Sam, imam dobro poznavanje oko struje i osnovno oko vodovodaDa li si sam montirao ili majstor?
Da zategnuo sam al me bilo strah da zategnem jace zbog garancine. A nemozemo da cekamo majstora dok dodje posle praznikaJesi li pritegnuo te matice?
Između grejača/flanšne i kazana je gumeni dihtung. Možda ga nisu lepo postavili. Patrebno je grejač otegnuti i dihtung bolje postaviti.
Ali, prvo pritegni, ako nisi.
Verovatno da nije do pritiska vode u mreži. Trpi bojler više nego siguronosni ventil.
Znam, ali zasto onda ima vode na sarafuAko je to suvi grejač, kakva crna flansa, gumica i slično?
Suvi grejač nema kontakt sa vodom zato se zove suvi
Postovani,Jesi li pritegnuo te matice?
Između grejača/flanšne i kazana je gumeni dihtung. Možda ga nisu lepo postavili. Patrebno je grejač otegnuti i dihtung bolje postaviti.
Ali, prvo pritegni, ako nisi.
Verovatno da nije do pritiska vode u mreži. Trpi bojler više nego siguronosni ventil.
Možda ipak ima veze visok pritisak iz mreže? Trošimo 30 kubika vode mesečno, a četvoro nas je. Voda mi puca iz slavine kao iz topa, vodokotlić je danas počeo da zeza, a i stari bojler je često prokapavao na flansi iz istog razloga.
Grejač jeste suv, tj nije u vodi.Ako je to suvi grejač, kakva crna flansa, gumica i slično?
Suvi grejač nema kontakt sa vodom zato se zove suvi

U svakom slucaju ne sme na flansni da ti kaplje, moze na sigurnosnom ventilu ako je do pritiska vode. Pa sad ili reklamiraj posto je novo, ili sam popravljaj.Sta moze biti problem, jak pritisak u vodovodnoj mrezi ?
Onda mora redukcioni ventil da se ugradiPostovani,
MideaKo je proizvođač bojlera ?
Da planiram da pozovem majstora da izmeri pritisak. Do kolko bari je prihvatljivo , svi kazu razlicno?Onda mora redukcioni ventil da se ugradi

Hvala puno, kolko je kostalo ugradnja regulatora i rad majstoraPritisak vode ne bi trebalo da bude veći od 3.5 bara do slavine /bojlera, meni je na bojleru sigurnosni ventil na oko 7 bara koliko se sećam, namerno sam ostavio takav. Bojler kad se ugreje nabije nekad veći pritisak od 7 bara, pa kapne na sigurnosni ventil. Inače mi je pritisak vode bez reduktora oko 9 bara, preterano, pa sam morao regulator pritiska da metnemPogledajte prilog 535660
Kondenz mora, orošeno djene djene, ako kaplje onda je kaputt.Dolazio ovlasceni serviser, i nista , samo dotegnuo skors sarafe svaki jos po 4 kruga 😬
Sada ne kaplje vise, samo nekako zamagleni , naroseni sarafi i metalno dno, jel to normalno, kondezacija samo ili ipak propusta ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari