Šta je novo?

AMD kupuje Intel?

• Začetnik teme Začetnik teme djalf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1. april 🙂

kod Boze informera je sve mogucje, pa i da im je 1. april, 2. aprila. Jahacjemo te BOZO!!!

Da, ovo je trebalo juče da ode a ne da ja računam da li ovo može ili ne. Ali znamo da ne može inače bi Intel kupio AMD dok je to mogao, tokom lepih FX dana. A na stranu uopšte x68 licenca koja predviđa dva proizvođača.

Ajmo sad OP da procita istoriju intela i AMD-a i kako je nastao pa iz toga da zakljuci da li je ovako nesto moguce.. 😎

When Intel sought to go it alone with the 386 chip, breaking the agreement, AMD began producing its own compatible chips. Legal battles followed, and the courts effectively ensured that AMD could continue as a competitor, allowing it to act as a crucial check on Intel’s market dominance.

Legal Action: Over the years, AMD has argued in court that Intel engaged in anticompetitive practices to maintain a monopoly, leading to settlements that protected AMD's ability to operate.

While AMD did not start as a monopoly-fighting tool, the computer industry and regulatory bodies soon required AMD’s existence to keep Intel from having an absolute monopoly on x86 processors.

E da boza zna da cita, on zna da copy paste u google translate samo

Danas je drugi april pa ako Bench nije znao onda je do njih
Inače počelo mnogo da me nervira što renomirani sajtovi koriste ovakve bljuvotine da bi ispoštovali 1. april.

Ajmo sad OP da procita istoriju intela i AMD-a i kako je nastao pa iz toga da zakljuci da li je ovako nesto moguce.. 😎
Nije ovo istorija, IBM je tražio od Intela da ima 2 proizvođača CPU-a, otuda AMDu licenca.

1000059106.jpg
Zato je imalo smisla da nVidia preuzme Intel, ali onda bi Jensen bio praktično moćniji od bilo kog predsednika Amerike pa je država i zvanično stavila šapu na Intel a pomogli su AMD i nVidia.

Screenshot_20260402_161724_com_brave_browser_ChromeTabbedActivity.jpg

cista sala cist fake
ne mogu da verujem da bencmark ovakvu vest objavi ...

Da je vest izašla kada treba, juče, onda ok. Ali sa danom zakašnjenja?!?
QQLeLe na uređivačku politiku Bench-a.
🙁

Nikad intel ne moze da bude prodat jer je duboko ukorenjen u ratnoj industriji amerike, tako da je zasticen od strane parlamenta valjda ili tako nesto, ne secam se posto sam davno citao. Nesto u fazonu strateska firma od nacionalnog znacaja ili slicno.
A ta paranoja u americi preuzima posebnu dimenziju. Juce sam citao i da su silne proizvodjace rutera banovali.
Ne znam dal im je neko javio gde su se do skoro sklapali apple telefoni.

Ta paranoja je odavno prisutna i u Kini tako da u moru cudnovatih poteza ovo uopste nije los potez Amera.

Da je vest izašla kada treba, juče, onda ok. Ali sa danom zakašnjenja?!?
QQLeLe na uređivačku politiku Bench-a.
🙁
vest je i izasla juce, pogledaj original link odakle je bench pokupio vest

Danas je drugi april pa ako Bench nije znao onda je do njih
Inače počelo mnogo da me nervira što renomirani sajtovi koriste ovakve bljuvotine da bi ispoštovali 1. april.
Bio nekada renomirani, više nije. Kada se samo setim pre 15 godina detaljnih deep dive-ova u nove generacije gpu-ova, procesora itd. , uhvati me seta. Sada se sveo samo na površne review-ove pametnih telefona i youtube-urenje. Bleda slika nekadašnjeg giganta.
Jedino što valja oko Bencha danas je ovaj forum i zajednica okupljena oko njega. U suštini što se mene tiče mogu da stave katanac na glavni sajt samo forum da nastavi da živi i razvija se.

Danas se sve svelo na mobilne uredjaje, sve ostalo drze korisnici foruma u trendu.

Samo zarada, ništa drugo nije bitno.

Mora od necega da se zivi, od ljubavi nema nista.

Ta paranoja je odavno prisutna i u Kini tako da u moru cudnovatih poteza ovo uopste nije los potez Amera.
pa malo je kontradiktoran jer oni sve svoje hajtek komponente a i dobar deo opreme za ove njihove data centre (transformatore, i slicno) kupuju ili prave upravo u kini.
tako da se odaje utisak da veze nema nikakve sa kineskom spijunazom koliko ima da ovi njihovi tek bilioneri ogranice svoje domace trziste samo na svoje proizvode, i jos pri tom i sami spijuniraju te iste korisnike a sve u dogovoru sa vladom, koja iako samo na papiru demokratska, sve vise i vise se ugleda na onu iz pekinga.

a šta bi pokrivalo troškove koje ima forum?
Treba naplacivati moderator i vip clan titule.
Mislim posto je sve postalo kao informer moze i to.
Samo cekam da dodju izbori i da mi ispadne politicki baner na benchu vise me ni to ne bi iznenadilo.

Nazad
Vrh Dno