Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

S obzirom da si prepaid, pretpostavljam da prvo platiš, pa onda trošiš?
Šta piše u ugovoru, šta se dešava ako ne uplatiš "kredit" ili kako se već zove kod njih.

@PJ Tako je, platiš unapred za mesec dana usluge (dakle, nije 30 dana nego je kalendarski mesec, od tipa 12.02. do 12.03.).

4. Ugovor se zaključuje na neodređeno vreme. Ukoliko korisnik ne izvrši uplatu mesečne naknade za odabrani paket u periodu od 24
meseca od poslednje uplate mesečne naknade ovaj ugovor se smatra automatski raskinutim.
5. Korisnik mesečnu naknadu u okviru odabranog osnovnog paketa usluga plaća unapred (pripejd).
Naknada za uspostavu (priključenje)
usluge iznosi 4000.00 RSD. Korisnik se obavezuje da ovu naknadu plati unapred jednokratno, te dostavi operatoru dokaz o izvršenoj
uplati, radi uspostave (priključenja) usluge. U slučaju da Korisnik podnese zahtev za raskid ovog ugovora u roku od 14 dana od dana
njegovog zaključenja, odnosno uspostave (priključenja) usluge, naknada za uspostavu (priključenje) usluge neće biti refundirana.

To su relevantni delovi u samom prepaid ugovoru.
Na stranici sa ponudom ima više i eksplicitnije:
https://oriontelekom.rs/privatni/budi-slobodan/

Budi slobodan! Koristi dok ti treba, prekini kad ti ne treba. Aktiviraj ponovo kad god hoćeš.

Poslednja izmena:
Da sam na tvom mestu, ja bih jednostavno prestao da plaćam, opremu spakovao u kutiju i zaboravio da postoje. U nekom trenutku, kada sve ovo slegneo, odneo bih im opremu, da mi se ne gomila kod kuće.

Nakon 24 meseca, nemaš više nikakvu obavezu prema njima. To što nisu uzeli opremu nazad, je samo potvrda da oni zapravo nemaju pojma kakve smo sve ugovore imali na Orionu. Zaista jeste logistička noćna mora da za jednu istu uslugu, pod istim imenom, najmanje 3 korisnika plaća različite cene, koje su stekli u različitim periodima.
A tehnički, ni oni sami nemaju pojma šta će sa svom tom outdated opremom. Zamišljam neki magacin u kome stoje gomile NT1 završetaka od ISDN, a pored njih hiljade ADSL modema i splitera.

i dalje i meni nisu ugasili na drugoj lokaciji istekli prepaid a bilo je placeno do maja zato sam jurio reklamaciju jel nisu bili proknjizili u martu da prebaci do maja da bude pa pisalo da vazi do aprila samo trazili opet podatke na koga je ugovor i odgovorili sledece
Poštovani,

Vaš zahtev za proveru uplata i knjiženje je u procesu rešavanja.

Molimo za strpljenje do obaveštenja o rešenju.

Srdačan pozdrav,

Milica

Nakon 24 meseca, nemaš više nikakvu obavezu prema njima.
Hteo sam da odmah to završavaš, da imam jasnu i čistu situaciju pre potpisa drugog ugovora. I da kao makar u teoriji smanjim verovatnoću da mi u maju pošalju račun 5000 za Supernova paket pa da se oko toga natežemo. Pa da mi u junu ponovo pošalju račun za maj...

Znači kad već znam da hoću da prestanem da koristim njihove usluge da lepo odmah po kratkom postupku odradim raskid i da imam potvrdu / reverz za opremu a ne da čekam 2 godine za "po automatizmu raskid" se desi.

Biće potencijalno "zabavna" situacija sa razduživanjem rutera jer ja imam kutiju od prvog primerka Huawei Q2 ONT-a a drugi primerak istog tog modela koristim. = Orion terenac kad mi je menjao opremu stavio stari primerak u kutiju od novog i odneo. Iako sam mu ja odmah davao staru kutiju i zatražio da mi ostavi novu.
Ko zna šta i je posle pisalo u "sistemu" Oriona i da li MTS ima ili nema te informacije ko "duži" koju opremu sa kojim serijskim brojem.
Još mi samo fali da mi đ*brad naplati i 15.000? za ONT jer "nisam vratio koji treba da vratim".

