Šta je novo?

Lemilica i pribor za lemljenje (koji i gde kupiti)

Što obožavam kad se šutnem u dupe... 😒
Oni kondenzatori su bili za monitor, naručim ih, dobijem, zamenim... monitor i dalje ne radi!
Uzmem lampu i uperim je u panel... Gad dem, zašto to nisam odma uradio.

@alex1974
Pištolj za razlemljivanje nije baš "isplativa" oprema ako nemaš stotine i stotine "kroz rupu" komponenti da skineš, to je već postalo vintage + 50/50 je da su savili noge komponentama a onda ih zalemili što upotrebu pištolja čini, hm, težom, diskutabilnom!!! Ali, bi i ja voleo da čujem iskustva nekog ko je kupio/koristi ovaj pištolj...

Pištolj možda nije isplativ, ali je cena povoljna za onu vakuum pumpu koja ima grejač na vrhu. Za povremeno razlemljivanje, odlična stvar. Jedino što nemaš kontrolu temperature, mada ja i pištolj uvek koristim na max temperaturi.

Da li je neko kupovao pistolj za razlemljivanje,ako moze neka preporuka?
Ja sam nabavio Hakko FR-301 pre 4 meseca, i to kad jednom probaš više nema nazad na vakuumsku pumpicu ili štagod drugo. Lagano i brzo skidam kondezatore bez ikakvog nerviranja.

Nego, treba mi mikroskop, jel ima neko preporuku? Do 200 evra recimo.

@bonetito

Danas naručio IMX327 48MP Updated

1768216069330.png

Popust -> 15 doll kupon + 2 doll kupon radnje + ~2 doll novčići

---

Pazario i Fnirsi DWS-200. Nije bila neophodna, ali je cena ispala odlična.

Popust -> 15 doll kupon + 6 doll OFF za prvu kupovinu na AE

1768216170681.png

Poslednja izmena:

Kako me nerviraju kada ubacuju u potencijalno dobre/korisne videe, ove mimove/slike sa nekim propratnim zvucima...

Evo probao koliko mi vreme dozvoljavalo...

Fnirsi lemilica je baš dobra, lepo izgleda uživo i odaje utisak kvaliteta - što i jeste slučaj. Zaista lepo radi, osećaj u ruci odličan. Vrhovi su odrađeni perfektno.

Pošiljka je poslata sa CN_____________ brojem. Dobra stvar je da ne otvaraju pakete i vode se napisanom vrednošću na adresnici. Ja rekoh prodavcu da napišu nižu cifru (oko 20USD), rekoše da nema problema - stavili su 24. Platio sam 480 din. Eto čisto informacija, možda nekom zatreba.

Kamera je bila LA...HU i prošla bez ikakvih dažbina.

SC_000041.jpg

SC_000043.jpg

Mikro je takođe odličan. Kod mene u sobi osvetljenje nije baš najbolje, dolazi iznad po sredini sobe i nije baš jako, pa sam morao da dodam svetlosti od lupe - bočno. Ove trake na lupi su držale telefon jer sam snimao otpakivanje i probe. Kasnije sam postavio LED ring koji je došao uz micro i potrebno je vrlo malo svetlosti da slika bude valjana. Primeri na slikama su sa razdaljine od 20-25cm i 40-50cm. Uživo je to još bolje.

Nosač je odrađen odlično, čvrst i masivan, ali mora da bude učvršćen van stola - pričam za moj slučaj jer mi se sto klima na pomeraj ruke. Izliću beton u nekoj kanti i napraviti postolje 😀, ili će ići neki razmeštaj u sobi i fiksiranje na zid verovatno...

Lemilica i mikro su izašli oko 195 eur i mislim da su odlična kupovina. Preporuka sa moje strane za oba alata.

SGCAM_20260131_140752192.jpg

SGCAM_20260131_140805073.jpg

SGCAM_20260131_140920606.jpg

SGCAM_20260131_141100852.jpg

SGCAM_20260131_142055950.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav @r!sc!
samo da proverim koliko si često koristio mikroskop za ovih par meseci i kakav je sad utisak?
Ja ću uzimati uskoro ali pošto ima tri miliona modela teško je odlučiti se za dobru opciju.
Za ovaj što si ti uzeo negde piše da je 48MP a negde 4K !!!
Budžet mi je do 250€.

Koristio ga desetak puta, uglavnom za baš sitne stvari. Zahteva stabilan oslonac da bi rad bio prijatan. Moj kolega ga koristi skoro dve godine i sav posao završava. Nema nameru da kupuje išta bolje.
Ovaj momčić - https://www.youtube.com/@nanofixca trebalo bi da koristi https://www.aliexpress.com/item/1005008976573897.html i meni se jako sviđa kako to izgleda na njegovim klipovima prilikom rada. Sa tim budžetom možda je bolje rešenje.

Stiglo mi jutros nešto naručeno 28. februara... mislim da mi je to rekord.

Nazad
Vrh Dno