Šta je novo?

Povoljan mobilni internet za kuću

ragured

Slavan
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poena
345
Odjavio sam supernovu, i sad bih da nadjem povoljan internet i fluidno da radi.
Ako uzmemo cenu 1800-1900din, koliko sam razumeo ovo je u igri 5g mobilni net paketi:

A1 - neogranicen net brzina 50/10 mb/s

MTS - ogranicenje na 200gb puna brzina -
kasnije 20mb/s uz net boost 150din doplatu

Yettel - ogranicenje na 200gb puna brzina

A1 daje prednost neogranicenog interneta, ostali maksimalne brzine, vise cackam mob od kompa, a na mobu mi 100gb dovoljno 🤔

U A1 se preko agenta mogu dobiti dodatni popusti. Prave cene vidi ovde.

U Jetelu ne postoje dodatni popusti. Za MTS nisam čuo, ali bih pretpostavio da isto nema dodatnih popusta.

Na kraju, u A1 opcije 50/10 i 100/10 koriste samo 4G, koliko razumem. Imaj to u vidu

Na kraju se sve svodi na odnosu cene, brzine u paketu i brzine koju mreže zaista ostvaruju kod tebe na lokaciji, i količine interneta koje ti trebaju.

Ako bi mi ruter stajao u dnevnoj sobi da li je validno da preko telefona izmerim brzine za sve tri opcije (mts, a1, yettel) pa da onda odlucim? Mada to moze znaciti i do telefona koji se koristevi jos nekih faktora?
Ili neki dobar ruter pa uzeti prepaid kartice pa isprobati sve?

Poslednja izmena:
Ja sam uradio ovo drugo.
Kupio "jednokratni" pripaid A1 SIM i u starom ruteru video šta mogu očekivati.

Mada, brzine mi nisu bile bitne. Svakako je namera bila da vidim imam li uopšte upotrebljivog signala na mojoj lokaciji, jer je čupava.

I doduše, sada kada koristim novi ruter koji sam dobio uz paket - brzine su znatno veće od onih koje sam dobijao na njihovom nekoliko godina starom ruteru.
Tako da je na kraju ispalo ustvari i bolje nego što sam bio spreman prihvatiti.

Kada se taj SIM koristi u telefonu, brzine su veće.
Opet.. verovatno zbog starog rutera, ili čega već.

Svakako, verovatno da bi testiranjem telefonom, sva tri operatera, ti mogao videti razlike, ako značajne postoje.
Ali, ovo ja samo pretpostavljam. Nisam tako i probao.
Jedno mi je A1 dolazio u obzir, zbog tadašnje povoljne cene i ne ograničenog interneta.

Poslednja izmena:
Gde imas paket za mobilni i koji je paket.
Dosta se sada prica o mts jedan za sve gde je moguce uzeti dodatni esim na kome radi internet i to ubaciti u 4g/5g ruter.
Cak i ako ne koristis veliki paket trenutno, doplata do paketa sa neogranicenim internetom je mozda manja od 2000rsd.

u A1 sam i imam ugovor jos god dana, placam 2500 din. 100gb neta i ostalo neograniceno. Neo super
Jel ta sema vazi samo za mts?

Poslednja izmena:
izgleda da A1 ogranicava internet na dodatnim karticama.
Ima multisim tema pa se mozes vise raspitati, ali izgleda da nije validno resenje za A1 korisnika.

Imas i opciju mtel turist interneta, to ti je 15eur kartica, 30eur tiket do kraja godine i svakog meseca 3eur za produzenje kartice.
Radi 5g, internet je neogranicen, ALI saobracaj ide preko njihovog releja tako da je odziv malo losiji. Za browsing se ne vidi, ali eto da znas

Move tv je mobilna aplikacija.
Ne može na tv.Ne može na box.Jedino da "castuješ" sa telefona na tv.

Poslednja izmena:
Jel neko probao da castuje kroz wifi hot spot? Mozda bi uzeo tu opciju ali telefon radi kao ruter da li bi radilo direktno odnosno mozda indirektno kroz hot spot putem tableta.

Još jedna opcija ti je Globaltel gde uz prenos broja ili kupovinu nove sim kartice, a nakon uplaćenog Freepaid dodatka zoveš call centar da ti dodele bonus od 200GB i taj saobraćaj možeš da produžavaš internet dodatkom od 5GB za 340 dinara. Za 5G je primenjen throttling na 400/100 što je više nego korektno, ali samo 4 grada su trenutno pokrivena na mts mreži.

Nazad
Vrh Dno