Pa sto bi im davao opremu kad po ugovoru mozes da ne placas kolko hoces. Ti nemas obaveze prema njima.
@Bax Zato što oni te ugovore ne planiraju da poštuju. I zato što si / ja sam / mi smo većinom VEĆ "migirani" na drugačiji paket. I zato što ti ne saopštavaju kad ih pitaš koji paket imaš, po kojoj ceni i na koji način ćeš daizvršiš uplatu za sledeći mesec. I zato što hoću da raskrstim sa njima da bih potom uveo usluge drugog provajdera (tj istog kao stari, samo sad Orion Biznis
😀 😀 ). A da rizikujem i gledam u pasulj da li ću i koliko meseci plaćati 2 računa za 2 različita provajdera a jedno te isto vlakno, baš i nemam tih finansija.
Ja mogu da prestanem da plaćam (i nisam im ništa uplačivao ni jednom ni drugima od 06.03., kad sam platio za paket koji pokriva vremenski period od 20.03. do 20.04.) i da ne plaćam do sutra ali ako se oni prave blesavi i krše ugovor i nastavljaju da mi pružaju uslugu i nakon tog datuma kad treba da me ugase i ako krenu da mi šalju račune za april, maj... šta ćemo onda? Misliš da ću uspeti da storniram i da nikad ne platim 1-2 računa minimum? Dok teče "otkazni rok" 30 dana iako po koncepciji naših prepaid ugovora otkazni rok nema smisla i ne može da postoji.
Sve jedno kakav ugovor imaš i da po njemu imaš pravo na prekine u plaćanju i taj ugovor važi dok se ne raskine. A raskid ili iniciraš ti kao korisnik ili se dešava po automatizmu ako vežeš 24 meseca bez uplate i aktivacije prepaid paketa.
Zabole ih patka za ugovore očigledno. Bio sam danas u poslovnici da vratim opremu i tražim momentalni raskid ugovora sa obrazoloženjem kakav ugovor imam, kako se plaća , do kad sam platio i da ne želim više da plaćam uslugu i naravno da nisu hteli da prime vraćenu opremu već samo oštampao "Zahtev za raskid ugovora" i promljao "zvaće vas neko u vezi toga".
Jer da poštuju ugovor i da ceo sistem I DALJE radi po tom principu "kad istekne paket ugasi korisniku pristup internetu" ja bih bez interneta ostao još 20.03. jer je bio problem sa evendentiranjem poslednje uplate i neaktiviranjem paketa za vremenski period od 20.03. do 20.04. Ja ni dan danas nisam dobio na mail potvdu šta sam to kupio, platio i šta su mi i da li su mi aktivirali... kako uopšte imam uslugu i dalje. Ja već skoro mesec dana imam uslugu čiji paket se ne vidi na MojOrion i o kojem se MTS ne izjašava na postavljenja pitanja i za uplatu sam te pre 6 daba dobio nekakav odgovor da su pare negde upešno otišle... "samo" još misterija na šta su otišle i kako će da se potroše.
Posle mesec dana drndanja sa MTS kroz mailove sam dobio samo SMS od MTS-a da je uplata 1800 din evedentirana. A taj SMS sam dobio POSLE već izvršene "migracije" na 600/600 paket i prebacivanja na CG-NAT.
Dok je drugi prepaid korisnik u 99% istoj situaciji danas uspeo da razduži opremu. Razlika: njemu još uvek nisu odradili "migraciju" na Supernova mrežu i paket, meni jesu. I poslovnica i grad se razlikuju. I njemu je danas ili sutra TREBALO DA ističe poslednji aktiviran prepaid paket, a meni "treba da" (iako se to NE VIDI ni na MojOrion portalu) ističe u pondeljak 20.04.
Ostaje samo pitanje da li sam dovoljno blesav da se i u ponedeljak PONOVO vozam sa ONT-om u kesi do grada i čekam u redu sat i kusur pa da me naravno PONOVO otkači za razduživanje opreme jer kod njih "u sistemu" on vidi da ja "Imam aktivnu uslugu". A do ponedeljka će teško da me pozovu ti što treba da me zovu u vezi moje "molbe" za raskid ugovora.