Šta je novo?

Crimson Desert

Kako za koga, od kada sam uzeo ps nisam ni jednu igru odigrao na kompu niti cu.

Ovako je kod mene sto se tice Crimson Desert-a

Prilozi

• 20260401_143034.jpg
    20260401_143034.jpg
    219.1 KB · Pregleda: 230
  • 20260401_143055.jpg
    20260401_143055.jpg
    271.9 KB · Pregleda: 145
Zar to nije neki OLED, cim imas VRR i 120Hz, zasto samo 8bit i HDR10? Mislim glavna (jedina) prednost konzole u odnosu na PC gejming je krstena podrska za HDR, a ti to drzis iskljuceno.

Mene vise zanima kako je na tvu HDR, a u igri HDR off, kak'e su to Vlaske madjije? 😀

Coveka da interesuje grafika i fluidnost igre, ne bi se na konzoli igrao, znam njih dosta koji su u fazonu, ma samo da to ide... 🙂
Znam coveka koji ima Elden Ring na kompu(rtx 5800), na Sony-ju i na Steam Decku...najvise sati na Steam Deck-u, kaze pusti to dok lezi u kaucu, a zena gleda tv...a komp mu metar pored, bukvalno uz kauc.
Sto bi rekli, 100 ljudi, 100 cudi 🙂

zalegne covek i cepa, nema veceg meraka...
mada i moj nacin sedenja na stolici moze da se racuna u lezanje
1775073278143.png

Ma da, ja lezim sa dignutim nogama na stolu 80% vremena, okrenut na levo, tastatura mi je izmedju stomaka i nogu, zato sam i uzeo stolicu adekvatnu za to 🙂
Imam pored toga i krevet i ogromnu fotelju( i to ima stranice idealne za misa i podlogu, 30cm siroke i ravne), ali prosto ne koristim, a monitor mi je 65" 🙂
Sedim krsteno samo kada igram nesto ozbiljno online.

Isto tako je bilo i na drugim testovima, kao da se zbaguje 5080 i nekada bude losija 😀

Elem, evo jedna ambijentalna uspavanka za one koji teze zaspe 🙂

Stigao kod, cakao sam ga kao ozebao prolece...inace, odusevili su me ovim, pridruzili su se RDR2, CP2077 i jos par retkih igara koje ovo podrzavaju 🙂
1775117926892.png

Monitor mi u RDR2 daje 3400 nita sa HDR10+, a zakucava ga na do 2000(pricam o jacini sunca u igri kada izmerim) kada je obican HDR upaljen, CP2077 2500 umesto 1600...nadam se i ovde slicnom rezultatu 🙂

Prilozi

• 20260402_195914.jpg
    20260402_195914.jpg
    66.8 KB · Pregleda: 125
Ja sam bounty hunter. Kockanje me unistilo skroz. Igri malo fali da bude spora ko stvarni zivot, nije za svakoga to sigurno. Mozes 4 sata u cugu da igras i odradis neki lagani kvest, ostatak vremena zivotaris u igri.

Edit: Za drugi deo, angazuju čiku https://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Avellone i odrade lipsync sa fokusom na engleski voiceover, ostalo mogu copy paste i bice 96/100 laganini.

Poslednja izmena:
Meni je trebalo 3-4 sata da zapocnem main quest 🙂

Za sada mi je igra vrh.
Kontrole su takodje skroz ok, kapiram da je vecini problem sto neke stvari zahtevaju kombinaciju tastera.

Grafika je prelepa.

Zar to nije neki OLED, cim imas VRR i 120Hz, zasto samo 8bit i HDR10? Mislim glavna (jedina) prednost konzole u odnosu na PC gejming je krstena podrska za HDR, a ti to drzis iskljuceno.
Jeste oled, 8 bit mi sam prebaci kada ukljucim opciju za 120hz, kada iskljucim prebaci mi na 12bit i 60 hz, drzim iskljucen hdr u igri jer su boje njesra, sve je nekako sivo i boje su isprane po defoultu, mogu da podesavam ali me mrzi 😏 🍻

Zanimljivo, na PC je obično OLED katastrofa implementiran ali u ovoj igri je sasvim prihvatljivo. Namestio sam 1000 nita max brightness, ostalo nisam dirao. Nije sivo kod mene, dobro je. 10 bit zadržava i pri 120Hz ali sam zakucao FPS na 60 jer je sve popaljeno na max.

