Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Pre bih bacio telefon u djubre nego da stavim na 60hz.

Sasvim ok savet, ali to su 3 aplikacije koje pola sveta koristi danas. Onda moze da se kaze ako hoces duze trajanje baterrije tu je Nokia 3310. Zar nije fora da baterija normalno traje uz koriscenje standardnih aplikacija...

До пре недељу дана сам имао два еСима у телефону (испробао сам А1 еСим, промоција) и могу рећи да је пражњење батерије једно 20-30% брже, ако не и више. Сада, кад сам са једном еСим, доста ми се поправила батерија. Тако да еСим (као и Сим) доста троши батерију.

@mrmilos
Da i plus ima kada oni uprskaju sa nekim update-om neku od tih aplikacija i onda krenu da trose bateriju kao 3.0
Kao skoro sto je bilo sa Instagram-om

До пре недељу дана сам имао два еСима у телефону (испробао сам А1 еСим, промоција) и могу рећи да је пражњење батерије једно 20-30% брже, ако не и више. Сада, кад сам са једном еСим, доста ми се поправила батерија. Тако да еСим (као и Сим) доста троши батерију.
Definitivno troši više. Nisam proveravao tačan procenat, a koristim dual sim već dosta godina i na više telefona.
Ali, nekako mi je (bar meni) ipak bolje da češće punim telefon nego da nosim dva telefona.

Ček,ček,e sim koristim unazad 3 godine. Hoćeš reći da više crpi bateriju,nego da umesto e sim-a imam klasičan sim?

Да, ово што каже @PJ
Мада, кад сам прешао са Сим на еСим, имао сам утисак да ми се повећала потрошња батерије. Можда сам умислио, нисам сигуран.

Mogu dva SIM-a istovremeno da budu aktivna?

Da li netko koristi na svom samsung mobitelu koristi google phone aplikaciju umjesto samsungove.
Pošto će samsung ugasiti uskoro samsung message aplikaciju i okrenuli su se googleovoj aplikaciji poruke.

Nisu najavili promenu Samsung phone aplikacije. Za sada ona valjda ostaje. Zamenjuje se jedino sms/mms samsungova aplikacija za google-ovu.

Cak su u oneui 8.5 uneli i neke izmene u pjone aplikaciju... Koristio sam google phone jedno vreme, i ok je, ali sam se vratio na samsungovu opciju, bolje mi se uklapa sa ostatkom OS-a.

Ako nekome ne rade MS aplikacije posle poslednjeg update-a, dodajte ih u secure folder i ponovo podesite nalog. Ubio sam se trazeci resenje.

Jedna stvar koja me malo razočarala na 25fe. Pre svega, brzinom punjenja sam više nego zadovoljan, iako dolazim sa kineza koji su se punili 67w i 90w...ja sa ovih 45w nemam nikakav problem. A posebno pohvalno u celoj priči je što svaki iole kvalitetniji punjač sa aliexpressa puni telefon maksimalnom brzinom. Konkretno u mom slučaju essager adapter, kao i punjač za auto u kombinaciji sa essager kablovima pune telefon sa maksimalnih 45w, dok kinezi obično imaju neke svoje retardirane protokole i ako hoćeš da pune tom njihovom ultra mega giga brzinom onda mora i njihov punjač, pa promeniš kineza pa opet drugi punjač... E sad ono što mi se nije dopalo to je kombinacija samsungovih zaštita i grejanja. Naime tek je krenulo ovo malo toplije vreme, ali ništa posebno toplo...ja prikačim telefon da se puni i samo na kratko izbaci onu poruku super brzo punjenje 2.0 i odmah nestane i nastavi da se puni baš baš sporo. Ajde rekoh radio je jedno pola sata android auto pa da mu oprosti čovek. Međutim sutra namerno isključim android auto da testiram i opet odbija da aktivira brzo punjenje. Tek kad sam ga totalno sklonio sa sunca, da ne stoji na držaču nego sam ga gurnu u ladicu ispred suvozača tek se onda posle nekog vremena aktiviralo brzo punjenje. Da naglasim da u stanu za sad nema nikakvih problema i uvek uredno puni maksimalnom brzinom. Baš sam bio neprijatno iznenađen. Da li je to do eksinosa ili samsung stvarno ima suviše rigorozne standarde vezane za temperaturu baterije ne znam...ali malo me nervira. Kakvo je stanje kod vas? Voleo bih da čujem i sd i eksinos tabor.

Sve je to samsung, isto i kod sd i exynos. Uspori punjenje, smanji osvetljenje, ne mozes da koristis kameru ili gasi gps ako krene mnogo da se greje.

Jedino ako izlozen direktno suncu moze da se pregreje.Mislim da kod nekih uredjaja uputstvo kaze da ne treba izlagati direktno suncu?

Vidim pise se o potrosnji baterije ako ima u telefonu dve sim kartice. Ja imam dve sim kartice klasicne ali samo je jedna aktivna. Kada udjem u Srbiju gasim stranu ukljucujem Globaltel. Ima li to veze sa potrosnjoim baterije ili samo kada su obe aktivne?

Samo kad su obe aktivne.

Isti problem sam imao u zeninom autu (to je Ford Ka, 2nd gen?), nigde normalnog mesta za zakaciti/zalepiti nosac neki. Na kraju uzeo onaj sto ulazi u CD, jeste da je nestabilan i klacka se...

Ja sam stavio neku Android multimediju (bez CD) i jedino i "idealno" mesto za telefon je ovo ali vec sad je problem sa grejanjem, a nigde mesta ni za sta 🤣
mhl.jpg

Ja u svim mojim mobilnim koristim 2 sima, pre par god zbog problema sa mrezom i netom po preporuci sam presao na e sim /mts/. Od tada e sim + klas.sim i meni dobro gura bat. Kada sam probao da izbacim jedan sim u drugi tel, nisam primetio nesto duze trajanje bat, ali posto mi je smor da nosim dva tel / priv + sluz/ sve vratio u jedan....

Pošto sam baš dosta istraživao o podešavanju ekrana za S25FE i testirao mnoga na svom telefonu, evo okačiću podešavanja koja su, po meni, najbolja za ovaj telefon, pa možda nekom zatreba. 🙂

Prilozi

• Screenshot_20260420_184333_Settings.jpg
    Screenshot_20260420_184333_Settings.jpg
    46.1 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_20260420_184337_Settings.jpg
    Screenshot_20260420_184337_Settings.jpg
    48 KB · Pregleda: 47
Nazad
Vrh Dno