• Like
Reagovanja: PJ
Meni jos uvek nisu nista odgovorili na mail koji sam poslao 9.4. na prigovor racuna. Da li mogu da ocekujem neki odgovor od njih, kakvi su rokovi?

Meni jos uvek nisu nista odgovorili na mail koji sam poslao 9.4. na prigovor racuna. Da li mogu da ocekujem neki odgovor od njih, kakvi su rokovi?
Juce sam svratila u MTS u Beocentru, i postavila to pitanje, rekli su mi da imaju jako puno prigovora, i da je rok za resavanje prigovora iz tog razloga mesec dana, da do tada ne placamo racun za mart, jer ce ko god je ulozio prigovor dobiti do kraja ugovora po starom i nov racun za mart. Ja sam ulozila prigovor 07.04. Na moje pitanje zasto mi to sve neko ne napise, jer sta mi znace usmena obecanja, odgovor je da su u haosu. Cekam jos koji dan, a onda zahtev za raskid ugovora za svaki slucaj, jer od momenta kada te obaveste da postoje neke promene u ugovoru, a obavestili su me 07.04. kada su mi na meil poslali uvecan racun, imas pravo u roku od mesec dana da raskines ugovor bez placanja penala, posle toga se smatra ako nisi reagovao da si saglasan sa promenom.

@Despot92
Rok je 8 dana. Sledeći korak je RATEL. Ali ne mail, nego prigovor na rad operatera (popunjava se forma na sajtu)
Podeno sam prigovor putem ratelovog sajta. Zvao sam i mts call centar, i rekla mi je da su dobili prigovor putem mejla i da je zahtev jos u obradi i da ne placam racun koji sam dobio dok me ne kontaktiraju. Ugovor sa orionom mi vazi do septembra 2027. godine.

Juce sam svratila u MTS u Beocentru, i postavila to pitanje, rekli su mi da imaju jako puno prigovora, i da je rok za resavanje prigovora iz tog razloga mesec dana, da do tada ne placamo racun za mart, jer ce ko god je ulozio prigovor dobiti do kraja ugovora po starom i nov racun za mart. Ja sam ulozila prigovor 07.04. Na moje pitanje zasto mi to sve neko ne napise, jer sta mi znace usmena obecanja, odgovor je da su u haosu. Cekam jos koji dan, a onda zahtev za raskid ugovora za svaki slucaj, jer od momenta kada te obaveste da postoje neke promene u ugovoru, a obavestili su me 07.04. kada su mi na meil poslali uvecan racun, imas pravo u roku od mesec dana da raskines ugovor bez placanja penala, posle toga se smatra ako nisi reagovao da si saglasan sa promenom.
svakako salji na mail sve informacije, mail prepisku bez obzira sta su i da li su odgovorali sam poslao Ratelu kao dokaz.
Tako su meni danas javili sms da prihvataju raskid ali tek nakadni u poslovnici sto je podnes (sto sam i ocekivao), tako da sam ratelu samo podneo podnesak dopunu informacija, sa vec poslatom prepiskom od ranije sa njima, te da se ne slazem sa tim datumom i cenama koje jos nisu korigovali.

Svakako ni od Ratela ne ocekujem skoro nista tako da ce sve to sluziti za dodatnu privatnu parnicnu tuzbu, (uredno cu platiti sta god budu trazili, te traziti povracaj sa kamatom i nanetom poslovnom stetom ako dodje do privatne tuzbe)

ni meni od 30.4 sto se tice zahteva za raskid u istom mailu sam se zalio i na brzine sto je tehnicka odmah sutradan odgovorila, te da ce mi se oko raskida neko javiti , zvali su tri puta u vezi toga da ponude novi ugovor a na pitanje za raskid samo odjebavali, tako da je jasno sta rade. Raskid otaljavaju da bi naplatili jos koji mesec.

1000009885.jpg

Oprema je već vraćena ali mislim da ovo odgovaraju na prvi mejl 🙂

Najbitnije bez dodatnih troškova tako da nema brige

I ja isto tako. Čekam još za april račun i to je to... Na prigovor o visini računa nisu se još oglašavali.

Stigla mi SMS poruka malopre kao kod prethodnih korisnika:

unnamed.jpg

Moram ih pohvaliti jer sve šta sam uradio u vezi prigovora za račun za mart je kada sam zvao call centar nakon što sam dobio račun. No, i dalje ću otkazati ugovor i preći na A1 ili Yettel/SBB.

