Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

A kada da zatražim da sačekam da istekne ugovor ili ?
2 opcije imaš:
1. Da tražiš da ti izračunaju koliko bi te koštao otkup UO (tu ti daju dve cene), pa ako ti se to isplati, to platiš i broj ti je slobodan

2. Čekaš da istekne UO pa onda sutradan zahtev za prenos gde želiš

Pošteno kako se bliži 18 maj bolje da sačekam .
Ok, poštujem, ali bez obaveze možeš da pitaš ti izračunaju otkup. Npr. meni je u aplikaciji kod Y pisalo da mesec dana pre isteka, otkup košta koliko i račun za taj mesec. Ok ja sam želeo da ostanem tu, pa smo se lako dogovorili.

Mora da istekne ugovor. I meni je istekao ugovor. Pitao sam ih pred istek šta bih mogao da dobije da odmah obnovim ugovor i nastavim, međutim ništa pametno... Nudili su mi Neo 5 sa 1899din na 1399din i to je bilo sve.
Nisam pristao, sačekao istek ugovora i podneo zahtev za Globaltel i onda je usledila dobra ponuda (gore opisano)

Ne možeš tražiti prelazak u drugu mrežu dok ti traje obaveza. Mislim, možeš tražiti, ali ti neće dozvoliti. Što se tiče uređaja, može. Ako ne uzimaš uređaj, 6 meseci 0 dinara, ostatak 50℅ popusta. Ako uzimaš uređaj, 40% popusta na pretplatu, 15000 popusta za reciklažu plus 15000 dodatnog popusta na uređaj (625 dinara mesečno na 2 godine). Tako je bar meni bilo.
Kako si dobio dva popusta od 15k, kad ja znam samo za jedan popust za reciklažu od 15k. I da li ta ponuda važi i za one koji su prepaid u A1 a hoće da predju na postpejd sa telefonom? I ako može broj telefona agenta koji ti je dao tu ponudu?

Kako si dobio dva popusta od 15k, kad ja znam samo za jedan popust za reciklažu od 15k. I da li ta ponuda važi i za one koji su prepaid u A1 a hoće da predju na postpejd sa telefonom? I ako može broj telefona agenta koji ti je dao tu ponudu?
Zvali su me iz call centra i to ponudili. Kome sve to nude, ne znam.

Da li ja mogu da podnesem zahtev za prenos kod drugog operatera iako sam isao i vec podneo zahtev da se prebaci od pripejd na post?
Ili da otkazem prvo zahtev za prelazak na post pa tek onda kod drugog operatera? 😀

Ako nisi nista potpisao ,mozes. Moj slucaj je bio da je mts poslao ugovor,pokusaj prevare😁,nisam hteo potpisati i otisao u poslovnicu da trazim na pripejd. Tamo teta kaze da ne moze,mora proci kroz sistem da se vratilo nepotpisano bla,bla. Ja joj rekao nesto neprikladno i otisao u poslovnicu yettela,koja je pored,
. Zatrazio prenos i to je odradilo posao da me A1 zove i “moli” da ostanem za sitne pare.😁

Edit. E sad ovo menja stvar. Moguce da ne mozes i da nece ni moci 60 dana. Ne znam kako ovo resavaju.

Potpisao sam zahtev, al onaj njihov fazon, stupa na snagu tek na kraju obracunskog perioda, u mom slucaju 25.u mesecu...

Nebitno, mrzi me da idem do njih, nek ode na pripejd 😀 hvala svakako

Plaćanje računa karticom im je sve gore i gore. Prvo su ukinuli mogućnost da se sačuva kartica, nego mora svaki mesec ponovo da se ukucava broj kartice, a sad mi se desilo da je transakcija prošla, ali je izašla greška i A1 uopšte nije evidentirao trasakciju. U aplikaciji i dalje stoji da nisam platio račun. Sada će oni posle dva telefonska razgovora probati da lociraju transakciju, a ako ne uspeju, onda moram da im dostavljam dokaz da sam platio...

