Šta je novo?

Ratel ne odgovara preko 2 meseca

Cayenne

Zapažen
Učlanjen(a)
27.11.2025
Poena
20
Podneo sam zalbu na rad mts-a jer su mi naplatili pozive koje nisu trebali, u iznosu od nekih 1000-1500 din. Nista specijalno, ali ne dam im ni to iz principa. Prigovor sam podneo 9.2. I dalje je u statusu "primljen". To je sve za racun za februar, a u februaru sam presao u A1. I sad ja rizikujem da posalju A1 da mi suspenduje broj. A ne bih da im poklonim ovaj iznos.
Ima li neki nacin da se ovo resi?

Podneo sam zalbu na rad mts-a jer su mi naplatili pozive koje nisu trebali, u iznosu od nekih 1000-1500 din. Nista specijalno, ali ne dam im ni to iz principa. Prigovor sam podneo 9.2. I dalje je u statusu "primljen". To je sve za racun za februar, a u februaru sam presao u A1. I sad ja rizikujem da posalju A1 da mi suspenduje broj. A ne bih da im poklonim ovaj iznos.
Ima li neki nacin da se ovo resi?
Neću da Vam pametujem jel pametovanju nisam kadar.
Ali ako možete i ako nisu ogromni iznosi molim Vas platite im te iznose .
Posle toga sve što ste im pisali upute Ratelu i traži te obeštećenje .
Garant će teško ići ali molim Vas smognite snage i tako uradite.
Sve najbolje.

Nema, ja od decembra cekam odgovor Ratela i nema nista, taman kad prodje ugovor valjda ce odgovoriti, poslao sam jos 10 maila do sada i nista.

Sa RATEL-om postoji problem što status na sajtu nije relevantan, a nije ni da šalju neki mejl ili slično, da te makar obaveste da je pala neka odluka. Znam jedan slučaj od prošle godine, koji je rešen, a i dalje stoji kao da je u obradi. Konkretno, pritužba je podneta u februaru, a odgovor je stigao u aprilu.

Dodatni problem je što odgovore šalju sudskom kovertom S7 (ZUP/lično). Ako nisi na adresi kada pošiljka dođe, vraća im se i može se preuzeti samo u prostorijama RATEL-a, tj. na njihovoj pisarnici u Beogadu. Mnogi zato nisu ni svesni da su dobili odgovor, a kamoli njegovog sadržaja. Trebalo bi da ostane neki trag da je dostava pokušana, ali možda i to promiče.

MTS, doduše, i lično obaveštava korisnike o odluci (makar ako je u korist korisnika, što je bilo u tom meni poznatom slučaju), nekoliko dana pre nego što i stigne odgovor od RATEL-a. Osim toga, pritužba se može videti i kao zavedena smetnja (ili kako se to već beše zove) u aplikaciji Moj mts, tako da bi svakako trebalo da je moguće primetiti da se nešto dešava.

Što se tiče uplate, žalba ne odlaže dospeće, pa bi ipak trebalo to platiti. Ukoliko bi odluka bila da ti je neregularno naplaćeno, ponudili bi ti refundaciju. Jedan način je preknjižavanje uplate na drugu uslugu (ili čak korisnika), a drugi je isplata na tekući račun.

Moj savet je plati MTS-u to i zauvek se pozdravi sa njima. Izuzetno nekorektno posluju i uvek gledaju da nanesu stetu korisnicima. Da smo normalna zemlja, pa da ima 5-6 operatera, MTS bi propao davno.

Nazad
Vrh Dno