Šta je novo?

CPanel disable SSL/TSL za određeni subdomain

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PJ

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Imam tri domena na jednom hostingu i od pre neki dan dobijam mailove za autodiscover.domen.net poddomene:

AutoSSL would normally renew this certificate now, but 0 of the website’s secured domains just failed DCV. To provide you with more time to resolve these problems, AutoSSL will defer the renewal until Apr 20, 2026 at 8:54:16 AM UTC. After that time, AutoSSL will request a replacement certificate that excludes any domains that fail DCV. At the time of this notice, the certificate will expire in 9 days, 21 hours, 2 minutes, and 21 seconds.
Pokušao sam da disijblujem sertifikate za pomenute poddomene, ali sva uputstva na netu kažu idi na SSL/Status, štikliraj i klikni disable. E to disable kod mene ne postoji.

Koliko sam shvatio, 20.aprila će sam da eksluduje pomenute poddomene, ali počinje da smara što mi za svaki od navedenih poddomena šalje mail na okvirno 2h tj za poslednja 3 dana imam već stotinak mailova.

Kako da isključimo ovu proveru za autodiscover?

Kada kliknem na sertifikate sa spiska domena kod mene je ovako....

Screenshot 2026-04-13 at 14.53.42.png

Da, ali to je za ceo domen i sve poddomene. Ja bih da isključim samo za autodiscover.domen.net.

Ne, to je za domene i sub-domene posebno... Imam gomilu nekih sub-domena koje je kreirao hosting i moje sub-domene - svi imaju nezavisno ove opcije. Za svaki sub i domen se SSL obnavlja nezavisno, a može i ručno da se doda, ako neko kupuje sam SSL.

Ono što mene muči je da, za razliku od prethodnog hostinga, ne mogu da biram verziju PHP-a za svaki domen/subdomen ponaosob. Ali, to je druga tema.

Kod mene je grupisano po domenima. Opcije sa desne strane se odnose na ceo blok poddomena.
Mailove mi šalje samo zbog ovih autodiscover.domen
1776110034387.png

Jesi pitao hosting podršku preko tiketa ili nekog drugog kanala komunikacije?

Pretpostavljam da si na shared hostingu pa nemaš sve opcije dostupne.
PS
Idi na Contact Information pa isključi notifikacije za ssl
36850.jpg

• Like
Reagovanja: PJ
Hvala, i to je rešenje za sada.

Nazad
Vrh Dno