Plaćanje računa karticom im je sve gore i gore. Prvo su ukinuli mogućnost da se sačuva kartica, nego mora svaki mesec ponovo da se ukucava broj kartice, a sad mi se desilo da je transakcija prošla, ali je izašla greška i A1 uopšte nije evidentirao trasakciju. U aplikaciji i dalje stoji da nisam platio račun. Sada će oni posle dva telefonska razgovora probati da lociraju transakciju, a ako ne uspeju, onda moram da im dostavljam dokaz da sam platio...
Meni se to isto dogodilo pa sam morao da odnesem dokaz o uplati pa da salju dalje ali resilo se sve za nekoliko dana.

Meni se to isto dogodilo pa sam morao da odnesem dokaz o uplati pa da salju dalje ali resilo se sve za nekoliko dana.

Ma nek reše. Šta ja ima da trošim svoje vreme da im nosim dokaz o uplati na noge, zbog njihove greške. Ionako sam već potrošio vreme za dva telefonska poziva. Kakav uopšte dokaz o uplati za kartičnu transakciju da im nosim. Mogu da im pošaljem skrinšot iz aplikacije banke i to je to.

Ma nek reše. Šta ja ima da trošim svoje vreme da im nosim dokaz o uplati na noge, zbog njihove greške. Ionako sam već potrošio vreme za dva telefonska poziva. Kakav uopšte dokaz o uplati za kartičnu transakciju da im nosim. Mogu da im pošaljem skrinšot iz aplikacije banke i to je to.
Još uvek ti je rezervacija na kartici verovatno, kada se bude rasknjižilo na tvom tekućem, srediće i na broju.
I meni se jednom desilo, pa je nekih 5 dana sve to trajalo.

Meni se prošle godine desila ista situacija. Ja ih odmah po plaćanju kontaktirao preko korisničkog servisa da im kažem da nisam dobio potvrdu da je prošla uplata, a da mi je banka skinula pare sa računa. Oni kao nema razloga za brigu radovi na sistemu biće proknjiženo. Prošlo od tad 15 dana ja ih opet zovem, oni ista stvar nema razloga za brigu, radovi na sistemu nemate brigu, nećemo vas isključiti. Prošlo još 10 dana oni me konforno isključiše. Ja sa potvrdom iz banke u poslovnicu da im dokažem uplatu oni izvinite sistem nam ne radi. Ja reko ne radi kad treba da evidentira uplatu, al zato nepogrešivo radi ako treba nekog isključiti iako sam vas 2 puta kontaktirao i rekli ste da me nećete isključivati. Oni kao izvinite uključićemo vas u roku 24h. Rekoh im a zašto ne odmah kad je vaša greška. Oni kao pa takav je sistem ... Sve to ne bi bilo ni toliko strašno da mi je sledeći račun nije bio uvećan za par stotina dinara, iako nisam mogao da ga prekoračim jer sam imao NEO NEO. Ja reko možda su menjali cene. Kad ono međutim, naplatiše mi ponovno uključivanje iako je bio problem do njih. Platio sam nisam imao živaca da se svađam. Uglavnom teški amaterizam i renesansa.

Pošteno kako se bliži 18 maj bolje da sačekam .
Odes u poslovnicu PRED PRESEK STANJA i trazis otkup ugov obaveze. (ako je npr UO do 5.maja a tebi presek 1.maja > ti ides krajem aprila i trazis zahtev za otkup UO). Dobijas zavrsni racun sa 1 maj (sa uračunatih preostalih 5 dana, sadrzaj iz paketa trosis norm do 1.maja), i broj je slobodan i na prepaidu. Ako cekas 6.maj onda podnosiš zahtev i CEKAS (da, to im je fora) do 1 juna jer je tada presek stanja i placas cenu za CEO maj i tek si 1 juna slobodan. Pazite se tih fora sa A1. Npr MTS je mnogo poslovniji oko toga i datum do kada je UO tada raskidas, kod A1 cekas presek stanja (to isto je i kod SBB npr).

Kevi su podigli sa 1300rsd na 1890rsd, ona produžila ugovor. Stvarno bezobrazluk. I to za pišljivi Neo3, sad se zove Neo4 ili 5, pojma nemam. Za 4 ili 5gb interneta skoro 2k mesečno. Do duše razgovor ne ograničen ka svim mrežama.
Zovete 060/1238 ili nekog agenta za benefit za produžetak ugov obaveze, mada i u poslovnici daju neki benefit.. Uvek ima popust neki. Za starije ponajbolji prepaid mega plan 500min/sms, bespl minuti u A1, 10gb neta + za drustv mreze > sve za 1000din mesecno. Ako se predomislite jos nije kraj za raskid UO, mali su penali, jer 1900din za neo 5 je mnogo.

