Shobe
Čuven
- Učlanjen(a)
- 16.09.2005
- Poena
- 630
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i5-12400 & Be Quiet Shadow Rock 3
- Matična ploča
- MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI DDR4
- RAM
- Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz
- GPU
- Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- Storage
- Kingston KC3000 NVMe 512GB + 2TB, Lexar NM790 2TB, Samsung 870 EVO 2TB, HDD Toshiba 3TB
- Zvuk
- Logitech Z533, JBL Tune 570 BT
- PSU
- Be Quiet Straight Power 11 850W Platinum
- Kućište
- Be Quiet Pure Base 500 FX
- Monitor
- Lenovo L27q-30
- Miš & tastatura
- Logitech M650L & Logitech MX Keys
- Mobilni telefon
- iPhone 17 256GB
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Otkada sam uzeo novu masinu (pre godinu i po dana) redovno imam problem sa USB switchom. On je prikljucen na laptop i racunar i preko njega "prebacujem" perfierije sa jednog uredjaja na drugi. Sa starim racunarom, na kojem je bio instaliran Windows 10, sve je radilo besprekorno. Otkada sam uzeo novu masinu (ploca MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI DDR4) i stavio Windows 11, USB uredjaji prikljuceni na switch mi se redovno zaglupljuju, kad hocu da ih switcujem sa laptopa na racunar, u smislu da prestanu da reaguju. U obrnutom smeru nikad nema problema.
Trazio sam resenje po netu i negde je savetovano da se u BIOSu iskljuci fast boot, zatim da se USB portovima iskljuci opcija da se 'uspavaju' kad nisu aktivni (ili kako vec bese), i sta sve ne i nista ne pomaze. Kada npr. USB uredjaji 'otkazu' prilikom switchivanja, cak i kada odmah resetujem racunar, nije garant da ce proraditi, vec moram da udjem u BIOS i izadjem iz njega (gledam da u njemu koristim i misa i tastaturu kako bi ih 'aktivirao'), i onda sve radi ok. Nekad sve radi iz prve (switchivanje), ali se neretko desava suprotno.
Ponestalo mi je ideja i pomalo zivaca, pa reko' da pitam ovde za savet, da li je neko imao slicna iskustva i kako ih je resio. Mozda ploca jednostavno ima taj ugradjeni problem, mozda Windows 11, a mozda treba jos negde nesto da cacnem?
Unapred se zahvaljujem.
Trazio sam resenje po netu i negde je savetovano da se u BIOSu iskljuci fast boot, zatim da se USB portovima iskljuci opcija da se 'uspavaju' kad nisu aktivni (ili kako vec bese), i sta sve ne i nista ne pomaze. Kada npr. USB uredjaji 'otkazu' prilikom switchivanja, cak i kada odmah resetujem racunar, nije garant da ce proraditi, vec moram da udjem u BIOS i izadjem iz njega (gledam da u njemu koristim i misa i tastaturu kako bi ih 'aktivirao'), i onda sve radi ok. Nekad sve radi iz prve (switchivanje), ali se neretko desava suprotno.
Ponestalo mi je ideja i pomalo zivaca, pa reko' da pitam ovde za savet, da li je neko imao slicna iskustva i kako ih je resio. Mozda ploca jednostavno ima taj ugradjeni problem, mozda Windows 11, a mozda treba jos negde nesto da cacnem?
Unapred se zahvaljujem.