... Na oglasima S26 Ultra od operatera već po 950€ 😳😳😳 ...au kakva padavina cena.
Pa realno si u pravu, samo sto nikad ovako rano nije cena toliko pala. Sto je u sustini dobra stvar. Prodaja je očajna, to samo ide u korist korisnicima, valjda daje znak proizvodjacu da nesto nije u redu 😅Ne vidim ni najmanji razlog zasto bi bio skuplji od toga 😅
Isto je bilo i sa S25 ultra, ja sam u slobodnoj prodaji prosle godine 22.marta uzeo S25 utra za 940 euraPa realno si u pravu, samo sto nikad ovako rano nije cena toliko pala. Sto je u sustini dobra stvar. Prodaja je očajna, to samo ide u korist korisnicima, valjda daje znak proizvodjacu da nesto nije u redu 😅
Nece to nih zabrinuti previse, ionako od ukupnog broja svih modela iz ovogodišnje S serije, mali s26 ce činiti samo 15% proizvodnje, a Ultra ce biti procentualno zastupljena sa 75%. Njih uopste, bar se tako cini do sada, nije zanimalo da se trude oko manjeg modela. Jedino sto vidim kao mogućnost da se to promeni je pojava iPhone-a 17 koji je napravio veći iskorak u odnosu na sve prethodne non Pro modele. Sami smo pročitali da se ponovo šuška o tom sad vec legendarnom pro modelu iz S serije koji bi bio veličine današnjeg s26 modela. Iz svog ugla bih zaista voleo da se tako nešto dogodi jer zaista ne vidim da svi želimo da nosamo telefone od nešto manje od 7" pod obavezno.Prodaja malog s26 će sigurno biti loša jer ga dosadašnji korisnisi malih Samsung telefona od s22 pa na ovamo sigurno neće kupiti.
Već sam komentarisao neki prošli "šok koliko pada cena" post, bukvalno je identično kretanje kp cena kao kod s25 generacije...Isto je bilo i sa S25 ultra, ja sam u slobodnoj prodaji prosle godine 22.marta uzeo S25 utra za 940 eura
Nije loša u principu, zavisi od korišćenja, ali je 5G pojede, tako da ga punim u proseku 2x dnevno. Kupio sam ga 27.03, za sada imam 16 ciklusa punjenja. Uzeo sam i onaj original punjač od 60w, zadovoljan sam brzinom punjenja. Nakon s24u sam zadovoljan, mada je baterija mogla biti bolja. Tu je negde oko 6h sot-a, dok na testovima po youtubu navodno izdrži 10h i više.Ajde neko ko vec ima 26 ultru neka napise kakva je baterija?
Kakav je prikaz na ekranu dirktno na suncuNije loša u principu, zavisi od korišćenja, ali je 5G pojede, tako da ga punim u proseku 2x dnevno. Kupio sam ga 27.03, za sada imam 16 ciklusa punjenja. Uzeo sam i onaj original punjač od 60w, zadovoljan sam brzinom punjenja. Nakon s24u sam zadovoljan, mada je baterija mogla biti bolja. Tu je negde oko 6h sot-a, dok na testovima po youtubu navodno izdrži 10h i više.
Nije ti sumnjiva Speedtest aplikacija koja je u pozadini pojela 20% baterije? To ti je jos sat i po do dva SoTa normalne upotrebe?Nije loša u principu, zavisi od korišćenja, ali je 5G pojede, tako da ga punim u proseku 2x dnevno. Kupio sam ga 27.03, za sada imam 16 ciklusa punjenja. Uzeo sam i onaj original punjač od 60w, zadovoljan sam brzinom punjenja. Nakon s24u sam zadovoljan, mada je baterija mogla biti bolja. Tu je negde oko 6h sot-a, dok na testovima po youtubu navodno izdrži 10h i više.
Naravno da nije 20% od 100% kapaciteta, nego je 20% trenutno potrosenog, sto u sustini jedino i ima smisla. Svakako, koliko god da pogura, za 4 minuta taj procenat ne moze da nabije u normalnim uslovima. Speedtest proverava brzinu interneta, nema veze sa hardverom.Nije toliko. Drugačije se računa. Zaboravio sam sada kako. Nije to 20% od 100% kapaciteta.
Ali, ako taj speedtest pogura hardver u max, normalno je da potroši toliko za 4 minuta rada.
Edit:
Čini mi se da se računa kao 20% od onoga koliko su potrišile sve aplikacije, procesi i servisi zajedno.
Cisto iz radoznalosti, koja je svrha tolikih testova? 😅Pa ja baš koristim speed test dosta, tako da mi je ta potrošnja baterije ok. Dnevno uradim preko 20 testova na 5G mreži, bude oko 50GB podataka samo na speed test. U tom trenutku verovatno troši puno baterije, mada sam je skinuo sa play stora, nisam prebacio putem smart switch aplikacije sa starog fona. Svakako nije loša baterija, 6h sot-a mi je ok. Bio mi je podešen drugačije prikaz korišćenja baterije, sada sam promenio. Ali sam primetio da dosta jede bateriju, samo nisam utvrdio razlog.
Radoznalost da vidim brzine 5G neta na različitim lokacijama različitih operatera, ništa drugo.Cisto iz radoznalosti, koja je svrha tolikih testova? 😅
Ultru punis 2x dnevno?Nije loša u principu, zavisi od korišćenja, ali je 5G pojede, tako da ga punim u proseku 2x dnevno. Kupio sam ga 27.03, za sada imam 16 ciklusa punjenja. Uzeo sam i onaj original punjač od 60w, zadovoljan sam brzinom punjenja. Nakon s24u sam zadovoljan, mada je baterija mogla biti bolja. Tu je negde oko 6h sot-a, dok na testovima po youtubu navodno izdrži 10h i više.
Da, kačio sam slike grafikona gde se to vidi. Kažem zavisi od upotrebe telefona, da li je na wifi ili 5G, koliko se koriste podaci, hotspot itd. Speed test mi je jeo bateriju, danas sam isključio neke servise u pozadini, i ponovo instalirao aplikaciju, za sada je situacija dosta bolja.Ultru punis 2x dnevno?
Probaj MyInstaKako da sredim instagram da manje trosi u pozadini. Cini mi se da je ovo bas previse.Pogledajte prilog 535647
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari