… mapa je debelo zastarela, pokazuje stanje zadnjeg kvartala prosle godine… na terenu, A1 i Yettel rade punom parom, mnogi gradovi su potpuno 5G NSA pokriveni… na istoku, kao što reče @poglavicas, jedino MTS spava…
RATEL je već ažurirao se, ne? Pre nedelju dana otprilike, pokaže stanje 2025 Q4
Baš tako, jako sporo... Mislio sam da u ovom mesecu da će uključiti 5G mrežu napokon, a ništa, i već je skoro kraj Aprila.. Ali oba dve bazna stanica već odavno ima 5G radio, jer Netmonster piše 5G NSA ali piše da disconnected, to znači ako dobro znam onda već ima 5G mreža, samo nije još pušteno u rad. Kad sam počeo da koristim Netmonster, od Januara, već pokazuje 5G NSA-Disconnected. Yettel i MTS već ima 5G u moj grad, ali šta vredi jer samo dostupna na 700 mhz i ima brzinu kao LTE, još i sporije.. I jedva imam i 5G signal u sobu.Imam još nekih 5-6 dana trajanja Mega Plana u A1, i neću ga produživati već naredni mesec testiram Sve Cool od mts-a. A1 će ići na pauzu mesec dana dok probam kako mi radi mts, a ako budem bio zadovoljan neću se ni vraćati na A1 jer šire 5g brzinom puža u poznim godinama. A i fora mi je da imam sva 3 operatera u telefonu, ali nuspojava što niko od poznanika nema blage veze koji broj koristim i kako da me dobiju 🙂
Obedzbedi mi 5g do recimo 300-400mb stabilnog protoka, da signal bude niskofrekventan i da pokriva ceo grad i super.
Neće n28 sa 10mhz da da brzine od 300-400mbps već onih preostalih 65-70mhz na 4G. Brzine na n28 5G i 4G b20, ako su sve ostale 4G frekvencije uključene su otprilike identične. Lično N28 ne dozivljavam kao 5G uopšte, bar dok ne puste SA.Što se mene tiče ja sam uvek za niskovrekventni 5g sporijih brzina. Obedzbedi mi 5g do recimo 300-400mb stabilnog protoka, da signal bude niskofrekventan i da pokriva ceo grad i super. Za veće gradove koji imaju 150 baznih stanica nije nikakav problem nagruvati visokofrekventni 5g koji će šibati 1000+ mb.
Ja sam iz susednog Svrljiga, bio sam u Knjaževcu pre 3-4 dana ali tada nisam imao mts broj. Danas sam uzeo mts sve cool tarifu na probu, pa kad budem bio opet do Knjaževca proveriću mada bi trebalo da se do tada ratel ažurira.Jel promenjen eNb na nešto što nije 6xxx i 7xxx?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari