me po zahtevu (preko telefona) skinu sa CG NAT.
Da poštuju zakon, po preuzimanju Oriona je trebalo da nam pošalju lepo ponudu sa opcijama, npr, ostajem pod ISTIM uslovima do kraja UO, ili menjam paket na nešto njihovo ili raskid ugovora. PA se potpiše lepo aneks ugovora, a ne ova svinjarija.

Zna li neko koliko dugo ću čekati na dodelu statičkog IP?
Čekaš jedno par sati jer ovi što daljinski pristupaju ruterima rade 24 sata. Zovu te na telefon kada ti podese statičku IP adresu.

Razmisljam da li sam pozurio sa prelaskom u a1...
Ja sam danas na mail dobio ugovor za Orion Biznis paket 😂
Mada realno MTS / Supernova meni nema šanse da nudi "stare uslove" jer UO nemam (samim tim ni jasan vremenski period na koju bi ti ponudili) niti stare uslove skroz skroz mogu da ispoštuju jer je za mene ključni momenat starih uslova da nisam bio na CG-NAT i da neću u buduće da budem na CG-NAT, džabe cena stara i brzina koja god kad da mi daju javnu IP bez da platim dodatak za Static IP nema teorijske šanse da se desi.

A za isti / sličan stari iznos na Orion Biznis imam i garantovan Static IP i veću brzinu.

Mislio sam iz ugla da ako mi ovi sad ne daju da raskinem ugovor onda moram da placam i njih i a1 😂

Bio sam u poslovnici, kazu da vide u sistemu da sam kontaktiran i da sam odbio da ostanem po starim uslovima i da me niko nece prisiljavati da ostanem. Da sacekam jos par dana da mi stigne poruka i da se formalno zatvori zahtev pa da donesem opremu.

Pošto mi je nedavno istekao ugovor sa Orion-om, da li neko zna koji paket se primenjuje i menja postojeći posle isteka ugovorne obaveze?

Ne znam da li je ovo za bolje ili gore, ali na mom Orion ugovoru, ništa nije navedeno na koji paket prelazim kada ugovorna obaveza istekne, niti koju cenu ću morati da plaćam.

U jednom članu piše sledeći tekst:

Ugovor se zaključuje na odredjeno vreme (minimalni period) od 24 meseci od datuma zaključenja, a može prestati na način predvidjen opštim uslovima operatora pružaoca usluge i važećim propisima.

Ukoliko korisnik ne otkaže ugovor zaključen na odredjeno vreme pre isteka njegovog trajanja, u roku predvidjenom opštim uslovima operatora pružaoca usluge, smatraće se da se saglasio da ugovor bude produžen na novi minimalni period od mesec dana. Ugovor se na navedeni način može produžiti neograničen broj puta.

Ugovor zaključen na minimalni period od mesec dana korisnik može otkazati na način i uz poštovanje otkaznog roka koji je predvidjen opštim uslovima operatora.
Dok nisam advokat, ja sve što razumem u vezi ovog člana je da nakon isteka ugovorne obaveze, svaki mesec, smatraće se da sam ga produžio za novi period od mesec dana (ponavljajući).

Pošto nema eksplicitnog obaveštenja o tome na koji paket bi prešao, niti kolika će cena usluge biti tokom ovog novog perioda, da li bi bilo ispravno ako smatram da cena ostaje ista kao što je navedeno u ugovoru tokom ugovorne obaveze (tj. 2,399 RSD)?

Da, ukoliko nemas neke popuste u toku trajanja ugovora.

Stigla mi SMS poruka malopre kao kod prethodnih korisnika:

Pogledajte prilog 536487

Moram ih pohvaliti jer sve šta sam uradio u vezi prigovora za račun za mart je kada sam zvao call centar nakon što sam dobio račun. No, i dalje ću otkazati ugovor i preći na A1 ili Yettel/SBB.
To je izgleda default poruka za "uspešno" rešene reklamacije korisnika van UO, pošto je i meni stigao identičan SMS. Plus još jedan SMS od Antonija, vezano za MOVE...

Da, ukoliko nemas neke popuste u toku trajanja ugovora.
Imao sam par meseci besplatno kada sam potpisao ugovor (tj. dok sam bio pod ugovornoj obavezi na 24 meseca). Ne znam da li to menja išta za ove nove ponavljajuće periode od mesec dana nakon isteka.

To je izgleda default poruka za "uspešno" rešene reklamacije korisnika van UO, pošto je i meni stigao identičan SMS. Plus još jedan SMS od Antonija, vezano za MOVE...
Sačekaću par dana da vidim da li će mi stići račun za mart sa korigovanom cenom, pa javljam ako je reklamacija bila uspešna ili ne.

Podnet prigovor 7.og, i dalje ništa ni SMS/Mail, regularno zaveden... koliko ljudi ih pretrpalo progovorima nije ništa čudno ali i ovde krše zakon kad su se već zeznuli. Da su očigledno iole ozbiljna i profesionalni kompanija izašli bi javno sa porukom da svima ostaju isti uslovi ili ako to ne žele raskid po kratkom postupku...ovako, više se ne kriju da su teški muljatori, monopolisti... i da samo gledaju kako zaraditi što više na narodu jer su ovce za šišanje i "asset" za brzo bogaćenje.

Poslednja izmena:
@NecaBG Vidi na MojMTS migraciju 🤣🤣
Nema ništa, samo usluge koje imam kod njih inače. Poslednje što imam je prenos broja u martu. Tačno su migrirali samo one sa aktivnom pretplatom u tom trenutku, ja sam za njih bio nevidljiv😆 E sada je pitanje kada bih i ako hteo da nekada uplatim taj prepaid paket, kako bi išlo.

Dobio sam i ja danas sms da će nastavak korišćenja usluga biti omogućen bez promena cene...da će martovski račun ponovo obraditi...
Ali u poruci ne piše ništa o tome šta dobijam/dobijamo za tu istu cenu.Koje kanale,na koliko uređaja može da se prati,da li postoji ograničenje jedan tv jedan mobilni lli kao kod Oriona kako ti odgovara.Jer ako tu nešto promene i daju manje od onoga što smo imali to više nije ista cena.
Ja sam im poslao mejl u kome tražim pojašnjenje u vezi toga i odgovor mejlom.Uz napomenu da ako se to ne ispoštuje želim raskid ugovora.

Nazad
Vrh Dno