2 opcije imaš:
1. Da tražiš da ti izračunaju koliko bi te koštao otkup UO (tu ti daju dve cene), pa ako ti se to isplati, to platiš i broj ti je slobodan

2. Čekaš da istekne UO pa onda sutradan zahtev za prenos gde želiš
Kome nije hitno neka saceka jun, jul, avgust i dosta jace benefite nego sad. Tradicionalno su veći popusti tada, kao i oko Nove god.

Odes u poslovnicu PRED PRESEK STANJA i trazis otkup ugov obaveze. (ako je npr UO do 5.maja a tebi presek 1.maja > ti ides krajem aprila i trazis zahtev za otkup UO). Dobijas zavrsni racun sa 1 maj (sa uračunatih preostalih 5 dana, sadrzaj iz paketa trosis norm do 1.maja), i broj je slobodan i na prepaidu. Ako cekas 6.maj onda podnosiš zahtev i CEKAS (da, to im je fora) do 1 juna jer je tada presek stanja i placas cenu za CEO maj i tek si 1 juna slobodan. Pazite se tih fora sa A1. Npr MTS je mnogo poslovniji oko toga i datum do kada je UO tada raskidas, kod A1 cekas presek stanja (to isto je i kod SBB npr).
au sta ti napricah, 22.5 mi isteko bio ugovor 23.5 sam podneo zahtev za prenos u yettel a presek mi je 10. ta njihova dzibersak prica da se obnovi pre preseka je nebuloza, "obnovite pre preseka" podnesem zahtev 8.5 otkud znam i odbili posto je pod uo ok sacekam dan posle i tjt, ne verujem da su vec promenili praksu

Nisu jer te klepe zbog tog “obracunskog “perioda.

Nisu jer te klepe zbog tog “obracunskog “perioda.
To kad raskidas, a i kad produzavas UO > potpises i novi paket krece opet od preseka stanja, ne odmah. Plus (moje iskustvo) kad preneses broj potpises na "neki paket" prvi mesec > ja izabrao Neo 5 PO PUNOJ CENI, tek onda opet od nekog preseka krece npr Neo 30 koji si izabrao i potpisao po benefitnoj ceni... Tako da ti uzmu par hiljada na tim sibicarenjima. Sve im je vezano za famozni presek stanja. Ostaje nejasno naravno kako kad istekne 24 meseca MORAM da sacekam jos x dana, presek stanja i racun i tek kad platim to je konacno kraj.. Prakticno "moram da najavim" raskid UO?! Kao sto rekoh to je stara praksa bila kod sbb-a godinama..A1 copy/paste-ovao.

I toliko te oderu da ti uzmu 2,3 meseca benefita kad se sve sabere i oduzme. Svi imaju svoje metode za sibicarenje,pitanje je samo koliko ocigledno te j u mozak.

Pozdrav, pokusao sam preko chata na A1 sajtu da dobijem info, ali bezuspesno, salju me u poslovnicu. Broj se vodi na mene, ali osoba koja je koristila je preminula, pa mi broj vise ne treba, raskinuo bih ugovor. Sigurica je paket, 900din. Da li to moze standardno da se raskine, da platim "popuste" za mesece za koje sam dobio, ili kako? Je li ima neki mejl gde mogu da posaljem zahtev ili moram u poslovnicu. Sta treba da znam, ako pokusaju da naplate sve mesec do kraja ugovora, ima jos 18 meseci do kraja.

Pozdrav, pokusao sam preko chata na A1 sajtu da dobijem info, ali bezuspesno, salju me u poslovnicu. Broj se vodi na mene, ali osoba koja je koristila je preminula, pa mi broj vise ne treba, raskinuo bih ugovor. Sigurica je paket, 900din. Da li to moze standardno da se raskine, da platim "popuste" za mesece za koje sam dobio, ili kako? Je li ima neki mejl gde mogu da posaljem zahtev ili moram u poslovnicu. Sta treba da znam, ako pokusaju da naplate sve mesec do kraja ugovora, ima jos 18 meseci do kraja.
Pokušaj te preko kontakt forme

Nazad
Vrh Dno