Šta je novo?

EON Smart Box (2024-2026) [nije tema za EON aplikacije]

Hvala. Eon lite tv paket je u pitanju (koja po specifikaciji bi trebalo da daje brzinu do 300mbps). Danas sam bio kod sestre, povezao sa na 5ghz i brzina mi je 60mbps. Kontam da deo treba da ide na stb (valjda) ali opet to nije ni blizu deklarisane. Koliko bi realna brzina trebala da bude na wifi 5ghz sa ukljucenim eon ott ? Btw potpisani ugovor je u prilogu. Uredjaj sa koga hvatam wifi nije usko grlo (samsung S25+).

Prilozi

• IMG-767ec0ece0c3baa8cf1d7d7db3c7918b-V.jpg
    IMG-767ec0ece0c3baa8cf1d7d7db3c7918b-V.jpg
    186.5 KB · Pregleda: 32
Ako je povezano na wifi to ce da varira mnogo ce bolje ici preko kabla.Ja sam premium i sad mi je 400 na wifi od mogucih 500 dok na kablu bude vise.

U svakom slucaju na kablu je stabilniji internet a na bilo kom Eon boxu ( kolko znam ) je lan port od 100Mbps tako da tesko mogu da se ucitaju vece brzine od tih 100 na boxu preko kabla

U 99% slucajva ona ce se povezivati bezicno na ruter tako da brzina na kablu ne igra neku ulogu osim ako se bude moralo povezivati u smislu utvrdjivanja "stvarne" brzine. Ali u bilo kom scenariju 60-70 mbps na wifi 5ghz ne moze biti ni priblizno dovoljna isporucena brzina na 300mbps paketu.

A poigrati se malo sa settings u modemu, recimo staviti bandwidth na 80.....

Ima li poente tražiti neki noviji box uređaj od KSTB6020? Na ovom relativno često zakucava/restartuje se EON aplikacija, naročito kada premotavam program u nazad.

Nek ti ga fabricki resetuju dok ste na vezi. onda im izdiktiras kod kad se pokrene da povezu. Ako i posle toga stuca onda mozes da trazis izlazak servisera na teren.

Koje modele dele za Eon van mreže?

Da li vam se desava i kako cesto da eon box ostane bez tona, ima slika, sve kao da radi usporeno, sporo menja kanale, ni jedan program nema zvuk.
Iskljuicm iz struje ili uradim reset uredjaja kroz menu, eon se "podigne" i radi sve normalno.
Ovo mi je 3. uredjaj koji se tako ponasa, samo ovaj zakuca tek na 7 dana od prilike, jedan pre je zabadao na 1-2 dana.
Sta je problem, koje je resenje?

Nazad
Vrh Dno