Kako najbolje napraviti mrezu za kucu koja ima 4 sprata? Telekom optika dolazi na treci sprat i wireless pristojno pokriva cetvrti i drugi sprat. Prvi sprat hvata wireless signal nekako, ili nikako. Mrezni kabal je proveden na cetvrti i drugi sprat, a nema ga na prvom (opcija je da se busi ploča da se spusti i na prvi sprat).
Trenutno je prioritet stabilna mreza na prvom spratu, gde ima nekoliko racunara (imaju wireless kartice), par wireless stampaca, klima, robot usisivac, televizor i 4-5 telefona. Povrsina svakog sprata je oko 75m2, betonske ploce izmedju spratova i zidovi.
Postojeci telekomov ruter zadovoljavajuce pokriva drugi, treći i četvrti sprat (tu mi nije presudno poboljšanje), a na prvom spratu signal je prakticno neupotrebljiv.
Sta mi je najbolja opcija za stabilnu mrezu na prvom spratu?
Trenutno je prioritet stabilna mreza na prvom spratu, gde ima nekoliko racunara (imaju wireless kartice), par wireless stampaca, klima, robot usisivac, televizor i 4-5 telefona. Povrsina svakog sprata je oko 75m2, betonske ploce izmedju spratova i zidovi.
Postojeci telekomov ruter zadovoljavajuce pokriva drugi, treći i četvrti sprat (tu mi nije presudno poboljšanje), a na prvom spratu signal je prakticno neupotrebljiv.
Sta mi je najbolja opcija za stabilnu mrezu na prvom spratu?