Šta je novo?

Kremice, prskalice i ostale sitnice...

Користио сам по први пут ове четке, уз Turtle Wax Redline Wheel, фелне одлично очишћене, баш сам задовољан.

1776352755915.png

Video sam da je cena bas dranje, ali je bas onako minimalan nosac i ne vidi se skoro na ventilaciji.

Ima i oni rituals ali kazu da nisu dugotrajni, i oni dosta kostaju.

Ja ne znam koji miris da uzmem, prosli auto je imao sedista od plisa, tkanine, i stavim areon konzervus sa onim kartonom unutra i mirise auto samo tako i to traje dugo bas.

Sad sam uzeo auto koji ima skroz kozni enterijer, sta god da stavim ne mirise skoro uopste, stavio i konzervu sa kartonom, i na ventilaciju, i sad uzeo i konzervu sa gelom i ona kao malo mirise.

Nemam ideju vise sta da stavim...

Mafra je imao parfeme koji se prskaju po enterijeru, tj po patosu/tepihu i lepo su mirisali. Dok sam radio u jednom ovlascenom servisu nabavljali smo te mirise od njih u vecim kolicinama i presipali smo u one u rucne fajtalice...i nakon jednog prskanja auto je zadrzavao taj miris i do 6-7 dana bez problema.

Stavio sam gumene patosnice ne vidi se skoro uopste tepih... Nemam gde da prskam, auto je generalno cist i ja to bas volim da mi pude pod konac, ima auto svoj miris, jer je nappa koza u autu i bas se oseca taj specifican miris koze, al ja bi i malo miris neki da osetim, a ne bih da bacim 30-40e na miris kao sto je titanium ili rituals a da ne znam dal valjaju...

Koristio sam titanium miris konkretno ovaj, lepo mirisi ali posle nekog vremena poceo je brzo da izlapi i ostavlja fleke po gumenim patosnicama kao da je nesto ulepljeno ....Krema za plastiku im je Ok kao i odmržnjivač za stakla.
Screenshot 2026-04-17 125316.png

Ja imam njihovu kremu za kozu i ono za ciscenje koze, uzeo sam u paketu sto je za negu koze, i hemija je odlicna stvarno, bas lepo cisti kozu, i krema joj daje onaj fabricki mat izgled, ne ono odvratno sjajno i masno.

10/10 sto se mene tice, i aplikatori su odlicni i cetka koja se dobija uz paket, i krpe su im odlicne.

Uzeo sam i hemiju za dubinsko, radi posao skroz ok i pristojno.

Sto se tice voska hteo sam susnhine ali sam odustao jer kratko traje, pa planiram da uzmem sonax ceramic spray versiegelung, jer traje i do 4 meseci i ima odlicnu hidrofobnost, a na sve to i popunjava ogrebotine na farbi sto je super. Steta sto titanium nema neato tako pre bih podrzao naseg coveka.

Ja prskam bas ovaj Santorini, ali imam patosnice od tkanine. Imam i jos jedan zeleni pa menjam, bem li ga kako se zove.

Btw moze da se ode u Crafter kome je blizu pa da se vide i pomirisu uzivo ovi titanium proizvodi, ja sam tako uzeo svasta nesto a jos je bio i neki ogroman popust

Edit: da li sam se ja navikao pa ne primecujem, ili su krenuli da vetre sto kaze kolega.

Narucio sam bio i neku Baseus sto je bas diskretna i kaci se na ventilaciju sa alija i super mi se uklapa u enterijer, aliii, posto sam poremecen nervira me sto nemam dve da bude simetricno pa ne koristim 😂

Stavio sam gumene patosnice ne vidi se skoro uopste tepih... Nemam gde da prskam, auto je generalno cist i ja to bas volim da mi pude pod konac, ima auto svoj miris, jer je nappa koza u autu i bas se oseca taj specifican miris koze, al ja bi i malo miris neki da osetim, a ne bih da bacim 30-40e na miris kao sto je titanium ili rituals a da ne znam dal valjaju...
Podignes patosnicu i naprskas ispod nije neki problem. A mozes i na samu patosnicu, zadnju recimo pa nek upije guma. A ima parfema koji su bas kao parfemi kakve koristimo, ne one gluposti sa jelkica.

Ima parfemcica kakvih hocete ali ja nisam previse zadovoljan, osetim ih samo kad prsnem i to je to. Ima i ozbiljnijih osvezivaca, na litar, koji se razblazuju s vodom na razmeru, oni se pretezno za buseve i kombije koriste i uglavnom su klasika mirisi, zvaka, vanila, jagoda itd.

Titanijum je ok, tu hemiju je jako lako praviti i dok je koncentracija ok svi su ok. Za bilo kakvu keramiku potrebno je malo ozbiljnija laboratorija i retko ko ko pravi hemiju radi i zastitu, potpuno su razliciti proizvodi. Ja koristim Nasiol keramiku. Stoji mi na staklima na dvoje kola, do sada mi traje najduze od svega sto sam koristio i jako se jako nanosi. Imam i za boju ali nikako da premazem auto, imam prvo nesto na farbi da korigujem pa moram da ispoliram... Ne stizem bar 6 meseci.
Koristio sam i njihovu zastitu za obucu i tekstil, radi kao sat. Naravno, razliciti su proizvodi, brend je isti 🙂

Podignes patosnicu i naprskas ispod nije neki problem. A mozes i na samu patosnicu, zadnju recimo pa nek upije guma. A ima parfema koji su bas kao parfemi kakve koristimo, ne one gluposti sa jelkica.
Ja sam 90ih držao sve izumrle wunderbaume (na kraju ih je bilo desetak) ispod patosnica. Prodam čoveku auto, posle 2 god ga sretnem u dvorištu (kupac je bio ćaletova mušterija) - još uvek isto miriše 😀.

Ima i oni rituals ali kazu da nisu dugotrajni, i oni dosta kostaju.

Mi imamo Rituals, baš smo oboje jako zadovoljni. Nosač nije minimalan da se ne vidi uopšte, ali je dovoljno sveden da nije nametljiv. Često je taj otvor zatvoren jer bude mnogo intenzivan miris kada stalno duva preko njega, pa ipak ceo auto miriše. I sa takvom upotrebom, može 3 meseca sigurno. E sad, sedišta nisu kožna.

Ja već dve-tri godine koristim samo Aeron Black Crystal, ona zrnca u vrećici.
Pre njega probao baš sve i svašta. Shaldan Lime u konzervi je isto super, pravi letnji, osvežavajući miris ko to voli.
Problem svih tih mirisa je što se moj nos navike pa ga više i ne osetim kao prvi put. Koga god da sam vozio svi su komentarisali miris, jedino ga ja osetim kad otvorim pakovanje i par dana posle toga.

Nazad
Vrh Dno