I meni stigao taj sms.

Da li je neko probao da briše/dodaje TV uređaje? Da li to funkcioniše?
Ne bih da izbrišem jedan, a da ne mogu drugi dodati.

Poslednja izmena:
Napisao mail gde sam se zalio na racun. Cekao 10 dana na odgovor. Danas stigao sms:Pogledajte prilog 536485

Otišao u mts poslovnicu čim mi je stigao uvećan račun, lagano podneo prigovor na iznos računa, dečko već znao šta hoću da kažem jer sam bio 100ti Orion korisnik koji podnosi prigovor toga dana. Danas mi stigao isti SMS.
Jes da su malo napravili haos sebi i korisnicima ovakvim iznenađenjima, al na kraju prošlo ok, bez povećanja cene, raskidanja ugovora ili tužbe.
Pitam se dal će smanjiti račun i onome ko se nije žalio? Ako ne onda im je ovo bio ako prođe prođe princip.
U svakom slučaju dezorganizovana firma što im se ovo uopšte dešava.

Bio sam prepaid korisnik, poslednji racun koji sam platio bio je za februar. Prosao mart, evo i april a meni jos nisu iskljucili net niti sam dobio mts racun. Poslednji put kada sam zvao, nisu znali nista da mi kazu jer nisu imali plan sta da rade sa prepaid korisnicima. Ne znam sta da radim, ugovor nemam pa da ga raskinem, opremu ne znam gde da vratim?

Kad si zvao poslednji put? Ja sam zvao 18.03. i tad nisu naravno ništa znali.
A verovatno i danas ne znaju...
Recimo oko 1 aprila. I necu ih zvati, ne zelim da provedem 45 minuta slusajuci "cekanje je duze od 5 minuta"... Tada su mi rekli da ce oni mene zvati, za sada nema poziva.

Konačno pomak:

Screenshot.png

Sada čekam taj korigovani račun za mart kako bih video da li će stvarno da ispoštuju cenu iz ugovora koji sam imao sa Orionom, a ovim tempom, taj će verovatno stići posle računa za april 🙁

Inače, pre nekoliko dana mi je nestala Orion IP adresa koju sam imao praktično od početka korišćenja njihovih usluga i zamenjena je mts IP adresom koja je NAT-ovana, kao i kod drugih kolega koji su prijavili promenu. U svakodnevnom korišćenju, za sada nisam primetio negativne posledice te promene, ali tek je nekoliko dana prošlo, možda ih bude.

Dobih identican SMS za prigovor podnet 8 aprila u poslovnici.
Ugovor mi traje jos vise od godinu dana, za samo internet 4.5/1 Gbps.
Primetio sam da su me u toku prosle nedelje dok nisam bio kuci prebacili na MTS/Supernova IP i CGNAT.

Brzina za sada deluje da je ostala ista, a ne znam da li da ocekujem u skoroj buducnosti skaliranje na neki od paketa iz postojece ponude, kao sto je ovde vec pisano da rade.
Da li ima neki nacin na koji mogu da se zastitim od toga, zahtevanjem formalizacije ugovora/ankesa?
Iz mog slucaja je ocigledno da postoje mogucnosti da se zadrze stare Orion brzine.

Dobih identican SMS za prigovor podnet 8 aprila u poslovnici.
Ugovor mi traje jos vise od godinu dana, za samo internet 4.5/1 Gbps.
Primetio sam da su me u toku prosle nedelje dok nisam bio kuci prebacili na MTS/Supernova IP i CGNAT.

Brzina za sada deluje da je ostala ista, a ne znam da li da ocekujem u skoroj buducnosti skaliranje na neki od paketa iz postojece ponude, kao sto je ovde vec pisano da rade.
Da li ima neki nacin na koji mogu da se zastitim od toga, zahtevanjem formalizacije ugovora/ankesa?
Iz mog slucaja je ocigledno da postoje mogucnosti da se zadrze stare Orion brzine.
Identičan paket i situacija kod mene. Za sada mi izgleda da je brzina, tj. paket ostao isti kao kod Oriona. Takođe, u prilog tome ide i opis usluge koji stoji na računu koji mi je mts poslao 7. aprila:

1776695430373.png

Nazad
Vrh Dno