Šta je novo?

Matična se ne oglašava sa memorijom.

xzen1th

Zapažen
Učlanjen(a)
09.04.2026
Poena
5
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5-6600K / Aqirys Uranus LS
Matična ploča
Medion H110H4-EM
RAM
8GB DDR4 2133MHz
GPU
AMD Radeon RX 5700XT Sapphire Nitro+
Kućište
Cooler Master TD500
Laptop
Apple MacBook Pro i7 2.2GHz Mid-2015
Mobilni telefon
Apple iPhone SE 2020
Steam
https://steamcommunity.com/id/550userunknown
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Wireless provajder
Veoma interesantan problem.

Kombo:
Intel Xeon E3-1270 v3
MSI H81M-P33
Dva različita DDR3 RAM modula (4GB ne znam tačno koji proizvođač i drugi je 8GB Corsair Vengeance)

Šta se dešava: Piezo je povezan, grafika 100% ispravna, napajanje 100% ispravno - kada se upali piezo se ne oglašava niti ima slike na monitoru. Kada se izvade oba modula - pišti. Vraćao modul po modul, menjao mesta i ništa. Nisam imao nikakvih problema dok nisam strpao kombo u neko Medionovo kućište, dešavalo se to i sa starom grafičkom i drugim napajanjem tako da sam siguran da nije problem u te dve komponente. Proradi posle nekoliko vađenja RAM modula i onda bude bez problema. Kad mi je stigla grafa i kad sam hteo da testiram isto sam imao taj problem i posle nekoliko puta se upalio sasvim normalno, 2 dana bio ugašen i sad sam uzeo da ubacim neki SSD da dignem Win (eventualno ubacim neku igru) da probam grafu kako će da šljaka i opet isto, nema šanse da mrdne. Vadio RAM, čistio, ma ništa ne pomaže. Mislim da je do matične ali opet bolje da pitam za savet.

Napajanje sa buvljaka možda?
Napiši sve specifikacije računara.

"Nisam imao nikakvih problema dok nisam strpao kombo u neko Medionovo kućište"

Možda da vratite kombo u staro kućište?

"Nisam imao nikakvih problema dok nisam strpao kombo u neko Medionovo kućište"

Možda da vratite kombo u staro kućište?
Problem je taj što za taj kombo treba tek da kupim kućište. Sa ovim Medion je problem taj što matična ploča stoji obrnuto i ispostavilo se da je iz meni nepoznatog razloga to bila prepreka. Sve u svemu, izvadio sam ga iz tog kućišta, samo ga spustio na sto i dao je sliku iz prvog pokušaja, tako da je problem rešen.

Možda to kućište ima drugačiji raspored odstojnika, pa neki pravi kratak spoj.

Ocisti detaljno kontakte na RAM-u i maticnoj, 99% problema je tu..

Nazad
Vrh Dno