Šta je novo?

Grejanje na pelet

Meni pravi problem. Kupio 4 palete, otprilike sam potrosio pola. Već dva dana mi pravi problem sa kotlom. Metslčev kotao, stariji model. Mora da se založi. Ona metalna spirala sto gura pelet su okoči. Kad zalozim posle pola se stvrdne pelet u onoj cevi gde je metalna spirala sto ga gura. Kao da je lepkom zalepljen. Da li je smola u pitanju ili pesak koji se istopi i zalepi pojma nemam.
Primetio sam kad sagori ostavlja kao grudve od pepela. Danas sam probao drugi pelet, nije bilo problema i ne ostavlja te grudve kad sagori. Čak mislim da je i pepeo drugačije boje.
Inace ovaj iz ivanjice je kombinacija bukva i čamovina a danas sam probao samo bukvu.
Evo i slike modela kotla
13854.jpg13855.jpg

Evo ga upaljac. Za ovaj model kotla idu keramicki i grafitni. Po opisu bi ovo trebalo da je grafitni, samo mi nije jasno sta ovde kosta 6000 🤔

Prilozi

• 1000109394.jpg
    1000109394.jpg
    97.7 KB · Pregleda: 43
  • 1000109395.jpg
    1000109395.jpg
    92 KB · Pregleda: 42
Sad ce nova kriza sa peletom kod nas- rat u Iranu i zatvaranje moreuza... Šta ima teško da zbog toga zadrže cenu na 400e kao regularnu/standardnu. 😀
Šali na stranu - nigde se ne spominje da ce cena ići na dole i ako svi znamo da na proleće/leto ona bude niža. Nažalost mnogi ne mogu tad da iskoriste to i kupe. Priča se kako će im se nagomilali, kako moraju da spuste, kako se ne kupuje po ovim cenama ali ja mislim da to baš i nije tako

Od pocetka marta ima da se kupi na 300 evra pa negde cak malo ispod. Tesko da ce cena da se vraca na 27-30 hiljada.

Muka mi je od peleta i Subotice. Jedan od većih gradova u Srbiji a ništa ne može da se kupi. Pelet prodaje Mayur ali kad god pitaš da li imaju. Nemaju sad, treba da stigne u ponedeljak. Postoji još jedna prodavnica Mako, oni uvoze iz Hrvatske ali i tamo ga nema u poslednje vreme. Po 50k dinara traže za tonu.

Pravim terasu od dekinga, u Subotici nema.

Jesi smiješan, pa zna se dobro da moraš malo počastiti trgovca, pa ti on onda sredi da ima peleta.
Ha svašta.

Jesi smiješan, pa zna se dobro da moraš malo počastiti trgovca, pa ti on onda sredi da ima peleta.
Ha svašta.

A sto da casti kad su to mahom privatne prodavnice, pri cemu su poprilicno digli cenu. U Nisu od pocetka marta ima peleta na ~36000. Nadam se da ce pocetkom juna da cena padne barem na 30 hiljada pa da ove godine na vreme obezbedim ogrev 🙂

Probaj pa javi da li se magično unutar 24h "oslobodila iznenada jedna porudžbina, odustao kupac" 🫣

Nazad
Vrh Dno