Sa RATEL-om postoji problem što status na sajtu nije relevantan, a nije ni da šalju neki mejl ili slično, da te makar obaveste da je pala neka odluka. Znam jedan slučaj od prošle godine, koji je rešen, a i dalje stoji kao da je u obradi. Konkretno, pritužba je podneta u februaru, a odgovor je stigao u aprilu.
Dodatni problem je što odgovore šalju sudskom kovertom S7 (ZUP/lično). Ako nisi na adresi kada pošiljka dođe, vraća im se i može se preuzeti samo u prostorijama RATEL-a, tj. na njihovoj pisarnici u Beogadu. Mnogi zato nisu ni svesni da su dobili odgovor, a kamoli njegovog sadržaja. Trebalo bi da ostane neki trag da je dostava pokušana, ali možda i to promiče.
MTS, doduše, i lično obaveštava korisnike o odluci (makar ako je u korist korisnika, što je bilo u tom meni poznatom slučaju), nekoliko dana pre nego što i stigne odgovor od RATEL-a. Osim toga, pritužba se može videti i kao zavedena smetnja (ili kako se to već beše zove) u aplikaciji Moj mts, tako da bi svakako trebalo da je moguće primetiti da se nešto dešava.
Što se tiče uplate, žalba ne odlaže dospeće, pa bi ipak trebalo to platiti. Ukoliko bi odluka bila da ti je neregularno naplaćeno, ponudili bi ti refundaciju. Jedan način je preknjižavanje uplate na drugu uslugu (ili čak korisnika), a drugi je isplata na tekući račun.