Šta je novo?

Sijalica za indikaciju nize tarife

GPSSerbia

Slavan
Učlanjen(a)
13.02.2011
Poena
345
Pozdrav,
promenom elektricnog brojila za novo digitalno, indikacija nize tarife u tabli u stanu je izgubila smisao, zato sto nova brojila vise ne salju taj signal potrosacu.

Imate li neki predlog u koju svrhu iskoristiti taj indikator, da ne bude besposlen?

Možeš napraviti senzor zagađenosti vazduha, onda isprogramirati uslov da recimo preko 100 pm2.5 vrednosti upali taj indikator.
Možeš ga povezati na prekidač zvona da imaš i svetlosni indikator kada neko zvoni.
Možeš milion stvari, a možeš ga prosto ostaviti kao relikt prošlosti, jer zašto izmišljati i komplikovati bez potrebe?

Hvala na sugestiji, razmotricu.
Uglavnom se bavimo glupostima kada nam je dosadno, sto je i ovde slucaj.

Pozdrav,
promenom elektricnog brojila za novo digitalno, indikacija nize tarife u tabli u stanu je izgubila smisao, zato sto nova brojila vise ne salju taj signal potrosacu.

Imate li neki predlog u koju svrhu iskoristiti taj indikator, da ne bude besposlen?
A kako znaš kada je došla jeftina struja. Pitam ovo iz ugla da kod mene u zgradi puno ljudi ima onaj relej upravo vezan za taj "signalizator" jeftine struje da bi im se popalile TA peći.

Nema toga vise, jedini nacin da vidis tarifu je direktno na displeju brojila. Ranije je taj signal davao uklopni sat, ali sada je on u sastavu brojila, bez posebnog izvoda za signalizaciju.

Nema toga vise, jedini nacin da vidis tarifu je direktno na displeju brojila. Ranije je taj signal davao uklopni sat, ali sada je on u sastavu brojila, bez posebnog izvoda za signalizaciju.
Kod mene je digitalno brojilo i lampica za jeftiniju struju radi normalno - pali se u ponoć, gasi u 8 ujutru. Lokacija je zgrada na Novom Beogradu.

Zavisi koja generacija digitalnog je ugradjena. Ovo moje je iz ove poslednje akcije EPS, sa SIM karticom i svako brojilo ima svoju antenu..

Na digitalnim brojilima ima izvod koji je praktično signalizacija niže tarife, moglo bi da pali lampicu ili neki rele da startuje izabrane potrošače. Ali da li će majstor to izvesti, kako i za čega, jeste njegova dobra volja.

Bilo je tu cirkusa jer su ljudi kačili svašta na taj izvod, pa sada mahom ostane zaključan ispod plombiranog poklopca.

Nazad
Vrh Dno