Šta je novo?

GORENJE Panelni radijator OptiHeat 2000 GTWPT-tajmer

• Začetnik teme Začetnik teme djuk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djuk

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
630
MB-PIMG-F054BF8C476D582B249FB2B49D154D91-MABAGOR-515Wx515H
konvektorski-panelni-radijator-gorenje-optiheat-2000gtwpt-09810-2-2.jpg

Kupih ovo za spavaću sobu sa idejom da radi samo noću kada je hladno.
Osim što termostat očitava višu temperaturu u sobi nego što je realno, imam veliki problem za koji vidim po internetu da ima i gomila ljudi.
Uputstvo je potpuno besmisleno i ne nađoh nigde da je neko uspeo da podesi tajmer da panel radi samo u nekom intervalu.
Kod podešavanja tajmera ne vidim način da se zapamte vrednosti za početak grejanja i da se zatim podesi vreme za prestanak i sa tako zapamćenim intervalom pređe na podešavanje temperature.
Da li neko ima iskustva ili ideju šta raditi. Nikakve kombinacije tastera ni na panelu ni na daljincu nisu urodile plodom.

Da, ili eksterni tajmer, ali ovo je kupljeno sa integrisanom funkcijom programiranja nedeljnog tajmera, tako da bi moralo tako i da radi.

I ja ovo danas uzeo, probaću popodne pa javljam ako ne rešiš u međuvremenu

Svašta sam probao i nisam uspeo. Tasterom SET menjam tri moguća moda za podešavanje: P podešava vreme, S omogućava postavljanje ciljane temperature i W koji kao postavlja tajmer. Tu preko tastera MODE može da se bira na koji preprogramirani set dana u nedelji se odnosi tajmer ali mi postavljanje početka i kraja rada radijatora ne uspeva. Nisam uspeo da pogodim da li se automatski snimaju uneti podaci ili treba nekom kombinacijom tastera memorisati uneta vremena. Šta znače P, S i W je isto nejasno tj. na kom jeziku je to skraćenica za bilo šta.

Poslednja izmena:
baci pogled na ovo uputstvo, to sam skinuo čim sam je naručio ali danas ću probati

Prilozi

To uputstvo stiže u paketu ali nije od neke koristi.
Press the UP button to set the start time, and press the DOWN button to set the stop time. For example, press UP button up to set the clock to 9:00. This means the heater will operate from 0:00 to 9:00. Then press the DOWN button to set the stop time. If you set the time to 12:00, the heater will switch off at 12:00. Then press UP and DOWN again until the 24 hour setting is finished. When the setting is completed, the current time will be displayed.
Dakle po ovome greje od 00 do 09 a onda prestane da radi u 12. Iako već ne radi.

iskreno u pravu si , nema logike ili je jako loše neko to napisao, probaću popodne kad sam kući

upravo probao i u pravu si , ono weekly podešavanje je skroz konfuzno lol, kad god uđem u njega pokazuje mi 00:00, e sad dal je zapamtio prethodna podešavanja ili ne - mora da se testira da li će da radi u to neko zadano vreme ili neće, iskreno stavljam je u S mod za grejanje i podesim temperaturu koju hoću i to je to , ne bih se zamarao sa weekly podešavanjima tj "W" modom , vidim da jako brzo zagreva prostoriju.

Zanima me gde im se postavlja onaj "ECO" mod ? 😀

A i zanimljiva mi je trenutno situacija gde on pri zagrevanju sa leve strane pokazuje koja je trenutna temp u prostoriji a sa desne koju si mu zadao, kod mene je bila tipa 20:22 (20 prostorija a zadata 22), sada trenutno mi je 23:22 😀 što bi značilo da mi je zagrejao prostoriju na 23 iako sam ga stavio na 22.

ECO mod nigde nisam video. Čini mi se da se ništa ne pamti iz onih "podešavanja" u W modu jer ni nemam utisak da išta podešavam. Ne postoji nikakav signal da se bilo koja vrednost podesi i stalno se vraća na 0.

Ovo postavljanje temperatura je žešće foliranje. Prvo nemoguće je da mi je početna temperatura u sobi 23 a da je on brzo podigne na 27. Kako se te dve vrednosti približavaju prvo se isključi drugi grejač a kada se izjednače i onaj preostali. Tako radi termostat iako su vrednosti koje se ispisuju sumanute. To je problem ako bi hteo da panel nastavi da greje iako se isključuje jer kao nema potrebe.

I jel neko rešio misteriju sa programiranjem u W modu?
Da li ste zvali tehnicku podrsku.

Imam kucu na sprat i bas sam kupio ovo sa ciljem da se automatski ukljuci u pravo vreme i zagreje sobu pred spavanje 🙁

Zapravo je mnogo jednostavnije nego što je objašnjeno u priručniku.

U suštini, za svaki sat u 24-časovnom periodu se bira da li grijač radi (dugme gore 👍) ili ne radi (dugme dole 👎).

Npr, pritiskom na dole kad je sat na 00:00, grijač neće raditi od 00:00 do 01:00.

Npr, da radi od 06:00 do 08:00, potrebno je izabrati dugme gore, kad je sat na 06:00 i 07:00. Za sva ostala vremena - dugme dole.

Nazad
Vrh Dno