Šta je novo?

Bojler kaplje

• Začetnik teme Začetnik teme enkog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

enkog

Zapažen
Učlanjen(a)
31.12.2025
Poena
5
Kupio sam novi bojler sa suvim grejacem i cim sam ga napunio vodom posle pola sata je poceo da kaplje ispod sarafa od flanse. A bas zbog tog cestog prblemma sa starim bojlerom smo kupili novi. Sta moze biti problem, jak pritisak u vodovodnoj mrezi ?IMG_20260411_172319.jpg

Jesi li pritegnuo te matice?

Između grejača/flanšne i kazana je gumeni dihtung. Možda ga nisu lepo postavili. Patrebno je grejač otegnuti i dihtung bolje postaviti.
Ali, prvo pritegni, ako nisi.

Verovatno da nije do pritiska vode u mreži. Trpi bojler više nego siguronosni ventil.

Između grejača/flanšne i kazana je gumeni dihtung. Možda ga nisu lepo postavili. Patrebno je grejač otegnuti i dihtung bolje postaviti.

Verovatno da nije do pritiska vode u mreži. Trpi bojler više nego siguronosni ventil.
Da zategnuo sam al me bilo strah da zategnem jace zbog garancine. A nemozemo da cekamo majstora dok dodje posle praznika

Postovani,
Možda ipak ima veze visok pritisak iz mreže? Trošimo 30 kubika vode mesečno, a četvoro nas je. Voda mi puca iz slavine kao iz topa, vodokotlić je danas počeo da zeza, a i stari bojler je često prokapavao na flansi iz istog razloga.

Poslednja izmena:
Ako je to suvi grejač, kakva crna flansa, gumica i slično?

Suvi grejač nema kontakt sa vodom zato se zove suvi
Grejač jeste suv, tj nije u vodi.
Ali, kućište grejača jeste.

7-klassa-presek.png

Čoveku ne vlaži grejač, već kućište, sudeći po njegovoj slici.

Svakako, ja bih to pritegao.
Naravno, ne više od onoga dokle može ići. Baš do kraja, pa i dlaku preko.
Ili - dok curenje ne prestane, u prevodu.
Ne verujem da narušava garanciju, ako se šraf ne pokida ili ošteti na neki drugi način, tj da bude očigledno da je montirao neko ko o tome ništa ne zna.
Ako si siguran da je dihtung dobro postavljen.

Pritisak vode bih ostavio za kraj. Kao i servisera.
Kako je po komšiliku, da li i njima cure bojleri i sl..?

Poslednja izmena:
Pritisak vode ne bi trebalo da bude veći od 3.5 bara do slavine /bojlera, meni je na bojleru sigurnosni ventil na oko 7 bara koliko se sećam, namerno sam ostavio takav. Bojler kad se ugreje nabije nekad veći pritisak od 7 bara, pa kapne na sigurnosni ventil. Inače mi je pritisak vode bez reduktora oko 9 bara, preterano, pa sam morao regulator pritiska da metnem1000018731.jpg

Pritisak vode ne bi trebalo da bude veći od 3.5 bara do slavine /bojlera, meni je na bojleru sigurnosni ventil na oko 7 bara koliko se sećam, namerno sam ostavio takav. Bojler kad se ugreje nabije nekad veći pritisak od 7 bara, pa kapne na sigurnosni ventil. Inače mi je pritisak vode bez reduktora oko 9 bara, preterano, pa sam morao regulator pritiska da metnemPogledajte prilog 535660
Hvala puno, kolko je kostalo ugradnja regulatora i rad majstora

Dolazio ovlasceni serviser, i nista , samo dotegnuo skors sarafe svaki jos po 4 kruga 😬
Sada ne kaplje vise, samo nekako zamagleni , naroseni sarafi i metalno dno, jel to normalno, kondezacija samo ili ipak propusta ?

Osuši, pa vidi.

Može se obrisati, a može i fenom..

Nazad
Vrh Dno