Šta je novo?

Kućna multimedija TCL C8K ili LG Oled C5? Oba u 65'

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
785
Drugari, moze li neko ko ima iskustva da kaze predlog? Uglavnom bi gledao kod severnih komsija.
Gleda se Stremio i ponekad EON preko aplikacije(kosarka na areni).

Ne znam kako stremio radi nativno na WebOS, na google TV je OK.

Nemam mesta za soundbar.

OLED je OLED i svakako je najbolja opcija ako je kvalitet slike na prvom mestu...

Što se tiče TCL-a pre nego što se odlučiš za dijagonalu i C7K/C8K/C9K seriju detaljno pogledaj ovaj klip:

Screenshot-20260417-135121-You-Tube-2.jpg

tcl-2.jpg

Moj glas ide ka C5 a što se tiče Stremia nisam heavy user I ne gledam baš toliko često filmove/serije preko njega ali ono što sam ja imao prilike da zaključim jeste da radi bez ikakvog problema a ja sve što se može naći u takvoj ponudi gledam u 4k DV/DA formatu (a to predstavlja većinu onoga što sam gledao).

Znam da je oled "kralj slike", sada imam LG B8 55'. Medjutim, smeta mi ponekad sto su tamni delovi slike, bas tamni, nista se ne vidi. Bela/zuta slova recimo na titlu kidaju koliko su jaka ali ostatak slike nije dovoljno svetao(mozda sam i omatorio). Probao sva moguca podesavanja i kalibracije. Zato sam uzeo da gledam mini led u malo vecoj dijagonali. Nije cak ni cena preterano razlicita. Ono sto me privuklo kod TCL je android pa je manja potreba za boxom, svetlija slika i barem na papiru boolji zvucnici. E sada, ako kazete da je C5 bolji...

Prosle godine sam uzeo c4 65, jedino cime sam bio bas razocaran je zvuk koji je meni ocajan za tako skup tv, nadam se da je to popravljeno na c5 posto vidim da si napomenuo da nemas mesta za soundbar . . .

Prosle godine sam uzeo c4 65, jedino cime sam bio bas razocaran je zvuk koji je meni ocajan za tako skup tv, nadam se da je to popravljeno na c5 posto vidim da si napomenuo da nemas mesta za soundbar . . .
Nemam, a na reditu su se ljudi zalili na kvalitet ugradjenih zvucnika u c5 🙁 Moj matori B8 je odlican po tom pitanju.

Ako već hoćeš da daš oko 1200 € za TV zašto gledaš TCL C8K kada možeš C9K? 🙂

65C9K na KP je 1135€, a u prodavnici 159920 din

LG OLED 65 C5 je 1200€ na KP, a u prodavnici 172000 din tako da je bolje da porediš televizore iste cene 🙂

Ja lično gledam 75C7K, ali ga nema nigde na stanju već duže vreme pa je vrlo verovatno da ću uzeti 65C9K ako se 75C7K skorije ne pojavi...

Poslednja izmena:
За филмове Олед, никаква дилема. Добар је TCL, али за филмофиле Олед је топ топова. B класа је лошија од C, посебно новијих где су појачали осветљење.

Nazad
Vrh Dno