kept
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.07.2009
- Poena
- 330
Drugari potreban mi je savet oko izbora nacina grejanja objekta u kom trenutno zivi jedna starija osoba. Prvo sam razmisljao o centralnom grejanju na gas gde bi ukupan trosak iznosio ~6000evra (prikljucak, kotao, radijatori, majstori...), tako da sad razmisljam da se ovaj prostor zagreva putem 2 klima uredjaja. Klime bih postavio na zidove paralelne sa vratima u dnevnoj i spavacoj sobi (obelezeno crvenom bojom) tako da bi delimicno grejale i centralne prostorije (hodnik, sobu 2 i kupatilo). Grejalo bi se ~52m2, a visina prostorija je 3 metra.
Objekat je pristojno izolovan -> pvc stolarija srednjeg ranga, 20cm staklene vune na podu tavana i 10cm stiropora na zidovima. Pod nije termoizolovan, osim spavace sobe gde se ispod laminata nalazi 3cm stirodura.
Razmisljao sam da u dnevnu sobu postavim Fujitsu KETA 12/ Gree Airy ili Midea Extreme, a u spavacu neku devetku Keta 9 ili slicnog kvaliteta. Kako vam se cini ova moja "klimatska mudrolija", potencijalne lokacije klima i njihova mogucnost da zagrevaju ovaj prostor uz neki korektan mesecni trosak za struju?

Objekat je pristojno izolovan -> pvc stolarija srednjeg ranga, 20cm staklene vune na podu tavana i 10cm stiropora na zidovima. Pod nije termoizolovan, osim spavace sobe gde se ispod laminata nalazi 3cm stirodura.
Razmisljao sam da u dnevnu sobu postavim Fujitsu KETA 12/ Gree Airy ili Midea Extreme, a u spavacu neku devetku Keta 9 ili slicnog kvaliteta. Kako vam se cini ova moja "klimatska mudrolija", potencijalne lokacije klima i njihova mogucnost da zagrevaju ovaj prostor uz neki korektan mesecni trosak za struju?