Šta je novo?

Monitori sa OLED panelima [nije tema preporuke za kupovinu]

Izvinjavam se, dodao sam M na kraju. Mislio sam da je u pitanju AW3425DWM.

Mislim da cu se vratiti opet na wide screen, sad kad sam mladunca preselio u njegov man cave: LG UltraGear 45GX950A-B.

nije to za nas matorce 😀

Mislim da cu se vratiti opet na wide screen, sad kad sam mladunca preselio u njegov man cave: LG UltraGear 45GX950A-B.
Kakvi su utisci? Ima li smisla i za rad? Ja sam merkao taj panel u 39. 🙂

Uzecu ga negde u septembru, cekam ove nove monitore sa nekom boljom OLED tehnologijom, da vidim recenzije.

to tek sledece godine 🙂

Ipak naručujem neki OLED monitor u utorak, dodaću i C5 77".

Da li je i dalje dobar MO27Q28G ili čekati noje nešto? Kako da znam da li je mat ili sjajan? Šta je mana ako je mat?

Još jedan u klubu.
@Djilkosh_Ns me prevari i uzeh GIGABYTE MO27Q28G.
Ima li neka podešavanja ili kalibracija koju treba da uradim na Win 11 pro?
Povezan preko OP, da ostavim ili vratim HDMI?

Cuti i uzivaj 😀

Nije OP nego DP 😛

Imas SW da update-ujes i da ti podesis monitor po tvojim ocima. Ima razna podesavanja na netu, ali to je sve za njihove monitore, sto ne znaci da ce i kod tebe biti tako.

Kači na forum slike.
Sve slike koje kacis ne vide se i neće se videti.

Prilozi

• IMG_5226.png
    IMG_5226.png
    450.7 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Probao sam naravno jer je tako lakše odmah, ne može sa iphone, ne podržava .heic format ovde?

IMG_2059.jpg

Tu piše DP i konvertuje forum fotke.

Da li neko zna kada otprlike dolaze nove generacije oleda kod nas u radnje? Vidim da vec nekih ima po KP, je l to znaci da ce uskoro i kod nas? Jos jedno pitanje za one malo upucenije, da li uopste vredi cekati novu generaciju, koliko bi ja zaista video razliku. Konkretno mislim na ovaj model ROG PG 27aqwp-w, njega dakle jos uvek nema kod nas, ali ima zato ovog ROG PG27AQDP... svakako su to veliki novci za monitore, nego me interesuje da li cu bezveze da puknem jos vise para za nesto sto nije vidljivo bolje. Monitor bi koristio za gejming, hdr mi nije preterano bitan.

Odavno primetih da (moj) XG27AQDMG redovno radi "fantomsko osvezavanje piksela" (tako sam ga krstio), kada ode u standby... sta to znaci: monitor sam pokrene proces, krene da blinka logo, deluje da sve funkcionise kako treba... ali to blinkanje traje 6-7 sekundi - i to je to. Proces je, kao, gotov... a broj odradjenih ciklusa u meniju monitora se povecao za jedan.
FYI, kada se rucno inicira - i pixel refresh procedura stvarno bude ispostovana - proces traje 4.5 minuta. Kako je i normalno ponasanje, dodacu.

Ne znam da li drugi OLEDi istog proizvodjaca imaju taj glitch, mozda drugi modeli drugih brendova... mozda je samo moj primerak pogodjen time 🙂
Pre nekih 15-20 dana sam uflesovao poslednji fw gde je u changelog-u bas pominjano kako je radjeno na optimizaciji mehanizma za ciscenje piksela, te pomislih da je bas to adresovano:
  • Refined the timing and display logic for Pixel Cleaning notifications.
  • New Feature: Implemented an enhanced Pixel Cleaning mechanism

... no nista se nije promenilo, to fantomisanje se nastavilo 😀
Burn-in efekta svakako jos uvek nema, sve OLED care zastite su ukljucene, pritom ga mazim & pazim; s druge strane, bice da preko noci radi auto-clean u punom obimu/trajanju (s obzirom da sam rucno inicirao ciscenje mozda tek 4-5 puta od kako sam kupio monitor)... tako da podelih jedno dosta zanimljivo opazanje na koje nisam naleteo nigde dosad, te da imate u vidu da mozda one cifre koje stoje u meniju monitora bas i nisu prilicno validne.

Uzeh ovaj novi tandem aqwp-w..pitanje za asusove tandem woled korisnike, koji mod koristite za igranje,kakva podesavanja...ja jedino kod scenery moda vidim magiju oleda,gde je crna bolesno crna...ne ukljucijem shadow bust jer odmah ubije boju.kad djuskam fps prebacim na racing ili fps,ali onda nemam osecaj da sam na oledu.Dok je scenery zlo kako izgleda..samo je mracno u pm.

Poslednja izmena:
what?

crna je uvek crna nebitno koji mod biras. kod oleda crna je ugasen pixel, ne moze crnje od toga

Jeste ona crna, mozda nisam dobro objasnio sta sam hteo..kako ovo da ti srocim..zamisli kadar,sliku gde dominira crna..na racing modu je povrsina te crne lupam 45%, kad prebacim na scenery onda je neka bude 70%..nebitno,ali je poprilicno veca povrsina..tamo gde je bila sivkasta i ona pocrni...i stvarno izgleda mocno onda neki highlight i boje su dosta koloritije u odnosu na racing koji izgleda isprano u odnosu na scenery. A ja ne mogu da nadjem sredinu izmedju ta dva moda...hteo bih bolju vidljivost koju ima racing,a da zadrzim sve ostalo od scenerya..cim stavim shadow boost ta zift crna se gubi i prelazi u sivkastu.

U radnji na G imate gigabyte model GO27Q24, za 47k. 240hz 1440p qd oled gen3. Navodno ima lose osvetljenje, pise na jednoj jedinoj recenziji koju nadjoh. Panel je identican iz philipsovog 27M2N6501L, koji je tamniji u odnosu na sve druge pa je zato i ta cena

433e kod Iraca, nemamo mi nista sa USA cenama.

Niko ništa o najjeftinijem 4K@240Hz QD-OLED monitoru - Philips Envia 32M2N8900 ? Tek ću da uhvatim da ga istražim ali ovako na prvu gotovo i da nema nekih bitnijih kompromisa?

Nema sta da smeta za 670e, jedino ima glup wall mount. Mislim da su izbacili i novu verziju.

Nazad
Vrh Dno