Šta je novo?

Hardver Preporuka za SSD M.2 PCIe 4

• Začetnik teme Začetnik teme alan97
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

alan97

Cenjen
Učlanjen(a)
15.10.2014
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
Lenovo LOQ 15ARP10E
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S25 Plus
Pametni uređaji
Galaxy Watch6 Classic
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Pozdrav, imate li neku preporuku za M.2 NVMe PCIe 4 2242 SSD od bar 512GB ili idealno 1TB? Kod nas u zvanicnim radnjama ne postoji nista, na kp nista kvalitetno. Dolazi u obzir i 2230 uz adapter za srafljenje. Hvala unapred.

Rešenje
Silicon Power UD90 se greje, pre bih isao na Patriot VP4000 Mini mozda

Mada realno, proverih sad, svi dostupni kod Madjara, Crucial P310, Kingston NV3, Patriot VP4000 Mini, Team Group MP44S, Silicon Power UD90, svi imaju QLC, sto nije idealno (neki od start-a, neki mute pa su izmenjali u medjuvremenu)

Najbolje mozda ipak najeftiniji Crucial P310

Mada iskreno ja bih preporucio ovaj

posto je ujedno...
Pozdrav, imate li neku preporuku za M.2 NVMe PCIe 4 2242 SSD od bar 512GB ili idealno 1TB? Kod nas u zvanicnim radnjama ne postoji nista, na kp nista kvalitetno. Dolazi u obzir i 2230 uz adapter za srafljenje. Hvala unapred.
Јел долазе Мађари у обзир ? Да ли може 2280 ?
Код нас је 1 TB PCIE 4 у слабом стању, или нема или је прескупо.

55 990 Ft​

CRUCIAL 1TB E100​

15. 200 динара
Преко огласа код Мађара гаранција 3 године. Плус поштарина, рачунај да те дође око 16.000 динара са поштарином код Мађара.

Ово је најјефтинији 2230. Рачунај 90% цене од форинта и пребаци у динаре и то је одприлике цена на КП.
Не бих лично узимао Kingston a ти како желиш.

Poslednja izmena:
Mogu madjari. 2280 ne moze u moj laptop. Mora da bude pouzdan. DaVinci Reslove mi po projektu kesira na disk i po 100-150gb na disk. Pored toga i Lightroom i Photoshop. Mesecno i preko 1TB se na njega pise i brise. Za ove najjeftinije varijante bojim se da to ne bude preveliko opterecenje.

Mogu madjari. 2280 ne moze u moj laptop. Mora da bude pouzdan. DaVinci Reslove mi po projektu kesira na disk i po 100-150gb na disk. Pored toga i Lightroom i Photoshop. Mesecno i preko 1TB se na njega pise i brise. Za ove najjeftinije varijante bojim se da to ne bude preveliko opterecenje.
Велико је то оптерећење за један nvme уређај посебно у лаптопу. Доста се греје на тај начин.
Доста је скупо то што тражиш. Ово је најјефтиније код Мађара
За те паре чини ми се да можеш и код нас да нађеш нешто, (па ти је онда фактички свеједно) јер тражиш да буде минимум 600 TBW и 1 TB.

Kod nas nisam nigde uspeo da pronadjem. Samo onaj k ston. Najvise bih voleo da mogu nesto tipa Samsung 990 evo ali ima samo 2280

Silicon Power UD90 se greje, pre bih isao na Patriot VP4000 Mini mozda

Mada realno, proverih sad, svi dostupni kod Madjara, Crucial P310, Kingston NV3, Patriot VP4000 Mini, Team Group MP44S, Silicon Power UD90, svi imaju QLC, sto nije idealno (neki od start-a, neki mute pa su izmenjali u medjuvremenu)

Najbolje mozda ipak najeftiniji Crucial P310

Mada iskreno ja bih preporucio ovaj

posto je ujedno i najbolje review-ovan 2230 na svetu, a iste su cene

Poslednja izmena:
Hvala vam svima na pomoci. Usvajam predlog @Dogzilla i uzimam ovaj Crosair Force. Idealno jer imam prijatelja koji moze da mi poruci u Austriji i donese ovde vec polovinom aprila.

I ja pikiram neki 1TB u maju ali tesko da cu naci ispod 15000 ako ne i vise tamo posle 15 maja cu uzeti. Hteo sam cak i onaj K Stone kineski ali i on rasprodat bio sa postarinom oko 14000 1TB read oko 5000mb.

Nazad
Vrh Dno