Jel to hdmi 2.0, pa provucen kroz DSC?

@Envoy kako bre oled implementiran, jesi mislio na hdr?
Igram samo na oled-u vec 8 godina i nesto savrsenije ne postoji 🙂

Kod mene je 4k 144Hz na 12bit HDR i HDR10+(Samsungova slepacka alternativa Dolby Vision-u) kada podrzava igra.

Poslednja izmena:
To je hdmi koji sam dobio uz konzolu, ne razumem kroz sta provucen (nisam bas strucan) 🙂 , direktno je ukljucen u tv 🙂

Evo dve slike kad je u igri iskljucen/ukljucen HDR, leva slika je kada je HDR iskljucen, desna ukljucen

Prilozi

• 19d4adacc6a18-screenshotUrl.jpg
    19d4adacc6a18-screenshotUrl.jpg
    407 KB · Pregleda: 73
  • 19d4adae55043-screenshotUrl.jpg
    19d4adae55043-screenshotUrl.jpg
    376.5 KB · Pregleda: 132
Au da, konzola, zaboravih, to je onda verovatno do nje.
Pa tu je hdr tek no brainer kada je lepo implementiran u igri kao sto je ovde, samo treba tv da podesis najverovatnije.
Windows voli da jede 'vna sa HDRom, pa moras kao u GTA 3 sifre da kucas, 3 levo, jednom gore, 2 desno i slicno...

Nek ukljuce frejm gen. Ah da, konzola... Nisam pratio kako je konfiguracija za lightning na konzolama, moj matori PC može stabilnih 60 u 1080p upscaled na 1440p sa svim na cinematic bez ray tracing
Ja ukljucio ray tracing, a onda sam morao dosta na ultra smanjiti za stabilnih 60. Jos razmisljam da li sve cinematic ili RT za bolji izgled 🤔 Inace sve sjajno radi na v1.00.02, mora li se krpiti? (ili ne dirati do nekog masnog)

Poslednja izmena:
Ja ukljucio ray tracing, a onda sam morao dosta na ultra smanjiti za stabilnih 60. Jos razmisljam da li sve cinematic ili RT za bolji izgled 🤔 Inace sve sjajno radi na v1.00.02, mora li se krpiti? (ili ne dirati do nekog masnog)
RT ne pravi veliku razliku u performansama kao u ostalim igrama, a ključan je vizuelno za igru. Bolje spusti pojedina podešavanja sa cinematic na ultra. Više ona utiču na performanse nego RT.

Izašao je 1.02.00, treba udpejtovati jer su popravili dosta ključnih stvari.

Prije neki dan završio bitku za Pailune i jak falshback na 13. ratnika naročito sa Black Bears u igri.

Da dodam i patch notes, svaka im cast, svaki patch je ozbiljno poboljsanje i dodavanje funkcija igri, a ne izbacuju ih sporo, stancuju ih kao stamparija 🙂

Baš smara što mi uvijek štit visi na leđima, nadam se da će u nekom od narednih pečeva staviti opciju da se makne.

@Lost GhOsT ja sam ga uključio u glavnom meniju pre učitavanja igre.
Ako menjam u igri samo mi zakuca.

Vrh

Prilozi

• Screenshot_20260405_151517_Instagram.jpg
    Screenshot_20260405_151517_Instagram.jpg
    197.7 KB · Pregleda: 119
Jel moze neki info o samoj igri?

Kakvi su NPC-ovi, da li su pametniji od W3?

Jel ima neka prica? Ako je ima, da li je zanimljiva?

Kakvi su side questovi, jel imaju smisla i kompleksnosti kao na W3?

Da li odluke uticu na tok price?

Kakvi su dijalozi?

Kakav je zvuk, muzika?

Jel moze neki info o samoj igri?

Kakvi su NPC-ovi, da li su pametniji od W3?

Jel ima neka prica? Ako je ima, da li je zanimljiva?

Kakvi su side questovi, jel imaju smisla i kompleksnosti kao na W3?

Da li odluke uticu na tok price?

Kakvi su dijalozi?

Kakav je zvuk, muzika?
Igra uopste i nije RPG.

Nazad
Vrh Dno