Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme owim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema ni kod mene u mojMtel, ja nemam čak ni te Data... Možda zbog paketa, ja sam greškom (da ne detaljišem) uzeo turist 15 umesto turist 20...
Na sajtu, kada se otvori prepaid->turist u donjem delu sa dodacima postoje ovi Evropa dodaci, to je baš to što mi treba, kad ono - stativa.

Od novembra imam mtel Germany 16gb za 10€
Nemacki broj, naravno širom eu radi free Roaming, takodje i u Srb, Bosni, Makedoniji i Crna Gora. U Srb prima normalno poziv sa nemački broja, poziv unutar mtel su free.
Dobra stvar za sve koji žive u eu.
Olaksanje, jedna kartica koja svuda radi i Internet i sve to za 10€.

U de se eto malo vise plaća a malo manje dobija. Nema veze, to je sto je.
Bitno je da nesto tako postoji, olaksane veliko za sve koji su u eu, kad se ide na godišnji u srb, Bosni cg itd...
Dostupan u srbiji kao da sam u eu, a opet Internet je tu i naravno free pozivi u sklopu mtel.
Nema vise cimanja, kupovina kartice u srbiji itd... I kao sto napisah dostupan sam uvek kao da sam u de.

Društvo jel moze neko tip,motel tourist 10 je kartica.
Da li je 5G aktivan u startu Il moram da im pišem da aktiviraju?
Kako to najbezbolnije da uradim?Broj nije naravno registrovan na mene al mail jeste moj tj mogu da pišem sa njega.

Ja sam na meil zavrsio sve, pitali samo u kom modelu telefona se nalazi kartica.
Takodje kartica nije reg na mene...

Imam problem kupio sam linksys 5g ruter FGW5500 5G WiFi 6,sa open wrt,kada ubacim mts karticu sve radi kako treba,ali kada probam da ubacim mtel karticu blinka stalno crveno dugme...ne uspevam da nadjem data roming da aktiviram...Ima li neko resenje?

Moraš da upališ data roaming na ruteru ako ima problem. Moj ti je savet ne koristi kartice u ruteru jer nisu namenjene za tu svrhu.

Ne znam sto bi bio problem i kako kartica nije namenjena za ruter? To ima posebne kartice za ruter? Cak i esim koju imam sam ubacio u 9sim adapter sa alixpresa i koristim u drugi ruter kao normalnu karticu i radi vec celu godinu...

Ja moju fizicku u arcadyan aw1000 koristim vec duze vreme, i on koristi openwrt, moras da rucno uneses podesavanja za internet- ono apn password itd nisam kuci da tacno sad kazem sta gde, mada se i razlikuje openwrt na raznim ruterima ( pa cak i na istim) ali potrazi to , mozda pomogne...

Koji esim treba da se kupi da mogu da imam ove evropa pakete? Ne treba mi u SRB.

Koji ruter koristis sa 9esim adapterom?

Mislim da će raditi 9esim u bilo kom uređaju, ako te zbog toga zanima. Bitno je samo da se esim snimi u odgovarajućem slotu na podržanom uređaju / telefonu. Mislim da u nekim telefonima sa dual-sim, mora da se ubaci u prvi slot da bi bilo omogućeno snimanje na karticu. Ja sam ga ubacivao u 3 različita rutera, radio je u svakom.

Mislim da će raditi 9esim u bilo kom uređaju, ako te zbog toga zanima. Bitno je samo da se esim snimi u odgovarajućem slotu na podržanom uređaju / telefonu. Mislim da u nekim telefonima sa dual-sim, mora da se ubaci u prvi slot da bi bilo omogućeno snimanje na karticu. Ja sam ga ubacivao u 3 različita rutera, radio je u svakom.
Da li bi trebao da jurim ruter koji ima ttl opciju? Vec sam porucio 9esim a imam 5icu xl tarifu, dobio sam 50% popust 24 meseca posle zahteva za prenos broja u A1. Koristio bih dodatnu karticu u ruteru za kucni net pa me interesuje da mts mozda ne bude pravio problem zbog dodatne kartice u ruteru?

Ima na mts temi, covek koristi u ruteru dodatnu karticu, ali svakako ako nemas ruter a planiras da uzimas, bar uzmi neki kod koga moze ttl da se menja- na openwrt ima opcija za ttl za ove ostale mislim da postoji neka skripta pa onda mogu i oni, ali ne svaki naravno, prolistaj malo svakako je bolje da imas opcije nekad da izmenis ttl ako krenu da ogranicavaju.

Produžiše mi za rođendan validnost kartica (za po 30 dana), bez ikakvog prethodnog obaveštenja, SMS-a, mejla, notifikacije... U ponoć po isteku rođendana.

... Pa eto, da znate. Možda neko nešto isplanira i uklopi. Prošle godine sam produžavao validnost par dana uoči rođendana (tada sam dobio SMS ili mejl).

Nazad
Vrh Dno